Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)

Глобална политика приватности корисника компаније P&G

Хвала Вам што сте посетили Procter & Gamble.

Поверење је камен темељац наше корпоративне мисије. Procter & Gamble је посвећен одржавању вашег поверења тако што штити личне информације које прикупимо и користимо.

Ова Глобална политика приватности корисника (Политика приватности) описује информације које компанија Procter & Gamble и њене придружене компаније и испоставе („P&G“) прикупљају о вама; како ми користимо и штитимо ове информације; изборе које можете да извршите у вези нашег коришћења ових информација; и како можете да исправите или ажурирате ове информације.


Праксе приватности компаније P&G су у складу са:

  • Директивом Европске уније о заштити података.
  • Правичним употребама информација које је утврдила Организација за економску сарадњу и развој (ОЕЦД).
  • Оквиром приватности Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ).
  • Примењивим државним и локалним законима о заштити података, укључујући одељак 5 ФТЦ закона САД.

Закони неких земаља захтевају да информације карактеристичне за одређену земљу буду укључене у политику приватности. Кликните да прочитате информације за те земље.

Аргентина Белгија Канада Француска Немачка Грчка Кореја Италија Мексико Мароко Холандија Португалија Шпанија


Садржај

Информације које обухвата ова политика

Ова Политика приватности се односи на информације корисника, укључујући личне информације, које је прикупила и користи компанија P&G.


Коришћењем P&G веб локација и апликација за мобилне уређаје или пружањем личних информација компанији P&G на било који други начин, сагласни сте да се прикупљају, деле и користе ваше информације у складу са овом политиком. Пажљиво прочитајте ову Политику приватности и обратите нам се ако имате неких питања.

Лична информација је информација, или комбинација делова информације, која се може употребити да вас идентификује на индивидуалној основи.

назад на врх


Информације које прикупља P&G

Информације о вама можемо да прикупљамо из различитих извора. Оне обухватају информације које прикупимо директно од вас; информације које прикупимо када посетите наше локације, погледате наш садржај на мрежи или користите наше апликације за мобилне уређаје или друге услуге; и информације које прикупимо о вама из других извора.

Информације које прикупљамо директно од вас
Прикупљамо информације директно од вас када се одлучите да учествујете у нашим понудама и програмима, када креирате налог на нашим веб локацијама или у нашим апликацијама за мобилне уређаје, када нас позовете или нам пошаљете е-поруку, или нам на било који други начин директно пружите информације. У наставку следе примери информација које можемо директно од вас да прикупимо:


  • Име.
  • Е-адреса.
  • Поштанска адреса.
  • Корисничко име и лозинка.
  • Број телефона и/или факса.
  • Датум рођења.
  • Друге информације о домаћинству, о вама и вашој породици као што су пол или склоности за употребу производа и/или понашање.
  • Здравствене информације, као што су здравствене информације у вези са употребом производа и анамнезом.
  • Биометријски подаци прикупљени током учешћа у истраживачким студијама од добровољних корисника (као што су препознавање израза лица, срчани ритам и стање коже).
  • Демографске информације.
  • Информације о плаћању (као што је кредитна картица).
  • Жељене опције за будућу комуникацију.
  • Контакт информације пријатеља које можда желите да контактирамо.
  • Број телефона и снимци разговора када позовете нашу корисничку линију.

Информације које прикупимо када посетите наше локације, погледате наше огласе или промоције на мрежи, или користите наше апликације за мобилне уређаје или друге услуге
Користимо колачиће и друге технологије да бисмо прикупили информације када посетите наше локације, погледате наше огласе или промоције на мрежи, или користите наше апликације за мобилне уређаје или друге услуге. У наставку следе примери информација које можемо да прикупимо са овим технологијама:
  • Информације о прегледачу вашег уређаја и оперативном систему.
  • ИП адресу.
  • Веб странице које гледате.
  • Везе на које кликнете.
  • Е-поруке компаније P&G које отворите.
Информације прикупљене преко апликација за мобилне уређаје
Када преузмете наше мобилне апликације на ваш мобилни уређај ми можемо да прикупимо и информације које пружите. Аутоматски прикупљамо и информације преко наших апликација.

У наставку следе примери врста информација које можемо аутоматски да прикупимо преко наших апликација:
  • Идентификација огласа или слични идентификатор.
  • Информације о оперативном систему вашег уређаја.
  • Информације о начину на који користимо апликацију.

Ваши избори о прикупљању информација преко апликација за мобилне уређаје

Можете одбити сагласност да ваша апликација за мобилни уређај непрекидно сакупља информација тако што ћете апликацију избрисати са уређаја.

