Skoči na obaveštenje o privatnosti Skoči na tabelu sa sadržajem Skoči na navigaciju informacija po zemljama Skoči na dno stranice
P&G

Izjava o privatnosti P&G kompanije

Change Text SizePromeni na mala slova (12)(12 point)Promeni na srednja slova (14 point)(14 point)Promeni na krupna slova (16 point)(16 point)
Bob McDonald

Bob McDonald
Predsednik odbora
Predsednik i direktor
Hvala vam što ste posetili kompaniju Procter & Gamble (P&G).

Proizvodi kompanije P&G dotiču živote ljudi širom sveta tri milijarde puta na dan. Tradicija naše kompanije se zasniva na principima ličnog integriteta, poštovanja pojedinca i dugoročnog ispravnog poslovanja.

Poverenje je u osnovi rada naše kompanije. Kompanija P&G opravdava vaše poverenje tako što štiti sve lične podatke koje je sakupila o vama.
Ova izjava o privatnosti opisuje podatke koje kompanija P&G (Procter & Gamble Company i njene podružnice i filijale) sakuplja o vama, na koji način koristimo i štitimo vaše lične podatke i kako možete da odaberete kako ćemo koristiti te podatke.
Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
SADRŽAJ

Informacije na koje se ova izjava odnosi
Podaci koje sakupljamo
Način na koji koristimo ove podatke
Vaš izbor i pristup vašim podacima
„Cookies” , „web beacons” i ostale tehnologije
Zajedničko korišćenje podataka
Sadržaj koji je napravio korisnik
Zaštićenost podataka
Prenos podataka
Internet privatnost dece
Javite nam se
Izmene u izjavi o privatnosti


Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Privatnost akreditovanog poslovnog programa BBB-a

We self-certify
compliance with
:

EU Safe Harbor Logo
Naša politika privatnosti je u skladu sa sledećim dokumentima:
  • Direktivom Evropske unije o zaštiti podataka, preko Programa za bezbedno čuvanje podataka Ministarstva trgovine Sjedinjenih Američkih Država.
  • Poštenim postupkom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) u vezi sa informacijama.
  • Okvirnim planom Foruma za azijsko-pacifičku ekonomsku saradnju (APEC) u vezi sa privatnošću.
  • Primenljivim nacionalnim, državnim i lokalnim zakonima o zaštiti podataka.
  • Zakonima nekih zemalja koje zahtevaju podatke o određenoj zemlji u izjavi o privatnosti. Molimo vas da odaberete neku od veza kako biste pročitali podatke o tim zemljama:
Belgija Kanada Francuska Grčka Koreja Italija Мексико
Holandija Portugal Španija
Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Informacije na koje se ova izjava odnosi



Ova izjava o privatnosti se odnosi na podatke, uključujući vaše lične podatke, koje je o vama sakupio P&G.

Lični podaci su podaci, ili kombinacije delomičnih podataka koji vas u razumljivoj meri mogu identifikovati.

Na nekim programima kompanije P&G mogu da se nalaze veze ka web lokacijama koje se ne odnose na kompaniju P&G. Kompanija P&G nije odgovorna za politiku privatnosti tih web lokacija. Savetujemo vam da pročitate izjavu o privatnosti svake web lokacije koju posetite.
Informacije na koje se ova izjava odnosi

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Podaci koje sakupljamo



Sakupljamo podatke o vama iz različitih izvora, uključujući podatke koje dobijemo direktno od vas; podatke koje sakupimo o vama kad posjećujete našu web lokaciju, koristite naše usluge ili razgledate naše reklame preko Interneta; podatke koje sakupimo o vama iz drugih izvora (koji su dozvoljeni zakonom).

Podaci koje dobijemo direktno od vas.
Sakupljamo podatke direktno od vas kad odlučite da učestvujete u našim ponudama i programima ili u slučaju kada ih dobijemo direktno od vas. Slede primeri podakata koje možemo dobiti direktno od vas:
  • Ime, adresa elektronske pošte, adresa stanovanja.
  • Korisničko ime i lozinka.
  • Broj kućnog ili mobilnog telefona.
  • Starost.
  • Datum rođenja.
  • Ostale podatke o vama i vašoj porodici kao što su pol ili navike korišćenja proizvoda.
  • Biometrika koja je prikupljena za vreme dobrovoljnih potrošačkih istraživačkih studija (kao što je prepoznavanje ličnog izraza, srčani ritam, ili stanje kože).
  • Demografski podaci.
  • Podaci vezani za plaćanje (kao što su kreditne kartice).
  • Buduće preporuke za komunikaciju.
  • Kontakt informacije prijatelja kojima želite da se obratimo. Kad dobijemo od vas podatke za poruke 'preporuči prijatelja', mi ćemo samo na vaš zahtev da koristimo te podatke kako bi poslali poruku.


