Скокни на содржина на Изјава за заштита на приватност Скокни на содржина Скокни на навигација за специфични информации за земјата Скокни на навигација во подножје
P&G

Изјава на P&G за заштита на приватноста

Change Text SizeПромени големина на мал текст (12 точки) Промени големина на среден текст (14 точки)Промени големина на голем текст (16 точки)
А.Џ. Лефли

Bob McDonald,
претседавач на Одборот,
претседател и генерален директор
Ви благодариме за посетата на Procter & Gamble (P&G) он-лајн.

Три милијарди пати на ден, брендовите на P&G ги допираат животите на луѓето во целиот свет. Темелот на нашата корпоративна традиција се наоѓа во принципите на личниот интегритет, во почитувањето на поединецот и во долгорочното правилно постапување.

Довербата е камен-темелникот на нашата корпоративна мисија. P&G е посветен на одржувањето на вашата доверба, со тоа што ги заштитува сите лични информации собрани он-лајн.
Оваа глобална изјава за заштита на приватноста ги опишува информациите што можат да се соберат на веб сајтовите на P&G (компанијата Procter & Gamble и нејзините филијали и подружници), начинот на којшто ги заштитуваме вашите лични информации и изборите што можете да ги направите во врска со личните информации што ги давате.
Назад кон мени за навигација со скокање
СОДРЖИНА

Информации опфатени со оваа изјава
Какви информации собираме
Како ги користиме овие информации
Ваши избори и пристап до ваши информации
Cookies, Web Beacons и други технологии
Споделување информации
Содржини создадени од корисникот
Безбедност на информациите
Трансфер на информации
Заштита на приватноста на децата
Контактирајте нè
Измени на оваа Изјава за заштита на приватност


Назад кон мени за навигација со скокање

Заштита на приватност на Акредитирано работење на BBB

We self-certify
compliance with
:

Лого на програмата EU Safe Harbor
Нашите практики за заштита на приватноста се во согласност со:
  • Директивата на Европската унија за заштита на податоците, преку „Safe Harbor“ програмата при Министерството за трговија на САД.
  • Практиките за праведно информирање на Организацијата за економска соработка и развој (ОЕЦД).
  • Рамката за заштита на приватноста на Форумот на азиско-пацифичката економска соработка (АРЕС).
  • Важечките национални, државни и локални закони за заштита на податоците.
  • Некои национални закони налагаат во Изјавата за заштита на приватноста да има информации кои се специфични за конкретната земја. Ве молиме кликнете подолу за да ги прочитате информациите за тие земји.
Белгија Канада Франција Грција Кореја Италија Мексико
Холандија Португалија Шпанија
Назад кон мени за навигација со скокање

Информации опфатени со оваа изјава



Оваа Изјава за заштита на приватноста се однесува на информациите, вклучувајќи ги личните информации, собрани за вас од страна на P&G.

Лични информациии се оние информации или комбинација од делови од информации кои лесно можат да ве идентификуваат.

Некои веб-сајт програми на P&G можат да содржат линкови до веб-сајтови кои не се на P&G. P&G не одговара за политиките за заштита на приватноста на тие веб-сајтови. Ви препорачуваме да ги разгледате политиките за заштита на приватноста на секој сајт што го посетувате.
Информации опфатени со оваа изјава

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Какви информации собираме



Ние собираме информации за вас од различни извори, вклучувајќи информации што ги собираме директно од вас; информации што ги собираме за вас при ваша посета на нашиот веб-сајт, користење наши услуги, или разгледување наши он-лајн реклами и информации што ги собираме за вас од други извори (дозволени со закон).

