Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)

Kuluttajan tietosuoja
5/25/2018

Teemme kovasti työtä rakentaaksemme luottamuksellisen suhteen kanssasi ja ylläpitääksemme sitä. Siksi käsittelemme tietojasi huolellisesti ja varovasti ja teemme sen tavoilla, jotka ovat luottamuksesi arvoisia. Tässä käytännössä kerrotaan, miten teemme sen, ja siinä kerrotaan myös, mitä tietoja keräämme, miten käytämme ja suojaamme niitä ja miten voit päättää, mitä teemme tiedoillasi. Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään miten käytämme tietojasi parantaaksemme sisältöämme, tuotteitamme, mainontaamme ja palvelujamme.


Tämä on lyhyt johdanto tietosuojakäytäntöömme

mitä keräämme

  • Tiedot, jotka annat meille
  • Tiedot, jotka keräämme, kun otat yhteyttä meihin, käyt sivustoillamme, käytät mobiilisovelluksiamme tai palvelujamme, käytät tuotteitamme tai laitteitamme tai katselet mainoksiamme
  • Tiedot, jotka saamme muilta yrityksiltä, jotka ovat saaneet suostumuksesi jakaa tai myydä tietojasi tai varmistaneet, että muut yritykset, joilta ne ovat saaneet tietojasi, voivat jakaa ne kyseisten yritysten ja vuorostaan meidän ja/tai muiden yritysten kanssa
  • Tiedot, jotka saamme muilta yrityksiltä käydessäsi niiden sivustoilla

Saatamme yhdistää nämä tiedot osittain tai kokonaan ja pyrkiä niiden avulla kehittämään parempia tuotteita, palveluita ja kokemuksia kuluttajille.           

miten käytämme tietojasi

  • Lähettäessämme sinulle pyytämäsi tuotteet ja palvelut
  • Kertoessamme sinulle meidän ja markkinointikumppaneidemme tuotteista ja palveluista
  • Tarjotessamme sivustomme ominaisuuksia ja palveluitamme

miten ja milloin jaamme tietojasi

  • Tarkkaan valittujen kumppaneidemme kanssa, jotta ne voivat lähettää sinulle tarjouksia, kampanjaetuja tai mainoksia tuotteistaan ja palveluistaan, joiden uskomme kiinnostavan sinua, jos meillä on tähän suostumuksesi
  • Muiden sellaisten yritysten kanssa, jotka auttavat meitä harjoittamaan liiketoimintaamme        
  • Osana P&G-tuotemerkin tai sen liiketoiminnan myyntiä toiselle yritykselle
  • Kun se on tarpeen oikeuksiemme tai omaisuutemme suojaamiseksi, esimerkiksi osana petostentorjuntaa tai tietoturvaa
  • Kun laki tai viranomaiset tätä edellyttävät

valintasi 

Voit kertoa meille, miten saamme käyttää tietojasi napsauttamalla seuraavia linkkejä:

Jos asut EU-maassa, sinulla on tiettyjä henkilötietojasi koskevia oikeuksia, mukaan lukien oikeus saada itseäsi koskevia tietoja ja korjata tai päivittää niitä, pyytää meitä poistamaan ne tai saada kopio niistä.  Näitä oikeuksia ei sovelleta kaikissa tilanteissa.  Napsauta seuraavia linkkejä, kun haluat:          

Miten keräämme tietojasi

Keräämme sinua koskevia tietoja monella tavalla ja monista paikoista.  Osa keräämistämme tiedoista voi sisältää henkilötietoja, joiden avulla sinut voidaan tunnistaa, esimerkiksi nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi tai postiosoitteesi.  Joissakin maissa, muun muassa EU-maissa, myös internettunnisteiden kuten IP-osoitteiden tai eväste- ja mobiililaitetunnusten voidaan katsoa olevan henkilötietoja. 

Huomaa : Saatamme yhdistää kaikki sinusta keräämämme tiedot ja pyrkiä niiden avulla tarjoamaan sinulle parempia tuotteita, palveluita ja käyttäjäkokemuksia. 

Annat meille tietojasi.   Annat meille tietojasi, kun rekisteröidyt tilin käyttäjäksi sivustoillamme tai mobiilisovelluksissa, kun soitat meille tai lähetät meille sähköpostia.  Saatamme pyytää sinulta esimerkiksi nimesi, sähköposti- tai kotiosoitteesi, syntymäaikasi, maksutietosi, ikäsi, sukupuolesi, perheesi henkilömäärän ja tavan, jolla haluat meidän lähettävän sinulle tietoa tuotteistamme ja palveluistamme: esimerkiksi kotiosoitteeseesi, sähköpostiosoitteeseesi tai tekstiviestillä.   

Sivustoilta ja sähköposteista.  Voimme käyttää tekniikoita, jotka keräävät tietoa automaattisesti, kun käyt sivustoillamme, katselet mainoksiamme tai käytät tuotteitamme tai palvelujamme.  Käytämme esimerkiksi evästeitä (pieniä tietokoneesi selaimeen tallennettavia tiedostoja), jotka kertovat meille, mitä selainta ja käyttöjärjestelmää käytät, mikä IP-osoitteesi on, millä sivuilla käyt, mitä linkkejä napsautat tai oletko avannut lähettämämme sähköpostin vai et.  

Mobiilisovelluksista ja internetiin yhdistetyistä laitteista.  Voidaksemme tarjota sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen voimme käyttää tekniikoita, jotka keräävät tietoa puhelimestasi, kun käytät mobiilisovelluksiamme tai kotisi älylaitteista.  Annat suostumuksesi tähän ladatessasi sovelluksen tai asentaessasi kotiisi internetiin yhdistettyjä laitteita.  Näihin tietoihin voi sisältyä matkapuhelimesi tai muun laitteen mainontatunnus, tietoa puhelimesi käyttöjärjestelmästä, tietoa siitä, miten käytät sovellusta tai laitetta sekä fyysinen sijaintisi.  Saat puhelimeesi tai laitteeseesi ponnahdusilmoituksen, josta voit joko sallia tai estää tarkan maantieteellisen sijaintisi (paikan, jossa tarkalleen ottaen olet tai jossa käytät internetiä) näkymisen meille.  