Podaci koje sakupimo o vama kad posećujete našu stranicu, koristite naše usluge ili razgledate naše reklame preko Interneta:
P&G kompanija koristi ''cookies'' i ostale tehnologije kako bi prikupila informacije o vama kad posećujete našu web lokaciju, koristite naše usluge ili razgledate naše reklame preko Interneta. Slede primeri podataka koje možemo dobiti direktno od vas:
  • Tip vašeg pretraživača i operativni sistem.
  • Web lokacije koje ste posetili.
  • Veze koje ste odabrali.
  • IP adresa.
  • Web lokacija koju ste posetili pre nego ste odabrali našu web lokaciju.
  • Koju ste elektronsku poštu od P&G kompanije otvorili i/ili prosledili.
  • Ponude P&G kompanije ili web lokacije na koje ste se povezali preko elektronske pošte.


Podaci koje dobijemo iz drugih izvora:
Možda ćemo da dobijemo podatke o vama iz drugih izvora, uključujući komercijalno dostupne izvore, kao što su agregatori podataka i javne baze podataka. Slede primeri podataka koje možemo da dobijemo direktno od vas:
  • Ime, kućna adresa.
  • Starost.
  • Visina prihoda.
  • Bračno stanje i broj dece.
  • Vaša interesovanja kao što su hobiji ili kućni ljubimci.
  • Podaci o potrošačkom i tržišnom istraživanju.
  • Navike kupovanja.
  • Javno izloženi podaci ili aktivnosti, kao što su blogovi, videa, internet postavljanje, sadržaj koji je napravio korisnik i kupovne navike preko Interneta.


Možda će svi podaci koje sakupimo o vama da budu kombinovani, kako bi nam pomogli da prilagodimo našu komunikaciju sa vama i da razvijemo proizvode svetske klase i usluge izvanredne kvalitete.

Podaci koje sakupljamo

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Način na koji koristimo ove podatke



Kako bi vam prezentovali ponude, proizvode i usluge. Podatke koje sakupljamo koristimo da bi vam ponudili proizvode i usluge koje zahtevate od nas, kako bi vas informisali o ostalim proizvodima i uslugama koje nudi P&G kompanija i da bismo mogli da održavamo svoje usluge i web lokacije na Internetu.

Slede načini koje ćemo možda da koristimo podatke koje sakupljamo o vama:
  • Prilikom slanja uzoraka, nagrada, proizvoda i informacija.
  • Prilikom razvijanja novih proizvoda i usluga.
  • Prilikom vašeg upisivanja u takmičenja, programe ili ponude koje ste tražili.
  • Kako bi vam ponudili ostale usluge koje možemo da vam ponudimo.
  • Prilikom kreiranja i upravljanja vašim korisničkim računom.
  • Prilikom procesa plaćanja vezanog za kupovinu ili ostale usluge.
  • Prilikom zaštite protiv ili otkrivanja mogućih nepoštenih transakcija.
  • Kada vam pismenim putem, gde to zakon dozvoljava, nudimo ciljane, neželjene ponude i informacije o P&G proizvodima i uslugama.
  • Prilikom razvijanja i pružanja reklama skrojenih prema vašim interesima.
  • Prilikom analize o korišćenju naših proizvoda, usluga i web lokacija.
  • Kada želimo razumeti kako ste stigli na našu web lokaciju.
  • Kada određujemo delotvornost naših reklama.
  • Prilikom primene naših Uslova ili inače prilikom upravljanja našim poslovanjem.


Način na koji koristimo ove podatke

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Vaš izbor i pristup vašim podacima


Izbor
Vi birate način na koji ćemo da komunicimo sa vama.

Digitalna / elektronska komunikacija (primeri: elektronska pošta, mobitel).
Mi ćemo da vam pošaljemo promotivni materijal putem mobitela ili elektronske pošte jedino ako ste eksplicitno tražili da ih primate. (vaš izbor).
Možete isto tako da prestanete da primate promotivni materijal od određene P&G robne marke ili grupe robnih marki, tako što ćete da pratite instrukcije koje su prosleđene na svakoj poruci koju primite od te robne marke ili grupe robnih marki.