Информации што ги собираме директно од вас:
P&G собира информации директно од вас кога сте избрале да се вклучите во наши понуди и програми или обезбедувате информации на поинаков начин директно до нас. Следниве примери се информации кои можеме да ги собереме директно од вас:
  • Име, email адреса, поштенска адреса.
  • Корисничко име и лозинка.
  • Телефонски број или број на мобилен телефон.
  • Возраст.
  • Датум на раѓање.
  • Други информации за вас и за вашето семејство, како што се пол или ваши преференци и/или однесување.
  • Биометрички податоци собрани во текот на волонтерски истражувања за потрошувачи (како што се препознавање изрази на лицето, брзина на пулс и препознавање по бојата на кожата)
  • Демографски информации.
  • Информации во врска со плаќања (како што е кредитна картичка).
  • Преференци за идни начини на комуникација
  • Контакт информации за пријатели со кои би сакале да стапиме во контакт. Доколку доставите информации за адреси со користење на овие програми за упатување до пријател, се користи само за испраќање на пораката што ќе ја побарате.


Информации што ги собираме за вас при ваша посета на нашиот веб-сајт, користење наши услуги и разгледување наши он-лајн реклами:
P&G користи cookies и други технологии со помош на кои собира информации за вас при ваша посета на наши веб-сајтови, при користење наши услуги или разгледување наши он-лајн реклами. Следниве примери се информации кои можеме да ги собереме со помош на овие технологии:
  • Вашиот тип веб пребарувач и оперативен систем.
  • Посетените веб-страници.
  • Линковите на кои кликнувате.
  • ИП адреса.
  • Веб-сајтовите кои сте ги посетиле пред да го посетите нашиот веб-сајт.
  • P&G e-mail-овите што ги отворате и/или препраќате.
  • P&G ви нуди или ве поврзува до линкови преку email-ови.


Информации што ги собираме од други извори:
P&G собира информации за вас и од други извори, вклучувајќи ги комерцијално расположивите извори, како што се податоци за агрегатори и јавни бази на податоци. Следниве примери се информации кои можеме да ги собереме од други извори.
  • Име, поштенска адреса.
  • Возраст.
  • Висина на приход.
  • Брачна состојба и број на деца.
  • Вашите хоби, интереси и домашни миленици.
  • Податоци од истражување за потрошувач и пазар.
  • Однесување на купувачот.
  • Јавно набљудувани податоци и активности, како што се блогови, видео снимки, објавувања на интернет и содржини создадени од корисникот.


Сите информации собрани за вас можат да бидат искомбинирани со цел да ни помогнат да ја осмислиме нашата комуникација со вас, и да создадеме производи и услуги од светски ранг.
Какви информации собираме

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Како ги користиме овие информации



Да обезбедиме понуди, производи и услуги. Собраните информации ги користиме за да ви ги обезбедиме производите и услугите што ги барате, да ве информираме за други производи и услуги што ги нуди P&G, и да ни помогнат при водењето на нашите веб-сајтови и услуги.

За собирање информации за вас, можат да се употребат следниве начини:
  • Испраќање примероци од производи, награди, производи и информации.
  • Развој на нови производи и услуги.
  • На ваше барање да се вклучите во натпревари, програми или понуди.
  • Да ви обезбедиме поинакви услуги од оние што претходно сме ви ги понудиле
  • Да креирате ваша сметка и да управувате со неа.
  • Вршење на плаќања за набавки или други услуги.
  • Заштита од можни лажни трансакции или нивно откривање.
  • Доколку е дозволено со закон, по пошта ве снабдуваме со вообичаени, непобарани понуди и информации за производите на P&G.
  • Развој и обезбедување реклами според ваши интереси.
  • Анализа на употребата на нашите производи, услуги и веб-сајтови.
  • Да дознаеме како сте стигнале на нашиот веб-сајт.
  • Одредување на ефикасноста на нашето рекламирање.
  • Применување на наши услови и рокови и поинакво управување со нашата деловна активност.

Како ги користиме овие информации

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Ваши избори и пристап до ваши информации


Избори
Можете да изберете на кој начин да комуницираме со вас.

