Preskoči na sadržaj ''Izjava o zaštiti privatnosti'' Preskoči na tabelu sa sadržajem Preskoči na sadržaj - informacije po zemljama Preskoči na podnožje stranice
P&G

P&G Izjava o zaštiti privatnosti

Change Text SizePromijeni tekst na mala slova (12)Promijeni tekst na srednja slova (14)Promijeni tekst na krupna slova (16)
Bob McDonald

Bob McDonald
Predsjednik Uprave,
Predsjednik i izvršni direktor
Hvala vam što ste posjetili Procter & Gamble (P&G).

Tri milijarde puta na dan, P&G brendovi dotaknu živote ljudi diljem svijeta. Tradicija naše korporacije temelji se na načelima ličnog integriteta, na poštivanju pojedinca i na donošenju odluka koje su dogoročno korisne.

Povjerenje je kamen temeljac za misiju naše korporacije. P&G predano čuva vaše povjerenje štiteći sve lične podatke prikupljene online.
Opšta izjava o zaštiti privatnosti (Izjava o zaštiti privatnosti) opisuje informacije koje je P&G (Procter & Gamble kompanija i njene filijale i podružnice) prikupila o vama; način na koji štitimo vaše lične podatke i odluke koje možete da donesete u vezi s korištenjem vaših ličnih podataka.
Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
SADRŽAJ

Informacije na koje se odnosi ova izjava
Informacije koje prikupljamo
Kako koristimo ove informacije
Vaš izbor & Pristup vašim informacijama
Cookies, web beacons i ostale tehnologije
Davanje podataka
Sardžaj koji je napravio korisnik
Zaštita podataka
Prijenos podataka
Zaštita djece na internetu
Kontaktirajte nas
Izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti


Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Zaštita privatnosti ovlaštenog poslovnog programa BBB-a

We self-certify
compliance with
:

EU Safe Harbor logo
Naše postupanje s povjerljivim podacima u skladu je s:
  • Direktivama Evropske Unije o zaštiti podataka kroz Safe Harbor program Ministarstva trgovine SAD-a.
  • Pravilnim postupanjem s informacijama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).
  • Sustavom povjerenja foruma Azijsko-pacifičke gospodarske saradnja (APEC).
  • Primjenjivim nacionalnim i državnim zakonima o zaštiti podataka.
  • Zakonima pojedinih država koji zahtijevaju posebne informacije u izjavi o zaštiti privatnosti. Molimo vas da kliknete kako biste pročitali informacije za te zemlje.
Belgija Kanada Francuska Grčka Koreja Italija Holandija
Portugal Španija
Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Informacije na koje se odnosi ova izjava



Ova se Izjava o zaštiti privatnosti odnosi na informacije, uključujući i lične podatke, koje je o vama prikupio P&G.

Lični podaci su informacije, ili kombinacije djelimičnih informacija koje vas u razumnoj mjeri mogu identifikovati.

Neki P&G programi mogu sadržavati linkove koje nisu od P&G web stranica. Mi nismo odgovorni za politiku zaštiti privatnosti tih stranica. Preporučujemo vam da pogledate politiku zaštiti privatnosti svake stranice koju posjetite.
Informacije na koje se odnosi ova izjava

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Informacije koje prikupljamo



Prikupljamo informacije o vama iz različitih izvora, uključujući informacije koje dobijemo direktno od vas; informacije koje prikupimo o vama kad posjećujete našu stranicu, koristite naše usluge ili razgledate naše online reklame; informacije koje prikupimo o vama iz drugih izvora (koji su dozvoljeni zakonom).

Informacije koje prikupljamo direktno od vas
Prikupljamo informacije direktno od vas kad odlučite da učestvujete u našim ponudama i programima ili u slučaju kada nam ih vi direktno pružite. Slijede primjeri informacija koje možemo prikupiti direktno od vas:
  • Ime, e-mail adresa, poštanska adresa.
  • Korisničko ime i lozinka.
  • Broj kućnog ili mobilnog telefona.
  • Dob.
  • Datum rođenja.
  • Ostale informacije o vama i vašoj obitelji kao što je pol ili navike korištenja proizvoda.
  • Biometrika koja je prikupljena tokom dobrovoljnih potrošačkih istraživačkih studija (kao što je prepoznavanje ličnog izraza, srčani ritam, ili stanje kože).
  • Demografske informacije.
  • Informacije o plaćanju (kao što su kreditne kartice).
  • Buduće komunikacijske povlastice.
  • Kontakt informacije vaših prijatelja koje možda želite da kontaktiramo. Kad dobijemo od vas informacije za poruke 'preporuči prijatelja', samo ćemo na vaš zahtjev koristiti te informacije kako bi poslali poruku.