Muista paikoista.   Voimme saada tietoja, joita muut yritykset jakavat tai myyvät meille.  Saatat esimerkiksi olla antanut toiselle yritykselle suostumuksesi henkilötietojesi jakamiseen kanssamme, kun tilasit televiestintäpalveluita tai rekisteröidyit jonkin yrityksen kanta-asiakasohjelmaan.   Saatamme myös kerätä tietoa paikoista, jotka ovat kaikkien nähtävillä kuten internetjulkaisuista, blogikirjoituksista, videoista tai sosiaalisesta mediasta.  Saatamme saada tietoa myös muilta yrityksiltä, joiden toimialaan kuuluu sinua koskevien tietojen kerääminen tai kokoaminen julkisesti saatavilla olevista tietokannoista tai joille olet antanut suostumuksesi tietojesi käyttöön ja jakamiseen. Nämä tiedot voivat sisältää tulotasosi, ikäsi, sukupuolesi, perheesi henkilömäärän ja tuotteet, joita olet ostanut internetistä tai lähistölläsi olevista liikkeistä.        


Miten käytämme tietojasi

Käytämme tietojasi saavuttaaksemme tavoitteemme eli koskettaaksemme ja parantaaksemme kaltaistesi ihmisten elämää joka päivä, kaikkialla maailmassa.  Käytämme tietojasi voidaksemme vastata kysymyksiisi tai tietopyyntöihisi ja lähettää sinulle pyytämäsi tuotteet tai näytteet, auttaaksemme sinua hallinnoimaan P&G-sivuston tai ‑sovelluksen asetuksia, mahdollistaaksemme osallistumisesi kilpailuihin tai arvontoihin tai voidaksemme käsitellä maksusi ostettuasi meiltä tuotteita.  Voimme myös käyttää muita kuin henkilötietojasi (esim. ostokseesi liittyviä tietoja, näytepyyntöjä jne.) kuluttajatutkimuksissa tai analyyseissa (tai henkilötietoja, joiden käytön kyseisiin tarkoituksiin olet hyväksynyt) oppiaksemme enemmän siitä, mitä kuluttajat haluavat, jotta voimme kehittää uusia tuotteita tai parantaa jo olemassa olevaa tarjontaamme. 

Käytämme tietojasi lisäksi sen varmistamiseen, että se mitä kuulet meiltä, on merkityksellistä ja hyödyllistä sinulle yksilönä.  Saatamme esimerkiksi lähettää sinulle tietoa Gillette® ‑tuotteista, jos olet osoittanut mielenkiintoa parranajo- ja karvanpoistotuotteita kohtaan käymällä Gillette.com-sivustolla.  Toimiessamme näin käytämme tietojasi (eväste- tai laitetunnusta) rajoittaaksemme saman Gillette-mainoksen näkymiskertojen määrää.  Haluamme, että kuulet meiltä käyttämistäsi ja pitämistäsi tuotteista, mutta emme halua, että näet saman viestin yhä uudelleen jatkuvasti.      

Saatamme myös käyttää useista henkilöistä yhteen koottua tietoa siten, että kukaan heistä ei ole henkilökohtaisesti tunnistettavissa, ymmärtääksemme paremmin verkkosivustojemme käyttötapoja tai oppiaksemme kuluttajakäyttäytymisestä, jotta voimme valmistaa tuotteita ja tarjota palveluita, jotka vastaavat kaikkien niiden kuluttajien tarpeisiin, joilla on jotakin yhteistä.  Opimme paljon esimerkiksi kuluttajista, jotka ovat tuoreita vanhempia ja lukevat vauvatuotesivustojamme, ja voimme siksi palvella tuoreita vanhempia paremmin kaikkialla tarjoten heille tuotteita ja palveluita, joita he haluavat.  Ei-henkilökohtaisten tietojen käyttö tällä tavoin auttaa suojaamaan yksityisyyttäsi.  Tästä syystä pyrimme aina ensisijaisesti käyttämään ei-henkilökohtaisia tietoja. 

Suojataksemme yksityisyyttäsi vieläkin paremmin käytämme tietojasi vain niin vähän kuin on kunkin tehtävän suorittamisen kannalta välttämätöntä, käytämme menetelmiä estääksemme tietojen sekoittumisen tavoilla, jotka mahdollistaisivat henkilöllisyytesi (esimerkiksi nimesi) selviämisen suoraan eväste- ja laitetunnuksista ja poistamme tietosi, kun emme enää tarvitse niitä liiketoimintaamme varten.      


Miten suojaamme tietojasi

Kunnioitamme henkilötietojasi ja suojaamme ne häviämiseltä, väärinkäytöltä ja muuntamiselta asianomaisin menetelmin.  Näihin menetelmiin voi tarvittaessa sisältyä teknisiä mekanismeja kuten palomuureja, tunkeutumisyritysten havaitsemis- ja torjuntajärjestelmiä, yksilöllisiä ja monimutkaisia salasanoja sekä salausta.  Suojaamme tietojasi myös organisatorisin ja fyysisin keinoin esimerkiksi kouluttamalla henkilöstöä tietojen käsittelyä koskeviin velvollisuuksiin liittyen, tunnistamalla varatilanteita ja riskejä, rajoittamalla henkilöstön pääsyä henkilötietoihisi ja varmistamalla fyysisen tietoturvan muun muassa käyttämättöminä olevien asiakirjojen asianmukaisella suojauksella.  