Komunikacija putem adrese stanovanja
Možemo putem adrese stanovanja, gde je zakonom dozvoljeno, da vam pošaljemo neželjene ponude ili informacije o proizvodima za koje verujemo da će vas zanimati.

Možete da prestanete da primate promotivni materijal od određene P&G robne marke ili grupe robnih marki putem adrese stanovanja. Promotivni materijal koji vam pošaljemo putem adrese stanovanja možda će da sadrži instrukcije o vašem izboru, pa možete da prestanete da primate putem adrese stanovanja promotivni matrijal od određene P&G robne marke ili grupe robnih marki (kao što su Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer) tako što ćete da sledite te istrukcije.

Putem ove Izjave o privatnosti možete da prestanete da primate promotivne poruke od specifične P&G robne marke ili programakoje vam stižu elektronskom poštom ili putem adrese stanovanja. Molimo vas da odaberete ovu vezu kako biste odabrali svoju zemlju i naučili kako da prosledite svoj zahtev.

IMAJTE NA UMU SLEDEĆE: Ako odlučite da prestanete da primate promotivni materijal od nas, mi ćemo da poštujemo vaš zahtev. Međutim, nastavićemo da kontaktiramo sa vama u vezi naših usluga i možda ćemo morati da zadržimo podatke koje smo sakupili o vama zbog naše evidencije, analiza ili drugih razloga, u onoj meri u kojoj to zakon dozvoljava..

Pristup
Kompanija P&G se trudi da vaši lični podaci budu tačni. Možete da ispravite ili ažurirate lične podatke koje ste nam ostavili. Neke web lokacije P&G kompanije pružaju vam mogućnost da pogledate ili ažurirate lične podatke dok ste na Internetu. Proverite na web lokaciji na kojoj ste registrovani da li možete da pogledate ili ažurirate svoje podatke.

Ukoliko ne možete da pogledate i ažurirate svoje podatke na nekoj web lokaciji, odaberite ovu vezu da bi odabrali svoju zemlju i naučili kako možete da ispravite ili ažurirate lične podatke koje ste nam ostavili. Kompanija P&G ne naplaćuje ovu uslugu i ispuniće razumne zahteve u odgovarajućem vremenskom roku.
Vaš izbor i pristup vašim podacima

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

„Cookies” , „web beacons” i ostale tehnologije



Cookies. „Cookie” je mali dokument koji se postavlja na vaš računar kada posetite neku web lokaciju na Internetu, a koji može da očita web lokacija koja ga je postavila. Mi koristimo “cookies” kako bi pratili kako se koristi naša stranica i kako bi nam pomogli da personalizujemo vaše iskustvo na Internetu. Na primer, kad se vi registrujete na našu web lokaciju, mi ćemo uskladištiti jedinstveni kod u “cookies” na vašem kompjuteru. Kada sledeći put dođete na našu web lokaciju sa tog kompjutera, naši serveri će da koriste “cookies” da bi vas prepoznali. Tada mi možemo da koristimo podatke koje ste nam poslali kad ste se registrovali zajedno u kombinaciji sa vašom aktivnosti na našim web lokacijama, kako bi vam ponudili reklame i ponude koje vas zanimaju.

Možete da prihvatite ili da odbijete “cookies”.Većina programa za pretraživanje Interneta automatski prihvaća dokumente „cookies”. Da biste više saznali o njima, kao i o načinu na koji možete da ih odbijete, odaberite neku od sledećih veza na Internetu:

Web beacons. Dokumenti „web beacons” su delići računarskog koda koji su ugrađeni na web lokacije ili na elektronsku poštu. Možemo da koristimo web beacons za isporuku ili komunikaciju sa “cookies” kako bi brojali koliko korisnika posjećuju našu web lokaciju, i da bi razumeli obrasce korišćenja. Takođe možemo da uključimo web beacons na elektronsku poštu kako bi saznali da li je elektronska pošta bila otvarana, korišćena ili prosleđena.

Vi možete da onemogućite sposobnost “web beacons”-a da sakupljaju podatke na ovaj način, tako što ćete da odbijete “cookies” kako smo gore opisali.