Informacije koje prikupljamo o vama kad posjećujete našu stranicu, koristite naše usluge ili razgledate naše online reklame:
Koristimo cookies i ostale tehnologije kako bi prikupili informacije o vama kad posjećujete našu stranicu, koristite naše usluge ili razgledate naše online reklame. Slijede primjeri informacija koje možemo prikupiti sa ovim tehnologijama:
  • Vrstu vašeg pretraživača i operativni sistem.
  • Web stranice koje posjećujete.
  • Linkovi na koje ste kliknuli.
  • IP adresa.
  • Stranicu koje ste posjetili prije nego što ste došli na našu stranicu.
  • P&G e-mailovi koje ste otvorili i/ili proslijedili.
  • P&G ponude ili linkovi na koje ste se povezali preko e-mailova.

Informacije koje prikupljamo iz drugih izvora:
Možda ćemo dobiti informacije o vama iz drugih izvora, uključujući komercijalno dostupne izvore, kako što su agregatori podataka i javne baze podataka. Slijede primjeri informacija koje možemo prikupiti iz ostalih izvora:
  • Ime, poštanska adresa.
  • Dob.
  • Visina dohotka.
  • Bračno stanje i broj djece.
  • Vaši interesi kao što su hobiji i kućni ljubimci.
  • Podaci o potrošačkom i tržišnom istraživanju.
  • Kupovno ponašanje.
  • Javno izloženi podaci ili aktivnosti, kao što su blogovi, videa, internet postavljanje, sadržaj koje je napravio korisnik i kupovne navike preko Interneta.

Možda će sve informacije koje prikupimo o vama, biti kombinovane kako bi nam pomogle da prilagodimo našu komunikaciju s vama i da razvijemo proizvode svjetske klase i usluge visoke kvalitete.

Informacije koje prikupljamo

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Kako koristimo ove informacije



Kako bi pružili ponude, proizvode i usluge. Informacije koje prikupljamo koristimo kako bi vam ponudili proizvode i usluge koje tražite, kako bi vas informisali o ostalim proizvodima i uslugama koje nudi P&G i kako bi nadgledali naše stranice i usluge.

Slijede načini na koje možemo koristiti informacije koje smo prikupili o vama:
  • Prilikom slanja primjeraka, nagrada, proizvoda i informacija.
  • Prilikom razvijanja novih proizvoda i usluga.
  • Prilikom vašeg uključivanja u takmičenja, programe ili ponude koje ste tražili.
  • Kako bi vam ponudili ostale usluge koje vam mi možemo ponuditi.
  • Prilikom kreiranja i nadgledanja vašeg korisničkog računa.
  • Prilikom postupka plaćanja vezanog za kupovinu ili ostale usluge.
  • Prilikom zaštite protiv ili identifikovanje mogućih nepoštenih transakcija.
  • Kada vam nudimo ciljane, neželjene ponude i informacije o P&G proizvodima i uslugama pismenim putem (gdje to zakon dozvoljava).
  • Prilikom razvijanja i pružanja reklama prilagođenih vašim interesima.
  • Prilikom analize o korištenju naših proizvoda, usluga i stranica.
  • Kada želimo razumjeti kako ste vi stigli na našu stranicu.
  • Kada određujemo efikasnost naših reklama.
  • Prilikom sprovođenja naših pravila i uslova ili pak prilikom nadgledanja našeg poslovanja.

Kako koristimo ove informacije

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Vaš izbor & Pristup vašim informacijama


Izbor
Vi birate način na koji ćemo komunicirati sa vama.