Подаци о тачној локацији

Наше апликације за мобилни уређај могу да прикупе информације о тачној локацији са вашег уређаја ако сте сагласни са прикупљањем ових информација. Да бисмо пружили услуге о локацији помоћу података о локацији које доставите можда ћемо употребити независне добављаче услуга. Можете одбити сагласност у било ком тренутку за непрекидно прикупљање ових информација подешавањем поставки на вашем уређају.

Информације које P&G сакупља из других извора
Ми можемо да обезбедимо информације из других извора, укључујући комерцијално доступне изворе. Примери информација које можемо да прикупимо из других извора су:
  • Име.
  • Поштанска адреса.
  • Е-адреса.
  • Датум рођења.
  • Ниво прихода.
  • Информације о домаћинству.
  • Ваша интересовања као што су хоби и кућни љубимци.
  • Подаци о корисницима и истраживању тржишта.
  • Понашање током куповине.
  • Јавно видљиви подаци или активности, као што су блогови, видео снимци, објављивања на интернету и кориснички генерисан садржај.

Све информације које прикупимо о вама могу да се комбинују како би нам помогле да побољшамо наше комуникације са вама и да бисмо развили производе и услуге светске класе.

назад на врх


Како P&G користи ове информације

Пословне сврхе компаније P&G

Ми користимо информације које прикупимо да бисмо вам пружили производе, понуде и услуге, да бисмо вам послали огласе, понуде или други садржај прилагођене вашим интересовањима, као и за вођење других пословних операција компаније P&G.

У наставку следе примери како можемо да употребимо информације које прикупимо:

  • Одговарање на питања или ваше захтеве.
  • Слање узорака, премија, производа и информација.
  • Развијање нових производа и услуга.
  • Ваше укључивање у конкурсе, програме или понуде које захтевате.
  • Креирање и управљање вашим налогом.
  • Поступак плаћања за куповине или друге услуге.
  • Заштита од или идентификација могућих злонамерних трансакција.
  • Слање е-поште вама и/или порука поштанским путем са информацијама о P&G брендовима и другим садржајима за које сматрамо да би могли да вас интересују, укључујући информације о бренду и услугама од пажљиво изабраних пословних партнера.
  • Развијање и слање огласа прилагођених вашим интересовањима, укључујући оглашавање засновано на интересовањима.
  • Персонализовање вашег искуства на нашим веб локацијама представљањем производа и информације прилагођених вама.
  • Омогућавање да учествујете у друштвеном дељењу на нашим веб локацијама.
  • Анализирање употребе наших производа, услуга и оглашавања.
  • Примена наших Одредби и услова и управљање нашим пословањем на било који други начин.

назад на врх


Дељење информација

Успех нашег пословања зависи од вашег поверења, и не продајемо ваше личне информације на тржиштима изван P&G. Ваше личне информације делимо у оквиру P&G и како је описано у овој политици. Ми не делимо личне информације са тржиштима изван P&G осим ако не дате сагласност за такво дељење, или како је описано у оквиру ове политике.

Заједничка промоција са пажљиво изабраним пословним партнерима
P&G може да прикупља личне и друге информације за заједничку промоцију или заједнички програм са пословним партнером и да ваше информације подели са тим пословним партнером. У вези ових програма бићемо јасни приликом прикупљања да ће информације бити подељене са P&G и активним пословним партнером и затражићемо од вас сагласност у складу са примењивим законима.

Независни добављачи услуга
Ослањамо се на независне добављаче услуга за извођење разних пословних операција у наше име. Током тих поступака, можда ће бити потребно да са њима поделимо ваше личне информације. Нашим добављачима услуга пружамо само оне личне информације које су им потребне за извођење услуга које захтевамо, и од њих тражимо да штите ове информације и да их не користе ни у једне друге сврхе. На пример, можда морамо да рачунамо на добављача услуга за:

  • Испуњавање ваших захтева у вези производа и услуга и за одговарање на ваша питања.
  • Хостовање наших локација и слање наших е-порука или других комуникација.
  • Слање узорака производа, контактирање победника конкурса, управљање плаћањем или предузимање других радњи у наше име.
  • Анализа наших података, понекад у комбинацији са другим изворима, да би вам се доставила саопштења.
  • Спровођење истраживања и анализа података у циљу унапређења наших производа, услуга и локација.
  • Тамо где је дозвољено законом, комбиновање личних информација о вама које је прикупио P&G са личним информацијама које је прикупио пословни партнер тако да заједно можемо да вам шаљемо прилагођена промотивна обавештења. У таквим случајевима, нашем пословном партнеру неће бити дозвољено да користи податке компаније P&G или комбиноване податке у сопствене, независне маркетиншке сврхе. Нашем добављачу услуга ће бити дозвољено да користи комбиновани скуп информација само да би вам слао заједничка обавештења за која се надамо да ће вас интересовати. Ако не желите да примате ова заједничка обавештења, увек можете да откажете претплату придржавајући се упутстава наведених у било ком таквом обавештењу или путем ове Политике приватности како је горе наведено.
  • Обављање других услуга које захтевамо.