Ostale tehnologije. Slede primeri ostalih tehnologija koje možemo da koristimo kako bi vam ponudili bolje usluge:
  • Web session variables. Podaci koji su prešli sa jedne web lokacije (URL) na drugu dok vi pretražujete.
  • Dodatak programu/dodatni program za pretraživač. Dodatne web komponente koje možda moraju da se instaliraju kako bi aktivirali određene web mogućnosti na našim web lokacijama. Možete da izabrete opciju da ne instalirate ove komponente


Reklame trećih lica. Možda ćemo da dozvolimo trećim licima, uključujući naše poslovne partnere i dodatne mreže, da prikažu reklame na našoj web lokaciji. Neke od ovih kompanija će možda da postave “cookie” na vaš kompjuter kako bi prepoznali vaš kompjuter svaki put kad vam pošalju reklamu preko Interneta. Ovo im omogućava da vide da li ste vi ili neko drugi ko koristi vaš kompjuter, videli njihovu reklamu i da mogu da vam isporuče dodatne reklame za koje veruju da će vas zanimati. Kompanija P&G ne kontroliše ove kompanije kada su u pitanju dokumenti “cookies.” Neke od ovih kompanija su članovi Network Advertising Initiative (NAI), koje nude jednostavnu lokaciju sa opcijom da izbacite njihove “cookies.” Molimo vas da posetite Network Advertising Initiative web lokaciju na sledećoj vezi: http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Način na koji koristimo ''cookies'', ''web beacons'' i ostale tehnologije. Ove tehnologije koristimo kako bi vam kao potrošaču pružili bogatije i osobitije iskustvo. Ne koristimo ''cookies'', ''web beacons'' ili ostale tehnologije da bismo sakupljali ili čuvali vaše lične podatke. Za više detalja odaberi vezu “Način na koji koristimo ove podatke.”
„Cookies” , „web beacons” i ostale tehnologije

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Zajedničko korišćenje podataka



Uspeh našeg poslovanja ovisi o vašem poverenju i mi zato ne prodajemo vaše lične podatke marketinškim kompanijama izvan P&G-a. Vaše lične podatke delimo samo unutar P&G kompanije i u slučajevima opisanim ispod.

Generalno, ne delimo vaše lične podatke sa drugim marketinškim firmama, ukoliko vas prethodno ne pitamo i ne dobijemo vaše eksplicitno odobrenje.

Pružatelji usluga kao treća lica. Oslanjamo se na pružatelje usluga kao trećih lica koja obavljaju različite usluge u našu korist. Pri tome, moramo sa njima da delimo vaše lične podatke. Molimo vas da imate na umu da sa našim pružateljima usluga delimo samo one lične podatke koji su im potrebni kako bi izvšili svoje usluge i da zahtevamo od tih kompanija da štite lične podatke i da ih ne upotrebljavaju u druge svrhe.

Na primer, možda ćemo da se oslonimo na pružatelja usluga da učini sledeće:
  • Da ispuni vaše zahteve za proizvodima ili uslugama i da odgovori na vaša pitanja.
  • Da bude domaćin na našim web lokacijama i da šalje našu elektronsku poštu i mobilne poruke.
  • Da šalje uzorke proizvoda, kontaktira pobednike takmičenja, nadgleda isplatu ili čini neke druge usluge u našu korist.
  • Da analizira datoteke, ponekad kombinovane sa ostalim izvorima, kako bi vam poslao više ciljanih komunikacijskih poruka.
  • Da vrši istraživanja i analizu podataka kako bi poboljšao naše proizvode, usluge i web lokacije.


Pored toga, ako to zakon dozvoljava, možda ćemo se osloniti na pružatelja usluga da učini sledeće:
  • Da kombinuje lične podatke o vama koje je prikupila P&G kompanija sa ličnim podacima koje je o vama prikupio naš poslovni partner kako bi zajedno mogli da vam pošaljemo odgovarajući promotivni materijal. U ovakvim slučajevima, naš poslovni partner neće imati direktan pristup niti jednom podatku o vama koji delimo sa pružateljem usluga i jedino će pružatelju usluga biti dozvoljeno da koristi taj set kombinovanih podataka kako bi vam poslao poziv za zajedničku komunikaciju za koju se nadamo da će vas zanimati. Ako više volite da ne primate te pozive za zajedničku komunikaciju, uvek možete da izaberete opciju da ne primate te pozive, tako što ćete slediti instrukcije koje su prosleđene u svakom pozivu ili putem Izjave o poverljivosti kako je gore naznačeno.
  • Da obavi ostale usluge na naš zahtev.