Mitä jaamme

muiden yritysten kanssa.  Voimme jakaa tietojasi valittujen kumppaneiden kanssa, jotta ne voivat lähettää sinulle tarjouksia, kampanjaetuja tai mainoksia tuotteistaan ja palveluistaan, joiden uskomme kiinnostavan sinua, jos meillä on tähän suostumuksesi.  Esimerkiksi henkilöt, jotka saavat P&G-sähköposteja vaippamerkeiltämme kuten Pampers®, voivat lisäksi haluta kuulla muiden valmistajien äidinmaidonvastikkeista.  Emme myy henkilötietojasi P&G:n ulkopuolisille markkinoijille. Voimme sen sijaan jakaa muille yrityksille mitä tahansa tarkoitusta varten tietoja, joista sinua ei voida henkilökohtaisesti tunnistaa.       

palveluntarjoajien kanssa.  Voimme joutua jakamaan tietosi sellaisten yritysten kanssa, jotka auttavat meitä harjoittamaan liiketoimintaamme, mukaan lukien yritykset, jotka osallistuvat sivustojemme ylläpitoon, sähköpostien toimittamiseen sinulle, keräämiemme tietojen analysointiin ja pyytämiesi tuotteiden ja palveluiden lähettämiseen sinulle.  Jaamme vain ne henkilötiedot, joita nämä yritykset tarvitsevat pyytämiemme tehtävien suorittamiseen.  Niiltä edellytetään tietojesi suojaamista samalla tavalla kuin me suojaamme tietosi, eivätkä ne jaa tietojasi eivätkä käytä niitä muuhun tarkoitukseen. 

muissa tilanteissa.   Jos tuotemerkkimme tai liiketoimintamme, jolle olet jakanut henkilötietojasi, myydään toiselle yritykselle, tietosi jaetaan tämän yrityksen kanssa.  Tämän seurauksena tiliäsi ja sen sisältämiä henkilötietojasi ei poisteta, jollet pyydä tuotemerkiltä tai uudelta yritykseltä niiden poistamista.  Saatamme myös jakaa tietosi sellaisten yritysten kanssa, jotka auttavat meitä suojaamaan oikeuksiamme ja omaisuuttamme, tai jos laki tai viranomaiset edellyttävät niiden jakamista.


Oikeutesi ja valintasi


Markkinointi. Voit pyytää meitä lopettamaan sähköpostien ja tekstiviestien lähettämisen sinulle toimimalla näiden ilmoitusten mukana lähetettyjen tilauksen lopettamista koskevien ohjeiden mukaisesti. Voit myös lopettaa markkinointisähköpostien, ‑tekstiviestien ja ‑postin vastaanottamisen napsauttamalla tästä. Meidän tarvitsee ehkä pitää joitakin tietoja voidaksemme kunnioittaa tekemiäsi valintoja. Jos esimerkiksi pyydät meitä lopettamaan markkinointisähköpostien lähettämisen, tarvitsemme sähköpostiosoitteesi arkistoomme, jotta järjestelmämme muistavat, että et enää halua vastaanottaa markkinointiviestintää kyseiseen osoitteeseen.

Tilit. Riippuen maasta, jossa rekisteröidyit, P&G-tilisi saattaa tarjota mahdollisuuden päästä tietoihisi ja päivittää tai poistaa niitä. Jos tätä mahdollisuutta ei tarjota maassasi, tee pyyntö napsauttamalla tästä.

Euroopan unionin asukkaat. Jos asut EU:ssa, sinulla on oikeus tarkastella hallussamme olevia henkilötietojasi, pyytää virheellisten, vanhentuneiden tai tarpeettomiksi käyneiden henkilötietojesi korjaamista, poistamista tai rajoittamista sekä pyytää meitä toimittamaan tietosi sinulle sellaisessa muodossa, joka mahdollistaa tietojesi siirron toiselle palveluntarjoajalle. Mikäli käsittelemme henkilötietojasi suostumuksellasi, voit myös peruuttaa antamasi suostumuksen milloin tahansa. Voit myös vastustaa henkilötietojesi käsittelyä (eli pyytää meitä lopettamaan sen), jos niiden käsittely perustuu oikeutettuun etuumme (eli meillä on syy käyttää tietoja). Euroopan tietosuojavaltuutetun sivustolla osoitteessa https://edps.europa.eu/data-protection/ on lisätietoja tietosuojasta ja henkilötietojasi koskevista oikeuksistasi yleisesti. Jos et ole tyytyväinen pyyntöösi antamaamme vastaukseen, voit tehdä valituksen maasi tietosuojaviranomaiselle. Aloita pyynnön tekeminen valitsemalla yksi seuraavista vaihtoehdoista:

Yleiset pyynnöt. Jos haluat tehdä pyynnön koskien henkilötietojasi, joita on käytetty markkinointiin, joihin sisältyvät esimerkiksi tiedot, jotka olet antanut meille rekisteröityessäsi johonkin verkkosivustoistamme tai sovelluksistamme, ota meihin yhteyttä täällä.

Tiedotusvälineissä Mainosmediassa tapahtuva mainonta. Jos haluat tehdä pyynnön koskien henkilötietojasi, joita on käytetty mainontaan ja joihin sisältyvät esimerkiksi eväste- tai laitetunnuksessa olevat sinua koskevat tiedot, joita olemme käyttäneet merkityksellisen mainonnan tarjoamiseen sinulle, ota meihin yhteyttä täällä. Eväste- tai laitetunnukseesi liittyviä tietoja voi olla myös ostajapuolen (DSP) (tai verkkomainonnan) alustoilla sekä mainosten laatua tarkastelevilla (ad verification) kumppaneidemme alustoilla. Katso ohjeet näitä tietoja koskien täältä ja täältä.