Остале ситуације.
Ваше личне информације можемо да обелоданимо:
  • Као део продаје P&G бренда другој компанији.
  • Да бисмо заштитили и одбранили права и власништво P&G (укључујући примену наших Одредби и услова).
  • Када то захтева закон и/или државни органи.

Период задржавања личних информација
Личне информације ћемо задржати током периода неопходног да се испуне циљеви наведени у овој Политици приватности, осим ако дужи период задржавања не захтева или дозвољава закон.

Сакупљене информације и информације које нису личне
Ми делимо сакупљене и/или анонимне информације које вас не идентификују у пословне сврхе P&G. На пример, можемо да обелоданимо број посетилаца P&G локација или услуга. Такође, можемо да поделимо сакупљене и/или анонимне информације са нашим пословним партнерима у њихове пословне сврхе.

назад на врх


Ваши избори и приступ вашим информацијама

Дајемо вам могућност избора начина на који комуницирамо са вама.

Комуникација е-поштом
Можете да прекинете да примате промотивне е-поруке од P&G придржавајући се упутстава за одбијање сагласности наведених у било којој поруци коју примите.

Поштанске пошиљке
Можете да прекинете да примате промотивне поштанске пошиљке од P&G придржавајући се упутстава која су можда наведена у тим обавештењима.

Можете да прекинете да добијате промотивне е-поруке или поштанска обавештења и путем ове Политике приватности. Молимо да кликните овде да бисте изабрали вашу земљу и сазнали како да откажете претплату.

Текстуалне поруке за мобилни телефон
Промотивне текстуалне поруке за мобилни телефон вам шаљемо ако изричито тражите да их примате (потребно је да се пријавите). Можете да прекинете да примате промотивне текстуалне поруке придржавајући се упутстава за одбијање сагласности наведених у програму за слање текстуалних порука.

НАПОМЕНА: Ми ћемо уважити ваш захтев за прекидом примања промотивних е-порука, текстуалних и поштанских порука од P&G. Међутим, ми можемо и даље да вам шаљемо обавештења у вези услуга као на пример е-поруке којима се потврђују куповине преко наших веб локација. Осим тога, можемо да задржимо информације за потребе чувања евиденције, као на пример да бисмо били сигурни да испуњавамо захтеве корисника да им не шаљемо одређену врсту порука.

Приступ
Ми предузимамо кораке како би ваше личне информације биле тачне. Многи P&G програми омогућавају приступ да погледате или ажурирате личне информације које сте пружили када сте се регистровали на мрежи. Проверите где сте се регистровали да бисте сазнали да ли можете да погледате или ажурирате своје информације.Ако приступ и ажурирање информација нису доступни тамо где сте се регистровали, кликните овде да бисте изабрали своју земљу и сазнали како да приступите и/или ажурирате личне информације које сте доставили P&G. P&G не наплаћује за ову услугу и одговара на разумне захтеве у одговарајућем временском периоду.

назад на врх


Колачићи и друге технологије

P&G и наши независни добављачи услуга користе различите технологије да би се проценило како се користе наше локације или апликације за мобилне уређаје, да би се персонализовало ваше искуство и да бисмо вам доставили огласе, укључујући садржај на мрежи, прилагођене вашим интересовањима. Неке технологије које можемо употребити обухватају следеће:

Колачићи
Колачић је мала датотека која се смешта на ваш уређај када посетите локацију за коју се подразумева да издаје колачиће. Информације које прикупимо колачићима користимо да бисмо запамтили ко сте ви да бисмо вас пријавили и ваше жељене опције, како бисмо вам слали рекламе, понуде или друге садржаје прилагођене вашим интересовањима и да бисмо проценили како се користе наше локације . Можете да прихватите или одбијете колачиће у подешавањима вашег прегледача. Да бисте сазнали више, погледајте подешавања колачића која су доступна у вашем веб прегледачу(има).