Дигитални / електронски комуникации (примери: e-mail, мобилен телефон).
е ви испраќа промотивни пораки на вашиот мобилен телефон или по e-mail само доколку вие изричито го побарате тоа. (Изберете вие).
Можете да престанете да примате промотивни пораки на вашиот мобилен телефон или по e-mail за одреден бренд на или група, со тоа што ќе ги следите упатствата за отпишување што се наоѓаат во овие пораки што ги добивате од тој бренд или група.

Испраќање по пошта
Доколку е дозволено со закон, по поштенски пат ви испраќаме непобарани понуди или информации за производ за кои веруваме дека ќе ве интересираат.

Можете да престанете да примате промотивни поштенски пратки за одреден бренд или група на P&G. Промотивните поштенски пратки може да содржат упатства за отпишување, и следејќи ги нив, можете да престанете да примате промотивни поштенски пратки од одреден бренд или група на P&G (како што се Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer).

Со помош на оваа Изјава за приватност, можете исто така, да престанете да примате промотивни e-mail-ови или писмени материјали по пошта од одреден бренд или програма на P&G. Кликнете овде за да ја изберете вашата земја и да видите како да го пополните вашето барање.

ВНИМАВАЈТЕ: Доколку сте избрале да престанете да примате промотивни пораки од нас, ние ќе го уважиме вашето барање. Сепак, P&G ќе продолжи да ви испраќа материјали поврзани со таа услуга и ќе ги чува собраните информации за вас заради евиденција, анализа или други причини, во согласност со важечките закони.

Пристап
Ние се трудиме да ги одржуваме точни вашите лични информации. Можете да ги погледнете, коригирате или да ги ажурирате личните информации што сте ги доставиле до P&G. Некои програми на P&G обезбедуваат пристап со кој личните информации можат да се погледнат или да се ажурираат он-лајн. Проверете го веб-сајтот каде што сте се регистрирале за да дознаете дали можете таму да ги погледнете или да ги ажурирате своите информации.

Доколку пристапот до информациите и нивното ажурирање не се можни преку веб-сајтот, кликнете овдe за да дознаете како да пристапите и да ги ажурирате личните информации кои сте ги обезбедиле на P&G. P&G не ја наплатува оваа услуга и ќе одговори на разумните барања во соодветен временски рок.
Ваши избори и пристап до ваши информации

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Cookies, Web Beacons и други технологии



Cookies. Сookie е мал фајл кој се сместува во вашиот компјутер кога ќе посетите некој веб-сајт што може да го прифати веб-сајтот кој го издал тој cookie. Сookies се користат за набљудување на начините како се користат нашите веб-сајтови и за да помогнат да го персонализирате вашето он-лајн искуство. На пример, кога се регистрирате на нашиот веб-сајт, ние складираме единствен код во cookie на вашиот компјутер. Следниот пат кога ќе се навратите на веб-сајтот од истиот тој компјутер, нашите сервери го користат cookie-то за да ве идентификува. Потоа, можеме да ги искористиме информациите кои сте ги дале при вашето регистрирање комбинирани со активностите кои сте ги презеле на нашиот веб-сајт за да ви испратиме соопштенија и понуди кои се од ваш интерес..

Можете да ги прифатите или одбиете cookies. Повеќето пребарувачи автоматски прифаќаат cookies. За да дознаете повеќе за cookies, вклучително и тоа на кој начин можете да ги одбиете на вашиот компјутер, кликнете на овие линкови:

Web Beacons. Web beacons се мали делови од компјутерскиот код кои помагаат во водењето на еден веб-сајт или e-mail. Web beacons можат да се користат и за доставување или комуницирање со cookies, да се избројат посетителите на една веб страница и да се разберат начините на користење. Web beacons можат да бидат вклучени во e-mail-ови со цел да се открие дали пораките биле отворани, активирани или препратени.

Оваа можност на Web beacons да земаат информации на овој начин може да се оневозможи со откажување на cookies на претходно објаснетиот начин.