Mi snabdevamo ove kompanije sa ličnim podacima koji su im potrebni kako bi pružili ove usluge u našu korist. Zahtevamo od ovih kompanija da zaštite ove lične podatke i da ih ne koriste ni u koju drugu svrhu.

Ostale situacije. Možda ćemo da odamo vaše lične podatke:
  • Ako se P&G robna marka proda nekoj drugoj kompaniji.
  • Kako bi zaštitili i odbranili pravo i imetak P&G kompanije, tamo gdje je to zakonom dozvoljeno, (uključujući primenu naših Uslova).
  • I kada od nas to zahteva zakon, i / ili nadležni organi.


Sažeti i nelični podaci. Možda ćemo da delimo sažete podatke koji vas ne mogu identifikovati, radi opšte poslovne analize. Na primer, možemo da otkrijemo broj poseta na P&G web lokaciji ili broj korisnika usluga.

Zajedničko korišćenje podataka

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Sadržaj koji je napravio korisnik



Neke P&G web lokacije omogućavaju korisnicima da pošalju svoj lični sadržaj na takmičenja, blogove, videa i ostale funkcije. Molim vas da zapamtite da svaki podatak koju odlučite da odate, postaje javni podatak i trebali bi biti jako oprezni kad odlučujete o tome da li da odate svoje lične, finansijske ili ostale podatke prilikom postavljanja svog sadržaja. P&G ne može sprečiti da se takvi podaci koriste na način da krše Izjavu o privatnosti, zakon ili vašu ličnu privatnost i sigurnost, i P&G nije odgovoran za posledice takvog postavljanja.
Sadržaj koji je napravio korisnik

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Zaštićenost podataka



Kompanija P&G se trudi da vaši lični podaci budu zaštićeni. Opremljeni smo tehnički, administrativno i fizički kako bismo sprečili gubitak, zloupotrebu ili izmenu ličnih podataka.

Ograničavamo pristup ličnim podacima na one koji imaju poslovne potrebe. Lične podatke zadržavamo samo onoliko vremena koliko je razumno potrebno.

Kada dajemo vaše lične podatke našim pružateljima usluga kao trećim licima, zahtevamo od tih kompanija da štite podatke i da ih ne upotrebljavaju u druge svrhe.

Kada sakupljamo ili prenosimo poverljive podatke, kao što su broj kreditne kartice, koristimo standardne industrijske metode kako bi zaštitili te podatke.

Zaštićenost podataka

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Prenos podataka



Vaši će lični podaci možda da budu preneti, uskladišteni ili obrađeni u drugim zemljama osim one zemlje u kojoj je podatak dobiven. To može da uključi SAD. Činimo to uz saglasnost sa važećim zakonima o zaštiti podataka.

Kompanija P&G štiti lične podatke bez obzira u kojoj zemlji su prikupljeni ili u koju zemlju su preneti. Postoje odgovarajuće procedure i kontrole za prenos podataka koje garantuju zaštićenost.

Kompanija P&G poštuje Direktivu Evropske unije o zaštiti podataka i zakone određene zemlje o privatnosti podataka jednako kao i Program za bezbedno čuvanje podataka Ministarstva trgovine Sjedinjenih Američkih Država.

Prenos podataka

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Internet privatnost dece



Kompanija P&G veruje da je važno da dodatno štiti decu koja se služe Internetom. Podstičemo roditelje i staratelje da provode vreme sa svojom decom na Internetu kako bi učestvovali i nadgledali njihove aktivnosti na Internetu.

Ne sakupljamo lične podatke od dece mlađe od 13 godina, osim na nekim web lokacijama koje su namenjene deci.

Sakupljamo podatke od dece u skladu sa primenljivim zakonima o zaštiti dečijih podataka.

Na web lokacijama kompanije P&G u Sjedinjenim Američkim Državama koje sakupljaju podatke od dece mlađe od 13 godina nalazi se izjava o privatnosti koja je u skladu sa Zakonom Sjedinjenih Američkih Država o zaštiti dečije privatnosti na Internetu. Odaberite ovu vezu ukoliko želite da pročitate izjavu o privatnosti.

Odaberite ovu vezu kako bi saznali kako da dobijete kopiju podataka koje je vaše dete dalo P&G kompaniji, da ažurirate podatke, ili da nam date uputstvo da više ne kontaktiramo vaše dete.