Остале технологије
Ми користимо друге технологије укључујући веб мониторе и JavaScript који понекад функционишу заједно са колачићима и другим средствима у оквиру апликација за мобилне уређаје за јединствену идентификацију вашег уређаја. Ове остале технологије помажу да се омогуће функције на нашим веб локацијама и у оквиру наших апликација за мобилни уређај.

назад на врх


Оглашавање засновано на интересовањима

Можете да примате огласе засноване на интересовањима или друге садржаје током међусобне комуникације са веб локацијама или апликацијама за мобилни уређај. Оглашавање засновано на интересовањима је оглашавање на мрежи од стране P&G брендова и/или наших пажљиво одабраних пословних партнера које је прилагођено вашим интересовањима и које се шаље на ваш уређај помоћу колачића или другог идентификатора који је додељен вашем уређају. Ови колачићи или други идентификатори се постављају у категорије општег интересовања из којих изводимо информације као што су:




  • Веб странице које гледате и везе на које кликнете на P&G веб локацијама и другим веб локацијама које посетите.
  • Апликације за мобилне телефоне које користите.
  • Е-поруке P&G бренда које погледате и везе у е-поруци на које кликнете.
  • Демографски подаци.
  • Подаци о куповини на мрежи и ван мреже.

Осмислили смо систем оглашавања заснован на интересовањима како бисмо вам послали такве огласе засноване само на подацима који вас неће лично иденфитиковати.

Ми поштујемо вашу приватност
Ви можете да ограничите пријем огласа заснованих на интересовањима на веб локацијама или апликацијама за мобилне уређаја на различите начине.


Ваши избори на веб локацијама у вези пријема огласа заснованих на интересовању
Ви можете да спречите пријем огласа заснованих на интересовањима са P&G на веб локацијама брисањем и одбијањем колачића у вашем прегледачу(има). Можете да одбијете сагласност за пријем огласа заснованих на интересовању на веб локацијама од компанија које учествују у Иницијативи за мрежно оглашавање (Network Advertising Initiative) тако што ћете посетити http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp.

У Сједињеним Државама и Канади можете да посетите везу Ad Choicesовде или на P&G веб локацијама у тим земљама, где се можете одлучити да одбијете сагласност за примањем огласа заснованих на интересовањима на веб локацијама. У земљама Европске уније можете да посетите везу „О колачићима“ на дну P&G веб локација у тим земљама, где можете да одбијете сагласност за примањем огласа заснованих на интересовањима. P&G ће уважити тај избор.

Ваши избори у вези пријема огласа заснованих на интересовањима у апликацијама за мобилне уређаје
Неки новији оперативни системи мобилних уређаја вам омогућавају да ограничите употребу информација за слање огласа заснованих на интересовањима у апликацијама за мобилне уређаје. Можете да означите подешавања на вашем уређају за те опције у оперативном систему вашег уређаја.

назад на врх


Независно оглашавање на P&G локацијама

Ми можемо да дозволимо независним странама, укључујући пословне партнере и мреже за оглашавање, да прикажу огласе на P&G локацијама. Неке од ових компанија могу да препознају ваш уређај преко колачића или других технологија сваки пут када вам пошаљу оглас на мрежи. То им омогућава да сазнају где сте ви, или други који користе ваш рачунар видели њихове огласе и да пошаљу огласе за које они сматрају да вас интересују.

назад на врх


Везе ка локацијама независних страна и друштвеним медијима

P&G локације могу да обухвате везе ка локацијама независних страна. P&G не контролише ове локације независних страна и препоручујемо да прочитате политику приватности сваке локације коју посетите.

Додатне компоненте друштвених мрежа и независних страна
Наше веб локације можда поседују додатне компоненте од друштвених мрежа или других независних страна. Пример додатне компоненте је дугме „Свиђа ми се“ за Facebook. Тамо где је законски дозвољено, ове додатне компоненте могу да комуницирају са и шаљу информације страни која је обезбедила додатну компоненту, чак и ако ви не кликнете на додатну компоненту. Те информације могу да обухватају ИП адресу, информације о вашем прегледачу и уређају, као и адресу веб стране коју посећујете на нашој локацији. Колачићи могу да се поставе, прочитају и пренесу и учитавањем, коришћењем или кликом на додатне компонте. Ови колачићи можда садрже јединствени идентификатор који вам додели друштвена мрежа или трећа страна. Учитавањем, функционисањем и вашом употребом додатних компоненти управља политика приватности и одредбе стране која је обезбедила додатну компоненту.