Kuluttajatutkimukset. Jos haluat tehdä pyynnön koskien henkilötietojasi, jotka olemme keränneet tutkimukseen osallistumisesi yhteydessä, käytä suostumuslomakkeellasi olevia yhteystietoja, soita tutkimuskeskukseen tai käy siellä.

Hammashoidon ammattilaiset. Jos olet hammashoidon ammattilainen ja olet antanut meillä tietojasi osana ammattilaisille suunnattua kampanjaa esimerkiksi https://www.dentalcare.com-sivuston kautta, ota meihin yhteyttä käyttämällä maakohtaisia puhelinnumeroita ja sähköpostiosoitteita, jotka on lueteltu alla.

Maa

Puhelinpalvelukeskus

Sähköposti

Saksa

0203 570 570

N/A

Itävalta

00800 570 570 00

N/A

Sveitsi

00800 570 570 00

N/A

Yhdistynyt kuningaskunta

0870 242 1850

Klikkaa tästä

Espanja

900 670 270

Klikkaa tästä

Italia

+390650972534

N/A

Ranska

+ 33 (0) 825 878 498

Klikkaa tästä
Klikkaa tästä
Klikkaa tästä

Belgia

N/A

Klikkaa tästä

Alankomaat

N/A

Klikkaa tästä

Puola

0 801 25 88 25

N/A


Evästeet

Evästeet ovat pieniä tiedostoja, jotka lähetetään tietokoneellesi selatessasi internetiä.  Ne tallentavat hyödyllistä tietoa vuorovaikutuksestasi eri sivustojen kanssa, joilla käyt.  Evästeet eivät kerää tietokoneellasi, laitteillasi tai tiedostoissasi olevaa tietoa.  Evästeet eivät sisällä tietoa, josta henkilöllisyytesi olisi suoraan pääteltävissä.  Tietokoneesi ja laitteesi näkyvät evästeissä ainoastaan satunnaisesti määräytyvänä kirjain- ja numerosarjana (esim. evästetunnus ABC12345) eivätkä koskaan esimerkiksi nimellä kuten John E. Smith Timo M. Virtanen.     

Käytämme evästeitä useisiin eri tarkoituksiin, esimerkiksi:

  • tarjotaksemme sinulle merkityksellistä mainontaa,
  • oppiaksemme enemmän vuorovaikutuksestasi P&G:n sisällön kanssa,
  • voidaksemme parantaa kokemustasi käydessäsi sivustoillamme,
  • muistaaksemme tekemäsi valinnat (esim. kielen tai alueen), jotta et joudu tekemään samoja valintoja uudelleen palatessasi sivustolle,
  • voidaksemme tunnistaa ja ratkaista virheitä,
  • voidaksemme arvioida sivustojemme suorituskykyä.

Käytämme seuraavan tyyppisiä evästeitä:

  • Istuntoevästeet.   Verkkosivustoilla ei ole muistia.  Istuntoevästeet muistavat sinut (käyttämällä satunnaisesti luotua tunnusta kuten: ABC12345) siirtyessäsi sivulta toiselle, jotta sivuston ei tarvitse pyytää sinulta uudestaan sivustolle jo aiemmin antamiasi tietoja.  Istuntoevästeet ovat äärimmäisen hyödyllisiä esimerkiksi tehdessäsi ostoksia verkossa: ilman niitä ostoskorisi sisältö katoaisi ennen kuin pääset kassalle saakka!  Nämä evästeet poistuvat, kun poistut sivustoltamme ja suljet selaimesi.
  • Pysyvät evästeet.   Pysyvien evästeiden avulla sivustot muistavat tekemäsi valinnat, kun palaat sivustolle.  Jos olet esimerkiksi valinnut ranskan kielivaihtoehdoksi ensimmäisen käyntisi yhteydessä, palatessasi sivusto avautuu automaattisesti ranskankielisenä.  Se, ettei sinun tarvitse tehdä kielivalintaa joka kerta, tekee sivuston käytöstä mukavampaa, tehokkaampaa ja käyttäjäystävällisempää.   
  • Mainontaevästeet.   Näiden evästeiden avulla voidaan esimerkiksi sivustokäyntiesi tai ostamiesi tuotteiden perusteella päätellä, mitkä ovat yleisiä mielenkiinnonkohteitasi. Näiden seikkojen avulla saatamme myös pystyä päättelemään esimerkiksi ikäsi, siviilisäätysi ja lastesi lukumäärän.  Keräämiemme tietojen ansiosta voimme lähettää sinulle mainoksia mielenkiinnonkohteitasi tai tarpeitasi paremmin vastaavista tuotteista ja palveluista.  Niiden avulla voimme myös rajoittaa saman mainoksen näkymiskertojen määrää.       
  • analytics cookies.         Analytiikkaevästeet.  Nämä evästeet kertovat meille, miten verkkosivustomme toimivat.  Monissa tapauksissa käytämme Google Analytics ‑evästeitä sivustojemme suorituskyvyn valvontaan.  Mahdollisuuttamme käyttää ja jakaa Google Analyticsin sivustokäynneistäsi keräämää tietoa rajoittavat Google Analytics Terms of Use ja Googlen tietosuojakäytäntö.

Evästeiden hallinta.  Voit asettaa selaimesi estämään kaikki evästeet tai ilmoittamaan, kun eväste lähetetään tietokoneellesi.  Tämä voi kuitenkin estää sivustojamme tai palvelujamme toimimasta kunnolla.  Voit myös asettaa selaimesi poistamaan evästeet aina kun suljet selaimen.   

Muut teknologiat. 