Internet privatnost dece

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Javite nam se



Ukoliko imate pitanja ili primedbe u vezi sa vašom privatnošću, molimo vas da se direktno javite kompaniji P&G. Odaberite ovu vezu kako biste odabrali svoju zemlju i dobili odgovarajuću elektronsku ili poštansku adresu koju možete da koristite ili nam pošaljite pismo na sledeću poštansku adresu. Slobodno nam pošaljite pismo sa pitanjima i komentarima na svom maternjem jeziku.

Inače nam se možete javiti na ovu adresu:
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

Kompanija P&G sarađuje sa kupcima kako bi razmotrila svaku primedbu ili otklonila svaku zabrinutost u vezi sa privatnošću. Sarađujemo sa nadležnim organima za zaštitu podataka ukoliko oni smatraju da postoji problem u vezi sa privatnošću.

P&G kompanija učestvuje u Akreditovanom poslovnom programu BBB-a (US Council of Better Business Bureau’s - Saveta Sjedinjenih Američkih Država za bolje poslovanje). Na web lokaciji www.bbb.org možete da pronađete dodatne podatke o ovom programu i razrešenjima problema.

Za više informacija o tome kako zaštiti svoj kompjuter, vaše lične podatke i vašu porodicu na Internetu, posjetite našu ''Personal Privacy Tips'' web lokaciju http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml
Javite nam se

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Izmene u izjavi o privatnosti



Postavićemo listu izmena koje unosimo u ovu Izjavu o privatnosti na Internetu i jasno ćemo najaviti svaku značajniju promenu svojih postupaka u vezi zaštite privatnosti. Ako unesemo bilo koju značajnu promenu u ovu Izjavu o privatnosti, obavestit ćemo vas elekstronskom poštom na adresu koju ste nam zadnju poslali ili ćemo postaviti obavest o promenama na ovoj web lokaciji.

Ažurirano zadnji put: U avgustu 2008.

Ažurirano 2008.
Naša trenutna politika je da podatke mogu da koriste naše robne marke (1) kako bi bolje prilagodili naše reklame i ponude sa vama i (2) kako bi vas informisali o svim proizvodima i uslugama koje nudi P&G kompanija. Ažurirana izjava o privatnosti takođe naglašava da P&G robne marke mogu da se oslone na pružatelje usluga kako bi poslali komunikacijsku poruku u kojoj zajedno reklamiramo proizvode i usluge sa jednim od naših poslovnih partnera. Napravili smo određen broj organizacijskih promena kako bi čitanje i razumevanje naše politike bilo lakše.

Ažuriranje 2005.
Nije bilo značajnijih izmena u Izjavi o privatnosti. Ovo ažuriranje je obavljeno iz sledećih razloga: da bi se razjasnio i pojednostavio sadržaj izjave kako bi bila lakša za razumevanje; da bi se uklonili reklamni nazivi određenih kompanija; da bi se dodali podaci o dokumentima „cookies“ i da bi se naznačio dodatak izjave o dečijoj privatnosti na određenim web lokacijama kompanije P&G u Sjedinjenim Američkim Državama.

Ažuriranje 2002.
Nije bilo značajnijih izmena Izjave o privatnosti. Ovo ažuriranje je obavljeno iz sledećih razloga: da bi se razjasnilo da kompanija koja kupi određenu P&G robnu marku može da dobije podatke o potrošačima koji su se prijavili za tu robnu marku; da bi se naveli tipovi trećih lica sa kojima kompanija P&G može da podeli podatke ukoliko su nam potrošači dali odobrenje; da bi se izmenio naziv reklamnog partnera; da bi se razjasnilo da je privatnost dece u skladu sa lokalnim zakonom i da bi se dodale adrese kancelarija naše kompanije.

Početak stranice

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Podaci o određenoj zemlji



BELGIQUE

Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE

Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
CANADA

Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

S. Valkonen
Privacy Officer
416-730-4003
Procter & Gamble Inc.
4711 Yonge Street
North York, Ontario
M2N 6K8

E:mail privacyfeedbk.im@pg.com

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
FRANCE

Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com


Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
GREECE

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
ITALIA

Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에 "P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
MEXICO

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
NEDERLAND

Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com


Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
PORTUGAL

Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.html

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj
SPAIN

Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona).Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Back to top

Vrati se da skočiš na glavni sadržaj

Touching lives, improving life. P&G



Site Map
© 2010 Procter & Gamble. All claims valid only in the U.S.
Privatnost akreditovanog poslovnog programa BBB-a
Vrati se da skočiš na glavni sadržaj