Пријављивање са друштвене мреже и независне стране
Наше веб локације вам могу омогућити да се пријавите помоћу налога друштвене мреже или налога друге независне стране. Пример пријављивања независне стране је „Пријави се са Facebook налогом.“ Пријављивање на неку од наших локација са вашим налогом за друштвену мрежу или налога друге независне стране може нам омогућити да сакупимо информације за које нам дате дозволу да бисмо приступили са те друштвене мреже или независне стране. Функција пријављивања такође може да пренесе информације на друштвену мрежу или независну страну, као што су ваше корисничко име и лозинка, како би се потврдио ваш идентитет. Друштвена мрежа или независна страна могу такође аутоматски да прикупе информације као што су ваша ИП адреса, информације о вашем прегледачу и уређају, као и адресу веб стране коју посећујете на нашој локацији. Функција пријављивања може такође да смести и прочита колачиће те независне стране који могу да садрже јединствени идентификатор који вам додели друштвена мрежа или друга независна страна. Функционисањем и вашом употребом функције пријављивања управља политика приватности, као и одредбе стране која је обезбедила функцију пријављивања.

назад на врх


Кориснички генерисан садржај

Неке P&G локације и апликације омогућавају корисницима да пошаљу свој садржај за конкурсе, блогове, видео снимке и друге функције. Запамптите да било која информација коју пошаљете или објавите као кориснички генерисан саджај на P&G локацијама постаје јавна информација. Будите обазриви када одлучите да обелоданите своје личне, финансијске или друге информације у тим отпремањима или објавама. P&G не може да спречи друге да користе те информације на начин који би могао на прекрши ову Политику приватности, закон или вашу личну приватност и безбедност. P&G није одговаран за резултате таквих објава.



назад на врх


 Безбедност информација

P&G је посвећен очувању безбедности личних информација. Применили смо техничке, административне и физичке процедуре које треба да заштите личне информације од губитка, злоупотребе или измене.

Ми ограничавамо приступ личним информацијама онима који имају пословне потребе. Личне информације чувамо онолико дуго колико сматрамо да је то разумно неопходно.

назад на врх


Пренос информација

P&G може да пренесе ваше личне информације у оквиру P&G и/или другим независним странама, као што су наши независни добављачи услуга. Ваше личне информације могу бити пренете, меморисане и обрађене у некој другој земљи, а не у оној у којој су прикупљене. То може да укључује Сједињене Државе. Када то чинимо, пренос информација вршимо у сагласности са одговарајућим законима о заштити података.

Применили смо процедуре и контроле како бисмо осигурали заштиту личних информација без обзира у којој земљи се меморишу или пренесу.

назад на врх


Приватност деце на мрежи

Ми немамо намеру да на мрежи прикупљамо личне информације од деце млађе од 13 година или како је дефинисано локалним правним захтевима, осим на локацијама које су посебно усмерене ка деци. На тим локацијама се придржавамо одговарајућих закона о заштити података.

назад на врх


Контактирајте P&G

Ако имате питања или недоумица у вези са вашом приватношћу, молимо да директно контактирате компанију P&G. Кликните овде да изаберете своју земљу и да се повежете на исправну поштанску и/или е-адресу коју ћете користити.

Такође, можете нам писати на адресу:
P&G Global Privacy Office
PO Box 599
Cincinnati, OH 45202
USA

P&G учествује у акредитованом програму пословања (Accredited Business Program) Већа бироа за боље пословање (Council of Better Business Bureau’s (BBB)) Сједињених Америчких Држава. Додатне информације о овом програму и поступку на који BBB решава спорове доступне су на www.bbb.org


Промене у овој Политици приватности

Објавићемо промене у односу на ову Политику приватности, а дан ступања на снагу ћемо означити када се ажурира ова Политика приватности. Ако извршимо било које материјалне промене у овој Политици приватности, обавестићемо вас тако што ћемо вам послати е-поруку на е-адресу коју сте нам последњу доставили или тако што ћемо објавити обавештење о променама на овој локацији.

Последњи пут ажурирано: 01.09.2014.

01.09.2014. ажурирање
Додат је језик да би се објасниле информације које могу да се поделе са друштвеним медијима или другим независним локацијама када су додатне компоненте или пријављивање независне стране укључени на P&G веб локације. Језик„Ваши избори“ је такође ажуриран како би се омогућили унапред означени оквир за „пријављивање“ у неким земљама где је то законски дозвољено, као на пример у Сједињеним Државама, како би се поједноставио поступак регистрације за кориснике који желе да се пријаве да примају купоне, билтене и друга обавештења путем е-поште. Кликните овде за више информација о ажурирањима наше Политике приватности корисника од 01.09.2014.