  • Läheisyystietoon perustuvat Bluetooth-majakat.  Majakat lähettävät yksisuuntaisia, erittäin lyhyen kantaman signaaleja puhelimeesi asennetuille mobiilisovelluksille kertoakseen esimerkiksi myynnissä olevista tuotteista, kun kuljet kaupassa.  Majakat voivat keskustella laitteesi kanssa vain kun olet tarpeeksi lähellä niitä ja sen jälkeen kun olet antanut tähän suostumuksesi tiettyyn majakkaan liittyvässä mobiilisovelluksessa.   Vastavuoroisesti sovellukset voivat tarjota meille sijaintitietoja, jotka auttavat meitä räätälöimään sinulle mainontaa ja tarjouksia.  Kun esimerkiksi olet lähellä majakkaa valintamyymälän ihonhoito-osastolla, voimme lähettää sinulle 4 dollarin euron alennuskupongin.     
  • Kuvapistetunnisteet.   Nämä ovat pieniä ja läpinäkyviä verkkosivulle upotettuja objekteja.  Niitä kutsutaan myös ”tunnisteiksi”, ”verkkojäljitteiksi” tai ”kuvapistetunnisteiksi”.  Käytämme kuvapistetunnisteita evästeiden toimittamiseen tietokoneellesi, verkkosivustomme käytön valvontaan, helpottamaan sivustoomme kirjautumista ja verkkomarkkinointiin.  Sisällytämme kuvapistetunnisteita myös sähköpostitse lähetettyihin mainosviesteihin tai uutiskirjeisiin selvittääksemme avaako käyttäjä viestin ja johtavatko viestit käyttäjän toimenpiteisiin.
  • Mobiililaitetunnisteet ja SDK:t.   Käytämme mobiilisovelluksissamme ohjelmistokoodia kerätäksemme samankaltaisia tietoja kuin mitä evästeillä kerätään Internetissä.  Näitä tietoja ovat mm. mobiililaitetunnisteesi (mainostajien iOS-tunnisteet (IDFA) ja Android-mainostunnukset) ja tapa jolla sovelluksiamme käytät.  Kun käytät sovelluksiamme, automaattisesti keräämistämme laitetiedoista ei voi koskaan tunnistaa sinua henkilönä, aivan kuten evästeidenkin kohdalla.  Tunnemme mobiililaitteet pelkkinä satunnaisina numeroina ja kirjaimina (esim. mainostunnus EFG4567), emme koskaan henkilöä esim. John E. Smith Timo M. Virtanen.    
  • Tarkka geopaikannus.   Kun käytät mobiilisovelluksiamme, voimme vastaanottaa tarkkoja sijaintitietojasi esim. GPS-koordinaatteina (pituus- ja leveysasteina).  Saat tästä aina ponnahdusviestin puhelimeesi tai laitteeseesi, jossa sinua pyydetään hyväksymään tai hylkäämään se, että sallit meidän tietävän tarkalleen missä päin maailmaa olet.  On syytä ymmärtää, ettemme kysy aina suostumustasi siihen, että tietäisimme yleisesti sinun olevan jollain laajemmalla kaupunkialueella, postinumeroalueella tai maakunnassa.  Emme esimerkiksi pidä sitä tarkkana sijaintipaikkanasi, jos tiedämme vain, että olet jossain päin Manilaa Filippiineillä.


Kohdennettu mainonta

Kun vierailet kumppanisivustoissamme, voimme näyttää sellaisia mainoksia tai muuta sisältöä, mitä uskomme sinun haluavan nähdä.  Voit esimerkiksi vastaanottaa Tide-Ariel® -pesuainemainoksia, jos havaitsemme sinun vierailevan sivustoissa, jotka myyvät lastenvaatteita tai koulutarvikkeita. Näistä tiedoista voimme myös päätellä, että sinulla on lapsia ja saatat sen vuoksi olla kiinnostunut tehokkaasta pyykinpesuainetuotteesta.  Samalla tavalla tarkoituksemme on lähettää sinulle merkityksellistä tietoa tuotteistamme, jotka voisivat hyödyttää sinua.         

Opimme kuluttajaryhmistä, joilla on samanlaiset mielenkiinnon kohteet.   Voimme sijoittaa sinut tiettyyn, samoista asioista kiinnostuneiden kuluttajien ryhmään.  Voimme esimerkiksi sijoittaa sinut ”partakoneharrastajien” ryhmään, jos näemme sinun ostavan toistuvasti partakoneita verkosta, tai ”tarjoustenmetsästäjien” ryhmään, jos havaitsemme sinun käyttävän online-kuponkeja tai etsivän alennuksia tai alennusmyyntejä.  Havaitsemme näitä sinua koskevia tietoja, kun katselet verkkosivuja, napsautat verkkosivustomme tai muiden vierailemiesi sivustojen linkkejä, käyttämistäsi mobiilisovelluksista, tai katsomistasi sähköpostimarkkinointiviesteistä ja siitä mitä sähköpostiviestien linkkejä napsautat.  Kokoamme yhteen eväste- ja laitetunnuksia oppiaksemme samalla tavalla verkossa ja/tai muualla kuin verkossa käyttäytyvän kuluttajaryhmän yleisistä suuntauksista, tavoista tai ominaisuuksista.  Näin löydämme ja voimme palvella monia muita, jotka ”vaikuttavat olevan samanlaisia” kuin ryhmässä jo olevat jäsenet. Voimme siten lähettää heille sellaisia tuotetarjouksia ja -tietoja, joiden uskomme hyödyttävän heitä ja olevan heille merkityksellisiä.          

Linkitämme muita tietoja eväste- ja laitetunnuksiisi.   Evästeisiisi ja laitetunnuksiisi voidaan liittää muita tietoja, kuten tietoja muualta kuin verkosta ostamistasi tuotteista tai tietoja, joita annat suoraan meille, kun luot tilin sivustoissamme.  Teemme tämän yleensä siten, että sinua ei voi tunnistaa henkilökohtaisesti.  Voimme esimerkiksi tietää, että evästetunnus ABC12345 kuuluu partakoneiden harrastajaryhmään verkkosivustovierailuihin, ikään, sukupuoleen ja ostotapoihin perustuen, mutta emme tiedä kyseisen henkilön nimeä, osoitetta tai muita tietoja, joista henkilön itsensä voisi tunnistaa.  Jos joskus haluaisimme tunnistaa sinut henkilönä eväste- tai laitetiedoistasi (verkon tai sovelluksen katseluhistorian perusteella), kysymme sinulta aina ennen kuin teemme niin.           