Други технологии. Примери за други технологии со помош на кои ви нудиме подобра услуга:
  • Web Session Variables. Информации кои се пренесуваат од една на друга URL адреса додека пребарувате.
  • Browser plug-ins/add-ons. Дополнителни веб компоненти кои треба да се инсталираат за да се активираат одредени веб карактеристики на нашиот веб-сајт. Имате опција да не ги инсталирате овие компоненти.


Рекламирање на трети страни Трети страни, вклучувајќи ги деловните партнерите и мрежите за огласување, можат да постават свои реклами на нашиот веб-сајт. Некои од овие компании може да постават cookie на вашиот компјутер со цел да ви го идентификуваат компјутерот секој пат кога ќе испратите он-лајн реклама. Ова им овозможува да знаат каде сте, или другите кои го користат вашиот компјутер, да ги видат своите реклами и да достават огласи за кои сметаат дека ќе ве интересираат. P&G не ја контролира употребата на cookies од страна на овие компании. Некои од овие компании се членки на Иницијативата за мрежно рекламирање (Network Advertising Initiative), која нуди единствена локација за да се отпишете од нивните cookies. Посетете го веб-сајтот на Иницијативата за мрежно рекламирање на: http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Како ги користиме Cookies, Web Beacons и другите технологии. Овие технологии ги користиме за да ви обезбедиме побогато и полично потрошувачко искуство. Вашите лични информации не ги складираме во cookies, web beacons или други технологии на вашиот компјутер. За подетални информации погледнете „Како се користи оваа информација.“
Cookies, Web Beacons и други технологии

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Споделување информации



Успехот на нашата деловна активност зависи од вашата доверба, ние не ги продаваме вашите лични информации на пазарите надвор од P&G. Вашите лични информации ги споделуваме единствено како што е подолу опишано и во рамките на P&G.

Вашите лични информации не ги споделуваме со трети страни (субјекти на пазарот), освен ако јасно не сме побарале и добиле ваша изречна согласност.

Други компании кои обезбедуваат услуги за P&G При тоа, P&G можеби ќе сподели лични информации со нив. P&G ќе им ги достави на овие компании само оние лични информации што им се потребни за да ги обезбедат овие услуги, и ќе бара да ги заштитуваат овие информации според исти стандарди со кои тоа го прави P&G и да не ги користат истите за други цели.

На пример, ние се потпираме на друга компанија која обезбедува услуга за нас, за таа да:
  • пополнува ваши барања за производи и услуги и одговара на прашањата.
  • одржува наши веб-сајтови и достави email пораки и пораки на мобилен телефон.
  • испраќа примероци по пошта, контактира со победници на натпреварите, управува со плаќања или презема други активности во наше име.
  • анализира податоци, понекогаш комбинирани со други извори, да испраќа повеќе материјали до вас.
  • спроведува истражување и анализира податоци со цел да ги подобри нашите производи, услуги и веб-сајтови.


Покрај тоа, кога законот дозволува, може да се потпреме на друга компанија за да:
  • комбинира лични информации за вас што ги има собрано со личните информации што нашиот деловен партнер ги собрал за да ја осмислиме нашата промотивна комуникација со вас. Во вакви случаи, нашиот деловен партнер нема да има директен пристап до која било информација што ја споделуваме со другата компанија, и единствено другата компанија ќе може да ги користи комбинираните информации за да ви испрати заедничка комуникација за која сметаме дека ќе ве интересира. Ако претпочитате да не примате заедничка комуникација, можете да решите да се отпишете со тоа што ќе ги следите упатствата за отпишување што се наоѓаат во овие комуникации, или преку Изјавата за заштита на приватноста како што е погоре наведено.
  • изведува други услуги на наше барање


На овие компании им доставуваме лични информации потребни за да ги извршат овие услуги во наше име. Од овие компании бараме да ги заштитат личните информации и да не ги користат за други цели.