назад на врх


Информације карактеристичне за одређену земљу 


ARGENTINA



La información y datos que Ud. nos proporcione voluntariamente a través del Sitio Web se incluirán en una base de datos que quedará bajo la responsabilidad de P&G, con el objetivo de proporcionarle un servicio personalizado y a la altura de sus necesidades, mejorando el canal de comunicación con el usuario. Sus datos también podrán utilizarse para elaborar estadísticas y estudios de mercado

Se le informa que su registro en el Sitio Web implica que Ud. da su consentimiento expreso, libre e informado para la inclusión, uso y tratamiento de sus datos personales por P&G.

P&G realizará el tratamiento de sus datos personales de acuerdo con su política de privacidad y las disposiciones de la Ley 25.326, sobre Protección de los Datos Personales, adoptando los recaudos técnicos y organizativos necesarios en lo que respecta a la custodia, almacenamiento, conservación y confidencialidad de la información con el fin de evitar su alteración, pérdida, tratamiento o acceso no autorizado. Debido a que ninguna transmisión vía Internet puede garantizar su íntegra seguridad, P&G no puede garantizar que la información transmitida a través del Sitio Web se encuentre completamente segura, con lo cual Ud. asume este riesgo, que declara conocer y aceptar.

Sus datos personales podrán ser compartidos con empresas contratadas por P&G a fin de poder ofrecerle nuestros servicios y cumplir con las presentes Condiciones de Uso, para lo cual Ud. presta su expreso consentimiento y autorización.

Ud. tiene la facultad de ejercer el derecho de acceso a sus datos personales en forma gratuita a intervalos no inferiores a seis (6) meses, salvo que se acredite un interés legítimo al efecto, conforme lo establecido en el artículo 14, inciso 3 de la Ley 25.326 (Disposición 10/2008, artículo 1°, B.O. 18/09/2008) y a solicitar su actualización, rectificación o supresión de sus datos personales. A tal fin, deberá completar su información en este link http://pgconsumercare.force.com/PGContactUs?Country=Argentina&lang=es&website=LAsocialmed o comunicarse telefónicamente 0800-999-7625.

Se le hace saber que la Dirección Nacional de Protección de Datos Personales, órgano de control de la ley 25.326, tiene la atribución de atender las denuncias y reclamos que se interpongan con relación al incumplimiento de las normas sobre protección de datos personales.

назад на врх


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE bvba.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Procter & Gamble DCE bvba,Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Procter & Gamble DCE bvba, Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

назад на врх


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Consumer Privacy Policy unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble Inc. is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, please write to the following address:

Consumer Relations
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5
Telephone: 1-800-668-0150
Email: privacyfeedbk.im@pg.com

назад на врх


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
Service du Consommateur
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail: cliquez ici

назад на врх


DEUTSCHLAND



Procter & Gamble nimmt die Belange des Datenschutzes sehr ernst. Es ist uns ein besonderes Anliegen, dass die Privatsphäre unserer Kunden bei der Nutzung unserer Services angemessen geschützt ist und die geltenden datenschutzrechtlichen Bestimmungen, insbesondere die Vorgaben des Bundesdatenschutzgesetzes (BDSG) sowie des Telemediengesetzes (TMG), eingehalten sind.

Verantwortliche Stelle für die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten in Deutschland ist die Procter & Gamble Service GmbH.

Wir verarbeiten und nutzen Ihre personenbezogenen Daten nur, sofern Ihre Einwilligung vorliegt oder eine Rechtsvorschrift die Verarbeitung oder Nutzung erlaubt. Sie können der werblichen Nutzung Ihrer Daten jederzeit widersprechen und eine erteilte Einwilligung in die Erhebung und Verwendung Ihrer Daten mit Wirkung für die Zukunft ganz oder teilweise widerrufen. In diesem Fall werden wir Ihre Daten in dem von Ihnen gewünschten Umfang löschen bzw. diese für eine weitere werbliche Verwendung sperren. Wenden Sie sich hierfür bitte an die Procter & Gamble Service GmbH (Adresse siehe nachfolgend).

Wenn und soweit für Zwecke der Werbung, der Marktforschung und/oder zur bedarfsgerechten Gestaltung unserer Services Nutzungsprofile unter Verwendung von Pseudonymen erstellt werden, erfolgt dies nur, soweit Sie einer entsprechenden Verwendung ihrer Daten nicht widersprochen haben. Die Nutzungsprofile werden zu keiner Zeit mit anderweitig gespeicherten Daten zu Ihrer Person zusammengeführt. Zur Geltendmachung von Widersprüchen gegen diese Verwendungen tragen Sie sich bitte über die jeweils zur Verfügung stehenden Widerspruchsfunktionen aus bzw. verwenden Sie entsprechende Opt-Out-Optionen.