Digitalna / Elektronička komunikacija (primjeri: e-mail, mobitel).
Poslaćemo vam promotivne poruke putem mobitela ili e-maila jedino ako izričito tražite da ih primate. (vi izaberite).
Možete isto tako prestati primati promotivne poruke od određenog P&G brenda ili grupe brendova tako što ćete pratiti instrukcije koje su proslijeđene na svakoj takvoj poruci koju primite od tog brenda ili grupe brendova.

Komunikacija putem pošte
Možemo vam putem pošte, tamo gdje je zakonom dozvoljeno, poslati neželjene ponude ili informacije o proizvodima za koje vjerujemo da će vas interesovati.

Možete isto tako prestati poštom primati promotivni materijal od određenog P&G brenda ili grupe brendova. Promotivni materijal koji vam pošaljemo putem pošte sadrži instrukcije o vašem izboru i vi možete prestati putem pošte primati promotivni materijal od određenog P&G brenda ili grupe brendova (kao što su Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer) tako što ćete slijediti te istrukcije.

Također možete putem ove Izjave o zaštiti privatnosti prestati primati promotivne poruke od određenog P&G brenda ili grupe brendova koje dobivate putem e-maila ili putem pošte. Molimo vas klikni ovdje da izaberete svoju zemlju i naučite kako da ispunite svoj zahtjev.

MOLIMO VAS DA IMATE NA UMU: Ako odlučite da prestanete primati promotivne poruke od nas, mi ćemo poštovati vaš zahtjev. Međutim, nastavićemo kontaktirati sa vama u vezi naših usluga i možda ćemo morati zadržati informacije koje smo prikupili o vama zbog naše evidencije, analiza ili drugih razloga, u onoj mjeri u kojoj to zakon dozvoljava.

Pristup
Nastojat ćemo učinit sve kako bi očuvali tačnost vaših ličnih podataka. Vi možete vidjeti, ispraviti ili ažurirati vaše lične podatke koje ste pružili P&G-u. Neki P&G programi vam nude mogućost online pristupa kako bi vidjeli i ažurirali svoje lične podatke. Provjerite web stranicu na kojoj ste se registrovali da vidite možete li ondje pregledati ili ažurirati svoje podatke.

Ako informacije o pristupu i ažuriranju nisu dostupne tamo gdje ste se registrovali, klikni ovdje da izaberete zemlju i naučite kako pristupiti i ažurirati svoje lične podatke koje ste pružili P&G-u. P&G ne naplaćuje ovu vrstu usluge i odgovara na opravdane zahtjeve u odgovarajućem vremenskom okviru.
Vaš izbor & Pristup vašim informacijama

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Cookies, web beacons i ostale tehnologije



Cookies. Cookie je mala datoteka koja se postavlja na vaš kompjuter kad posjetite stranicu, koju može očitati stranica koja izdaje cookie. Mi koristimo cookies da bi pratili kako se koristi naša stranica i da bi nam pomogli da vaše online iskustvo učinimo osobitim. Na primjer, kad se vi registrujete na našu stranicu, mi ćemo pohraniti jedinsteni kod u cookie na vašem kompjuteru. Kada dođete sljedeći put na našu stranicu sa tog kompjutera, naši serveri će koristiti cookie da vas prepoznaju. Tada mi možemo koristiti informacije koje ste nam vi ponudili kad ste se registrovali zajedno u kombinaciji sa vašom aktivnosti na našim stranicima, kako bi vam ponudili reklame i ponude koje su od vašeg interesa.

Možete prihvatiti ili odbiti cookies. Većina pretraživača automatski prihvaća cookies. Kako bi naučili više o cookies, uključujući i način na koji ćete odbiti cookies na vašem kompjuteru, kliknite na ove linkove:
Web beacons. Web beacons su mali bitovi kompjuterskog koda ugrađeni na web stranice ili na e-mailove. Možemo koristiti web beacons za isporuku ili komunikaciju sa cookies, kako bi brojali korisnike koji posjećuju našu web stranicu, i kako bi razumjeli korištenje obrazaca. Takođe možemo uključiti web beacons na e-mailove kako bi saznali da li su poruke bile otvarane, korištene ili proslijeđene.

Vi možete onemogućiti sposobnost web beacons-a da sakuplja informacije na ovaj način, tako što ćete odbiti cookies kako smo opisali gore.