Voimme tunnistaa sinut kaikissa tietokoneissasi, tableteissa, puhelimissa ja laitteissa.   Saatamme tietää, että evästetunnus ABC12345 on peräisin tietokoneelta, joka voi liittyä samaan henkilöön tai talouteen, joka omistaa matkapuhelimen laitetunnuksella EFG15647.  Tämä tarkoittaa sitä, että voit hakea vaippoja kannettavalla tietokoneellasi, napsauttaa sponsoroimaamme Google-hakutuloslinkkiä ja nähdä myöhemmin Pampers®-vaippamerkkimme mainoksen matkapuhelimellasi.  Voimme olettaa tai päätellä, että sama henkilö omistaa tietokoneen ja puhelimen, koska hän esimerkiksi kirjautuu samaan langattomaan verkkoon joka päivä samaan aikaan.   Kun tiedämme mitä laitteita henkilö tai talous näyttäisi käyttävän, pystymme rajaamaan saman mainoksen näyttämiskertojen määrää kaikissa laitteissasi.  Tämä on tärkeää siksi, että emme halua ärsyttää sinua samaa mainosta tuputtamalla, emmekä halua maksaa toistuvista mainoksista, joita emme halua sinun vastaanottavan.          

Kuinka voit lopettaa kohdennettujen mainosten vastaanottamisen.   Jos haluat lopettaa kohdennetun P&G-mainonnan vastaanottamisen, napsauta tätä tai verkkovalintojen tai sovellusvalintojen kuvaketta jossain sivustossamme tai mobiilisovelluksessamme.  Voit myös estää kohdennettujen mainosten vastaanottamisen verkkosivustoissa estämällä evästeet selaimissasi, kieltämällä tietojen ”käyttöoikeuspyynnöt”, joita sovellukset yleensä esittävät niitä asentaessasi, tai muokkaamalla laitteesi mainosten seuranta-asetuksia.    

Näet silti vielä ”kontekstuaalisia” mainoksia vaikka kieltäytyisit kohdennetuista mainoksista.   Vaikka lopettaisimme kohdennettujen mainosten lähettämisen sinulle, saat silti vielä tuotemerkkiemme mainoksia tietokoneeseesi tai mobiililaitteisiisi.  Nämä mainokset perustuvat kuitenkin vierailemiesi sivustojen sisältöön ja niitä kutsutaan kontekstuaalisiksi mainoksiksi. Toisin kuin kohdennetut mainokset, jotka perustuvat matkapuhelimella vierailemiisi sivustoihin tai katselutoimintaasi tietokoneella, kontekstuaalisia mainoksia näytetään sinulle perustuen tietyn vierailemasi sivuston sisältöön. Voit esimerkiksi yhä nähdä vauvanhoitomerkkimme mainoksen katsellessasi lastenhuonetuotteita verkossa, koska perinteisesti näillä sivustoilla vierailevat ovat tuoreita tai raskaana olevia vanhempia.  On hyvä tietää myös, että voimme silti kerätä tietoja tietokoneeltasi tai laitteilta muihin tarkoituksiin, kuten arvioidaksemme sivustojemme toimintaa, kuluttajatutkimuksia varten tai petosten havaitsemiseksi.      

Evästeiden poistaminen poistaa myös kieltäytymisen voimassaolon.   Kun kieltäydyt osallistumasta kohdennettuun mainontaan, lähetämme selaimellesi kieltäytymisevästeen, joka kertoo meille, ettet halua enää vastaanottaa meiltä kohdennettuja mainoksia.  Kieltäytymiseväste poistetaan, jos päätät poistaa kaikki evästeet.  Tämä tarkoittaa sitä, että sinun on kieltäydyttävä kohdennetusta mainonnasta uudelleen, jos et vieläkään halua vastaanottaa sitä.   


Euroopan Unionin tietojen käsittely, säilytys ja siirrot

Tämä osio koskee vain tapaa, jolla me käsittelemme EU-maiden asukkaiden henkilötietoja. Tarkoituksenamme on lisätä EU-maiden asukkaiden henkilötietojen käsittelyn, säilytyksen ja siirtämisen läpinäkyvyyttä yleisen tietosuoja-asetuksen hengen ja sisällön mukaisesti.

Yksiköt. Eri P&G-yksiköt voivat toimia henkilötietojesi rekisterinpitäjinä. Rekisterinpitäjä on yksikkö, joka hallinnoi tietojen käsittelytoimenpiteitä ja on ensisijaisesti vastuussa tiedoista. EU-maiden tietojen rekisterinpitäjämme näkyvät alla olevassa taulukossa. Kun esimerkiksi rekisteröit sähköpostiosoitteesi jossain ranskalaisista sivustoistamme (.fr), henkilötietojen rekisterinpitäjä on kyseisen maan nimen vieressä näkyvä P&G-yksikkö (esim. Procter & Gamble Ranska France SAS (LE 577).

Maat

Rekisterinpitäjä

Itävalta

Procter & Gamble Itävalta Austria– Zweigniederlassung der Procter & Gamble GmbH (LE 0263B)

Bulgaria

Procter & Gamble Bulgaria EOOD

Romania

Kilpailut: Procter & Gamble Distribution SRL

Muut sivustot: Procter & Gamble Marketing Romania SR

Puola

Procter and Gamble DS Polska sp z o.o.

Belgia

Procter & Gamble Distribution Company (Eurooppa) BVBA (LE 511)

Tšekin tasavalta

Procter & Gamble Czech Republic s.r.o.