Wir setzen technische und organisatorische Sicherheitsmaßnahmen ein, um Ihre durch uns verwalteten personenbezogenen Daten gegen zufällige oder vorsätzliche Manipulationen, Verlust, Zerstörung oder gegen den Zugriff unberechtigter Personen zu schützen. Ihre Daten werden nur solange gespeichert, wie dies für die Erbringung unserer Leistungen erforderlich ist bzw. wir gesetzlich oder rechtlich zur Aufbewahrung verpflichtet sind.

Sie haben jederzeit das Recht, Auskunft über Ihre bei uns gespeicherten Daten zu erhalten. Sollten Ihre Daten falsch oder zu Unrecht von uns gespeichert sein, werden wir diese gerne berichtigen, sperren bzw. löschen. Auskunftswünsche, Widerrufs-/Widerspruchserklärungen, Beschwerden, Fragen oder Anregungen zum Datenschutz richten Sie bitte an folgende Adresse:

Procter & Gamble Service GmbH
Sulzbacher Str. 40-50
65824 Schwalbach
Email: Klicken sie hier


Die Einhaltung der datenschutzrechtlichen Grundsätze und der technisch-organisatorischen Sicherheitsvorkehrungen wird durch unseren Datenschutzbeauftragten überwacht. Bei Fragen zum Datenschutz steht dieser Ihnen gerne unter o.g. Adresse zur Verfügung.

назад на врх


Ελλάδα



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

назад на врх


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

  1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
  2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
  3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
  4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
  5. partecipare a giochi e concorsi
  6. sviluppare comunicazione personalizzata

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.

In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze senza il tuo preventivo consenso.

In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a

Procter & Gamble – Viale Giorgio Ribotta 11 – 00144 Roma.

назад на врх


Korea

가. 개인정보 관리책임자 및 관련부서

“P&G”는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.
<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 박 린 컨
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com


부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com

“P&G” 고객센터
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.
나. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 한국인터넷진흥원 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다.
개인정보침해신고센터
(국번 없이)118 http://privacy.kisa.or.kr

다. 정책변경에 따른 공지의무

“P&G” 개인정보취급(처리)방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급(처리)방침을 시행하기 최소 10일전에 브랜드홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

назад на врх


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. (en adelante, “P&G México”), con domicilio en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vistahermosa, Del. Cuajimalpa de Morelos, México, D.F. C.P. 05100, es responsable de recabar sus datos personales, del uso que se les dé a los mismos y de su protección.

Si usted considera que alguna de las finalidades descritas en este apartado no tiene origen o no es necesaria para el tipo de relación que tiene con P&G México puede manifestar su negativa al tratamiento, respecto de dicha finalidad, a través de la dirección electrónica privacidadpgmex.im@pg.com en los siguientes 5 días hábiles.

CONTROLES DE SEGURIDAD Y COMUNICACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

P&G México y todo su personal reconoce la importancia de un adecuado tratamiento para sus datos personales y, como consecuencia de ello, se han implementado diversos controles y medidas de seguridad que permiten que dichos datos personales conserven su carácter confidencial y previenen tanto un acceso o uso no autorizado como posibles daños, perdidas o alteraciones a los mismos.

Los datos personales que han sido recabados de usted se compartirán con otras sociedades (nacionales o internacionales) que forman parte del mismo grupo corporativo de P&G México, podrán ser compartidos también con aquellos proveedores que P&G México utilice para la realización de las actividades relacionadas con los fines señalados, o si otra empresa adquiere a P&G México, o si los mismos son necesarios a fin de proteger y defender los derechos y la propiedad de P&G México (inclusive en la aplicación de nuestros Términos y Condiciones) o cuando la ley o las autoridades así lo requieran, requiriendo por tanto de su consentimiento para dicha transferencia en términos de la fracción III del artículo 37 de la “Ley”.

LIMITACIÓN DE USO O DIVULGACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

Si usted no desea recibir nuestros correos de actualización y notificación de servicios o productos, incluyendo material publicitario y/o promocional que se relacione con los productos de P&G México deberá enviar un correo electrónico a la dirección privacidadpgmex.im@pg.com.

En caso de que P&G México considere que los datos personales han sido proporcionados por un menor o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, en contravención al presente Aviso, P&G México procederá a eliminar tales datos personales a la brevedad. Si usted se da cuenta que tales datos personales han sido proporcionados por un menor de edad o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, por favor envíe un correo electrónico a la dirección: privacidadpgmex.im@pg.com

EJERCICIO DE DERECHOS ARCO Y POSIBLE REVOCACIÓN DEL CONSENTIMIENTO.