Други ситуации Вашите лични информации можеме да ги откриеме во случај:
  • ако продадеме некој бренд на P&G на друга компанија.
  • кога е дозволено со закон, да ги заштитиме и браниме правата и сопственоста на P&G (вклучувајќи промена на нашите Услови и рокови), и
  • на барање на законот и/или јавни органи.


Заеднички и не-лични информации P&G може да споедели заеднички информации кои не можат да ве идентификуваат, за анализа на општата деловна активност. На пример, можеме да го откриеме бројот на посетители или услуги на веб-сајтот на P&G.

Споделување информации

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Содржини создадени од корисникот



Некои веб-сајтови на P&G им овозможуваат на корисниците да испратат свои сопствени текстови за натпревари, блогови, видео снимки и други функции. Запаметете дека секоја информација што ја откривате станува јавна информација и потребно е да внимавате кога донесувате одлука да ги откриете вашите лични, финансиски или други информации при поднесувањето. P&G не може да спречи користење на такви информации на начин со кој може да се прекрши оваа Изјава за заштита на приватност, законот, или вашите лична приватност и безбедност, и не одговара за резултатите од ваквите објавувања.
Содржини создадени од корисникот

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Безбедност на информациите



P&G е посветен на тоа личните информации да ги одржува безбедни. Поседуваме соодветни технички, административни и физички процедури за заштита на личните информации од загуба, злоупотреба или изменување.

Ќе го дозволиме пристапот до личните информации само на оние поединци кои имаат деловна потреба. Личните информации ги чуваме само во текот на реално потребниот временски период.

Кога контактираме со други компании кои обезбедуваат услуги за P&G, и потоа за таа цел времено им ги ставаме на располагање личните информации, од овие компании бараме да ги заштитуваат ваквите информации и да не ги користат за други цели.

Кога прибираме или пренесуваме чувствителни информации, како на пример бројот на кредитната картичка, користиме индустриски стандардизирани методи за да ги заштитиме таквите информации.

Безбедност на информациите

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Трансфер на информации



Вашите лични информации можат да се пренесат, да се складираат и да се обработат во земја надвор од земјата каде што биле доставени информациите. Ова може да се однесува на САД. Кога P&G пренесува лични информации надвор од земјата, тоа го правиме во согласност со важечките закони за заштита на податоците.

P&G ги заштитува личните информации без оглед на тоа во која земја истите се складираат или до која земја се пренесуваат. За таа цел, поседуваме соодветни процедури и контроли кои ни помагаат да гарантираме за истото.

P&G ги почитува националните закони за заштита на приватноста на податоците, како и „Safe Harbour“ програмата при Министерството за трговија на САД и Директивата на Европската унија за заштита на податоците.

Трансфер на информации

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Заштита на приватноста на децата



P&G верува дека е важно да се обезбеди дополнителна заштита за децата кои се он-лајн. Ги охрабруваме родителите и старателите да поминат извесно време он-лајн со своите деца, за да учествуваат и да ги следат нивните он-лајн активности.

Нашата намера не е да собираме лични информации од децата кои се на возраст под 13 години, освен на некои веб-сајтови наменети за нив.

Кога прибираме лични информации од децата, тоа го правиме во согласност со важечките закони за заштита на податоците на децата.

Веб-сајтовите на P&G во САД, на кои се собираат информации од деца помлади од 13 години, се опфатени со изјавата за заштита на приватноста која ги исполнува барањата на американскиот Закон за заштита на приватноста на децата кои се он-лајн. Кликнете овде за да ја прочитате таа Изјава за заштита на приватноста.

Кликнете овде за да дознаете како да добиете копија од информациите што ги испратило вашето дете до P&G, за да ги ажурирате овие информации или за да побарате да се отстранат личните информации за вашето дете.
Заштита на приватноста на децата

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Контактирајте нè



Доколку имате прашања или сте загрижени за вашата приватност, ве молиме стапете во директен контакт со P&G. Кликнете овде за да ја изберете вашата земја и за да се поврзете со соодветната e-mail или поштенска адреса што треба да се користи, или користете ја долу наведената поштенска адреса. Ве молиме при испраќањето на своите прашања или забелешки слободно да го користите својот мајчин јазик.