Unkari

Procter & Gamble RSC Regionális

Slovakia

Procter & Gamble, spol. s.r.o.

Kroatia

Procter & Gamble d.o.o. za trgovinu 

Ranska

Procter & Gamble Ranska France SAS (LE 577)

Saksa

Procter & Gamble Service GmbH

Kreikka

P&G Hellas Ltd.

Irlanti

Procter & Gamble UK

Italia

Procter & Gamble Srl

Alankomaat

Procter & Gamble Nederland B.V.

Portugali

Procter & Gamble Portugali, Productos de Consumo Higiene de Saude, S.A.

Espanja

Procter & Gamble España, S.A.

Yhdistynyt kuningaskunta

Procter & Gamble UK

EU-maat, joita ei ole mainittu

Procter & Gamble International Operations SA

Käsittely ja säilyttäminen. Pääsääntöisesti säilytämme tietojasi vain niin kauan kuin laki vaatii tai tietojen keräämiselle asettamamme tavoitteen saavuttaminen edellyttää. Voimme säilyttää tietojasi määrittämäämme tietojen säilytysaikaa pidempäänkin kunnioittaaksemme pyyntöjäsi, kuten noudattaaksemme edelleen kieltäytymistäsi sähköpostimarkkinoinnista, tai noudattaaksemme laillisia tai muita velvoitteita. Tästä taulukosta näkyy minkä tyyppisiä tietoja keräämme, mihin tarkoitukseen niitä keräämme, miksi tällainen käyttö on lain mukaista (oikeusperusta) ja kuinka usein yleensä säilytämme tietoja (säilytysaika).

Tiedon tyyppi

Miksi keräämme näitä tietoja

Oikeusperusta

Säilytysaika

Markkinointi

Sähköposti, nimi, puhelinnumero, mieltymyksesi,Postitse, mielenkiinnon kohteesi, ammattisi, tapasi, mitä ostit, verkkoon lataamasi valokuvat tai videot, lapsiasi ja kotiasi koskevat tiedot, perhekoostumuksesi, taloutesi henkilömäärä, hiustyyppisi, ihotyyppisi, mielituoksusi, onko sinulla lemmikkiä jne.

Lähettääksemme sinulle tuotteidemme tai palveluidemme tai kumppaneidemme tuotteiden tai palveluiden markkinointimateriaalia.

Suostumuksesi sähköposti- tai testiviestimarkkinointiin, ja kun mahdollista, suostumus postitse tapahtuvaan markkinointiin. Oikeutetut etusi kaikkeen muuhun.

Kunnes pyydät meitä poistamaan henkilötietosi tai perut suostumuksesi. Jos et tee tällaista pyyntöä, henkilötietosi poistetaan seuraavassa aikataulussa:

Sähköposti: kun et ole ollut aktiivinen missään kanavissa <50 kuukauteen. Määrittelemme mitä tarkoittaa ”kun et ole ollut aktiivinen” useiden sisäisten kriteereiden perusteella.

Tekstiviesti: kun et ole ollut aktiivinen missään kanavissa <50 kuukauteen. Määrittelemme mitä tarkoittaa ”kun et ole ollut aktiivinen” useiden sisäisten kriteereiden perusteella.

Postitse: kun et ole ollut aktiivinen missään kanavissa <50 kuukauteen. Määrittelemme mitä tarkoittaa ”kun et ole ollut aktiivinen” useiden sisäisten kriteereiden perusteella.

Kilpailut

Sähköposti, nimi, puhelinnumero, joskus muita tietoja.

Tarjotaksemme osallistujille kilpailua koskevia tietoja, kuten ilmoittaaksemme kilpailun voittajat.

Suostumuksesi.

24 kuukauden ajan, ellei paikallinen lainsäädäntö edellytä meitä säilyttämään tietoja pidempään.

Tuoteostot

Sähköposti, nimi, puhelinnumero, maksutiedot (mukaan lukien pankkitilin IBAN-tilinumero tai PayPal-tilitiedot), joskus muita tietoja.

To process your purchases of our products, cashback offers, or warranties and to send you relevant communications related to that purchase.

Suostumuksesi.

Niin kauan kuin tilauksesi toimittaminen ja tilauksesi jälkeiset yhteydenotot edellyttävät, ellei paikallinen lainsäädäntö edellytä meitä säilyttämään tietoja pidempään. Säilytämme myös yleensä rahat takaisin -tarjousten tietoja 24 kuukautta ja takuutietoja 10 vuotta.

Yhteystiedot

Sähköposti, nimi, puhelinnumero, joskus muita tietoja.

Vastataksemme tiedusteluihisi ja varmistaaksemme, että suoritamme ostoksen jälkeiset yhteydenotot asiaankuuluvalla tai lain tai P&G-käytäntöjen edellyttämällä tavalla.

Lailliset kaupalliset etumme kuluttajatiedusteluiden hallinnassa sekä suostumuksesi erityistietoihin, joita voidaan kerätä joissain haittatapahtumissa.

0–10 vuotta tiedustelun luonteesta riippuen, lailliset kaupalliset etumme tietojen käsittelyssä ja lailliset velvoitteemme.

Tutkimus

Sähköposti, nimi, puhelinnumero, osoite, tunnistettavissa olevat valokuvat tai videot, joskus muita tietoja.

Testataksemme tuoteideoitamme ja oppiaksemme lisää mieltymyksistäsi ja toimintatavoistasi, jotta voisimme parantaa tuotteitamme ja kuluttajiemme elämänlaatua.

Suostumuksesi.