Usted tiene derecho de acceder a los datos personales que P&G México posea en relación a su persona y también tiene derecho a actualizar o rectificar sus datos personales de ser éstos inexactos o incorrectos, a instruirnos su cancelación si considera que el tratamiento que realizamos no cumple con los principios y deberes que le son aplicables y a oponerse al tratamiento de los mismos para fines específicos o por existir causa legítima para ello.

El ejercicio de los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición podrá hacerse valer mediante un escrito libre que cumpla con la información y anexos mínimos descritos por el artículo 29 de la “Ley” y que acompañado por copia de su documento de identificación (y, en su caso, del documento de identificación de su representante y el documento que acredite su personalidad) deberá ser presentado ante el Oficial de Privacidad de P&G México, que es la persona designada para atender y dar trámite a cualquier solicitud en el tema de datos personales (mismo que se encuentra ubicado en el domicilio de P&G México) o bien ser enviado a la dirección electrónica privacidadpgmex.im@pg.com siempre que se confirme vía telefónica su correcta recepción. Asimismo, usted puede comunicarse al teléfono 01-800-717-2413 de lunes a viernes de las 9:00 am a las 4:00 pm (hora del centro de México).

En caso de que la información proporcionada en su solicitud sea errónea o insuficiente, o sin incluir los documentos de acreditación correspondientes, podremos solicitarle, dentro de los cinco días hábiles siguientes a la recepción de la solicitud, que aporte los elementos o documentos necesarios para dar trámite a la misma. Usted contará con diez días hábiles para atender el requerimiento, contados a partir del día siguiente en que lo haya recibido. De no dar respuesta en dicho plazo, se tendrá por no presentada la solicitud correspondiente.

P&G México le comunicará la determinación adoptada a su solicitud dentro de un plazo máximo de 20 días hábiles contado desde la fecha de presentación de su solicitud (realizándose dicha comunicación a través del correo electrónico que de usted tengamos o al que proporcione con su escrito) y, si su solicitud fuera procedente, se hará efectiva dentro de los 15 días hábiles siguientes a dicha comunicación (destacándose que, en el supuesto del derecho de acceso, se entregarán copias simples de los archivos que contengan sus datos personales).

Usted también puede revocar su consentimiento al tratamiento mediante una solicitud que entregue o envíe a las direcciones antes mencionadas a través de los mismos medios y procedimientos citados en este título. No obstante, es importante tome en cuenta que dicha revocación podrá afectar la relación comercial que exista entre las partes.

CONSENTIMIENTO AL TRATAMIENTO. Usted consiente expresamente al navegar por el sitio web y proporcionar sus datos personales, que el presente Aviso le ha sido dado a conocer por P&G México, y haber leído, entendido y acordado los términos expuestos en este Aviso, por lo que otorga su consentimiento a P&G México para recabar, almacenar, manejar, tratar, usar, transferir y compartir sus datos personales con las demás sociedades de su grupo corporativo y los terceros que utilice para el cumplimiento de las finalidades establecidas en el presente Aviso de Privacidad.

назад на врх


MORROCO



Conformément à Loi n°09-08 du 18 février 2009 relative à la protection des personnes physiques à l’égard du traitement des données à caractère personnel, vous disposez d'un droit d’accès, de rectification et d’opposition de vos données personnelles.

Pour exercer ce droit, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur au Maroc:
Service Consommateurs
BP 16.069, Casablanca Principale
Casablanca, Morocco
Téléphone: 0801007075
Email : serviceconsom.im@pg.com

назад на врх


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

назад на врх


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing, incluindo informá-lo e pedir a sua opinião sobre produtos, ofertas e serviços da P&G e realizar estudos de mercado, através de qualquer meio, incluindo por e-mail ou SMS ou MMS, assim como realizar tratamento de dados com o objetivo de adequar as nossas comunicações ao seu perfil de consumo. De igual forma, os seus dados poderão ser utilizados para lhe enviar informação relativa a terceiras empresas relacionadas com os setores de comunicação, ócio e grande consumo.O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G (Ref. Dados Pessoais) pelos seguintes meios: (i) email: cancelamentos_pgportugal@datacentric.es ; ou por (ii) carta, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet.

Caso não deseje receber mais comunicações da Procter & Gamble, clique aquí

назад на врх


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a

PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid).

Si no deseas recibir más comunicaciones de Procter & Gamble, haz clic aqui

назад на врх