Или, можете да нè контактирате на оваа адреса
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, OH 45202

P&G е посветен на работата со потрошувачите, во насока на праведно решавање на каква било поплака или грижа во однос на приватноcта. Ние соработуваме со националните власти за заштита на податоците, доколку тие сметаат дека се појавил некој проблем во однос на приватноста.

P&G, исто така, учествува во Програмата за печат за заштита на приватноста на Советот на САД на Better Business Bureaus’ (BBB) (Биро за подобар бизнис). Дополнителни информации за оваа програма и за нејзината процедура за решавање на споровите, можат да се добијат на www.bbb.org

За повеќе информации за тоа како он-лајн да ги заштитите вашиот компјутер, вашите лични информации и вашето семејство, посетете ги нашите Совети за заштита на приватноста (Personal Privacy Tips) http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml
Контактирајте нè

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Измени на оваа Изјава за заштита на приватност



P&G води евиденција за ажурирањата што ги реализираме на оваа Изјава за заштита на приватноста, и јасно ќе ги објави сите значајни измени на нашите практики за заштита на приватноста. Доколку P&G направи кои било материјални промени на оваа Изјава за заштита на приватноста, ние ќе ве известиме преку испраќање email на вашата последна e-mail адреса што сте ни ја дале, или преку објавување известување на оваа веб-страница за настанатите промени.

Ажурирано: август, 2008 година

Ажурирање од 2008 година
Во изјавата сега се наведува дека нашите брендови можат да ги користат информациите за (1) подобро прилагодување на нашето рекламирање и понудите за вас и (2) за да ве информираат за сите производи и услуги на P&G. Ажурираната Изјава за заштита на приватноста исто така наведува дека брендовите на P&G се потпираат на друга компанија која ви испраќа комуникација со која заедниички промовира производ или услуга на некој од нашите деловни партнери. Ние исто така, направивме бројни организациски промени кои треба да ја направат изјавата почитлива и поразбирлива.

Ажурирање од 2005 година
Не беа направени некои позначителни измени кон Изјавата за заштита на приватноста. Целта на ова ажурирање беше: да се појасни и да се поедностави содржината, со цел да се подобри читливоста; да се отстрани упатувањето до одредени рекламни партнери; да се додадат информации за тоа како да се постапува со cookies, и да се наведе додавањето на изјавата за заштита на приватноста на децата за одредени веб-сајтови на P&G во САД.

Ажурирање од 2002 година
Не беа направени некои позначителни измени кон Изјавата за заштита на приватноста. Целта на ова ажурирање беше: да се појасни дека компанијата којашто купува даден бренд на P&G може да добие информации во врска со потрошувачите кои се пријавиле за тој бренд; да се додадат примери за трети страни со кои P&G може да сподели информации, доколку потрошувачите ни ја дадат својата согласност; да се смени името на рекламниот партнер; да се појасни заштитата на приватноста на децата за да биде во согласност со локалниот закон, и да се обезбеди физичка адреса за нашите корпоративни канцеларии.

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Информации карактеристични за земјите



BELGIQUE

Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE

Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
CANADA

Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

S. Valkonen
Privacy Officer
416-730-4003
Procter & Gamble Inc.
4711 Yonge Street
North York, Ontario
M2N 6K8

E:mail privacyfeedbk.im@pg.com

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
FRANCE

Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com


Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
GREECE

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
ITALIA

Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에 "P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
MEXICO

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
NEDERLAND

Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com


Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
PORTUGAL

Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.html

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање
SPAIN

Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona).Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Назад на почетокот

Назад кон мени за навигација со скокање

Touching lives, improving life. P&G



Site Map
© 2010 Procter & Gamble. All claims valid only in the U.S.
Заштита на приватност на Акредитирано работење на BBB
Назад кон мени за навигација со скокање