Säilytämme kerättyjä henkilötietoja osana oleellista kliinistä tutkimusta niin kauan kuin tarvitsemme niitä siihen tarkoitukseen mihin niitä on kerätty ja/tai niin kauan kuin paikallinen lainsäädäntö tai sen määräykset edellyttävät, mikä voi olla jopa 25 vuotta. Muissa kuin kliinisissä tutkimuksissa säilytämme oleellisia henkilötietojasi enintään 5 vuotta. Säilytämme allekirjoittamasi asiakirjat, joissa annat tietoisen suostumuksesi.

Mediaviestintä

Mainontaevästeet, laitetunnus, demografiset tiedot, kuten sukupuoli ja ikä, käyttäytymistiedot, kuten sivukatselut ja joskus muita tietoja.

Oppiaksemme mielenkiinnon kohteistasi Internetissä ja räätälöidäksemme sinulle lähettämiämme mainoksia.

Lailliset kaupalliset etumme palvellessamme sinua merkityksellisellä mainonnalla. Hankimme suostumuksesi evästeiden käyttöönottoon omissa sivustoissamme.

Säilytämme näitä tietoja kolmetoista kuukautta niiden keräämispäivämäärästä alkaen tai siihen saakka, kunnes kieltäydyt mainonnasta, sen mukaan kumpi tapahtuu aiemmin.

Tietojesi siirrot muihin maihin. Henkilötietojasi voidaan siirtää, varastoida ja käsitellä muussa maassa kuin siinä missä ne kerättiin, koskien myös Yhdysvaltoja. Voimme esimerkiksi tallentaa tietosi yhdysvaltalaiselle palvelimelle, koska tiettyä palvelinta ylläpidetään siellä; ja nämä tiedot voidaan ”siirtää” uudelleen, kun joku markkinoijistamme käyttää niitä Sveitsissä lähettääkseen sinulle tuotenäytteen. Suoritamme tällaisia siirtoja sekä P&G-yksiköiden että P&G:n ja palveluntarjoajiemme välillä EU:n sääntelyviranomaisten ennakolta hyväksymiä sopimusoikeudellisia suojia käyttäen varmistaaksemme tietosi suojaamisen (tunnetaan mallisopimuslausekkeina). Jos haluat lukea siirtämistä koskevan sopimuksen, ota meihin yhteyttä.


Sivuston ja sovelluksen sisältö

Lisäosat.  Sivustomme voivat sisältää muiden yritysten lisäosia, kuten yhteisöpalveluiden.  Facebookin ”Tykkää”-painike on esimerkki lisäosasta.  Nämä lisäosat voivat kerätä tietoja (esim. vierailemasi sivuston URL-osoitteen) ja lähettää ne takaisin lisäosan luoneelle yritykselle.  Näin voi käydä, vaikket napsauttaisikaan lisäosaa. Näihin lisäosiin sovelletaan sen yrityksen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja, joka on luonut lisäosat, vaikka ne näkyisivätkin meidän sivustossamme.  Nämä lisäosat ovat ei-välttämättömiä evästeitä ja toimivat vain EU-sivustoissamme, jos hyväksyt evästeet.

Kirjautumiset.  Voit mahdollisesti kirjautua sivustoihimme toisen yrityksen tiliä käyttäen, kuten kirjautua sisään vaikkapa Facebook-tunnuksilla.  Kun teet näin, voimme käyttää vain niitä tietoja, joiden vastaanottamiseen olet antanut meille suostumuksen sen yrityksen tiliasetuksissa, jonka tiliä käyttäen kirjaudut sivustoomme. 

Käyttäjän sisältö.  Joihinkin sivustoihimme tai sovelluksiimme voit ladata omaa sisältöäsi kilpailuja, blogeja, videoita tai muita toimintoja varten. On hyvä muistaa, että kaikesta lähettämästäsi tai julkaisemastasi tiedosta tulee julkista tietoa.  Emme pysty vaikuttamaan siihen miten muut mahdollisesti käyttävät sivustoihimme tai sovelluksiimme lähettämääsi sisältöä.  Emme ole vastuussa tämän tietosuojakäytännön tai lain vastaisesta tai yksityisyydensuojaasi tai turvallisuuttasi loukkaavasta käytöstä.

links.  P&G-sivustot voivat sisältää linkkejä muille sivustoille, joita emme hallinnoi. Näihin sivustoihin sovelletaan niiden omia tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja, ei meidän.


Lasten yksityisyys

Lasten yksityisyyden suojaa verkossa koskevat lait.   Noudatamme voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä kerätessämme lapsilta henkilötietoja verkossa.  Emme esimerkiksi kerää EU:ssa henkilötietoja alle 16-vuotiailta lapsilta, ellemme saa siihen suostumusta heidän vanhemmaltaan.  Samoin hankimme Yhdysvalloissa vanhempien suostumuksen henkilötietojen keräämiseen alle 13-vuotiailta lapsilta.     

california notice for minors. Huomautus Kalifornian alaikäisille. Voimme tarjota vuorovaikutteisia palveluita, jotka sallivat sen, että alle 18-vuotiaat henkilöt voivat ladata palveluun omaa sisältöään (esim. videoita, kommentteja, tilapäivityksiä tai kuvia).  Tämän sisällön voi poistaa tai tuhota milloin tahansa noudattamalla sivustoissamme ilmoitettuja ohjeita.  Ota yhteyttä meihin, jos sinulla on kysymyksiä siitä miten tämä tehdään.  Huomioi, että kyseiset julkaisut on voitu kopioida, lähettää edelleen tai joku muu on voinut julkaista ne jossain muualla. Me emme ole vastuussa mistään tällaisesta toiminnasta. Ota tällaisissa tilanteissa yhteyttä sivuston omistajiin ja pyydä heitä poistamaan sisältösi.   


Yhteystiedot

Ota meihin suoraan yhteyttä, mikäli sinulla on minkäänlaisia yksityisyydensuojaasi tai tietosuojakäytäntöämme koskevia kysymyksiä tai huolenaiheita.