Ostale tehnologije. Slijede primjeri ostalih tehnologija koje možemo koristiti kako bi vam ponudili bolje usluge:
  • Web session variables. Informacije koje su prešle sa jedne web adrese (URL) na drugu dok vi pretražujete.
  • Dodatak programu/dodatni program za pretraživanje Dodatne web komponente koje se možda moraju instalirati kako bi aktivirali određene web mogućnosti na našim stranicama. Vi možete izabrati opciju da ne instalirate ove komponente.

Reklame trećih lica. Mi ćemo možda dozvoliti trećim licima, uključujući naše poslovne partnere i dodatne mreže, da pokažu reklame na našoj stranici. Neke od ovih kompanija će možda postaviti cookie na vaš kompjuter kako bi prepoznali vaš kompjuter svaki put kad vam pošalju online reklamu. Ovo im omogućuje da vide da li ste vi ili neko drugi ko koristi ovaj kompjuter, vidjeli njihovu reklamu i da vam mogu isporučiti dodatne reklame za koje vjeruju da će vas zanimati. Mi ne možemo kontrolisati korištenje cookies od strane ovih kompanija. Neke od ovih kompanija su članice Network Advertising Initiative (NAI), koje nude jednostavnu lokaciju sa opcijom da izbacite njihove cookies. Molimo vas da posjetite Network Advertising Initiative web stranicu na: http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Kako koristimo cookies, web beacons i ostale tehnologije. Ove tehnologije koristimo kako bi vam pružili bogatije i osobitije iskustvo kao potrošača. Mi ne pohranjujemo ni jedan vaš lični podatak u cookies, web beacons ili ostale tehnologije na vašem kompjuteru. Za više detalja vidi “Kako koristimo ove informacije.”
Cookies, web beacons i ostale tehnologije

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Davanje podataka



Uspjeh našeg poslovanja ovisi o vašem povjerenju zato mi ne prodajemo vaše lične podatke marketinškim kompanijama izvan P&G-a. Vaše lične informacije dijelimo samo unutar P&G-a i u slučajevima opisanim ispod.

U principu, ne dijelimo vaše lične podatke marketinškim kompanijama izvan P&G-a, osim u slučaju da smo vas pitali i dobili vaše izričito dopuštenje.

Pružatelji usluga kao treća lica.. Oslanjamo se na pružatelje usluga kao trećih lica koji obavljaju različite usluge u našu korist. Pri tom moramo sa njima dijeliti vaše lične podatke. Molimo vas da imate na umu da sa našim pružateljima usluga dijelimo samo lične podatke koji su im potrebni kako bi izvršili svoje usluge i da od njih zahtjevamo da zaštite te informacije i da ih ne koriste ni kakve druge svrhe.

Na primjer, možda ćemo se osloniti na pružatelja usluga da učini sljedeće:
  • Da ispuni vaše zahtjeve za proizvodom ili uslugom i da odgovori na vaša pitanja.
  • Da bude domaćin na našim stranicama i šalje naše e-mailove i mobilne poruke.
  • Da šalje uzorke proizvoda, kontaktira pobjednike takmičenja, nadgleda isplatu ili čini neke druge usluge u našu korist.
  • Da analizira datoteke, ponekad kombinovane sa ostalim izvorima, kako bi vam poslao više ciljanih komunikacijskih poruka.
  • Da upravlja istraživanjem i analizom datoteka kako bi poboljšao naše proizvode, usluge i stranice.


Pored toga, ako to zakon dozvoljava, možda ćemo se osloniti na pružatelja usluga da učini sljedeće:
  • Da kombinuje lične podatke o vama koje prikupio P&G sa ličnim podacima koje je o vama prikupio naš poslovni partner, kako bi zajedno mogli da vam pošaljemo odgovarajuću promotivnu poruku. U ovakvim slučajevima, naš poslovni partner neće imati direktan pristup niti jednoj informaciji o vama koju dijelimo sa pružateljem usluga i jedino će pružatelju usluga biti dozvoljeno da koristi taj set kombinovanih informacija kako bi vam poslao poziv za zajedničku komunikaciju za koju se nadamo da će vam biti interesantna. Ako više volite da ne primate te pozive za zajedničku komunikaciju, uvijek možete izabrati opciju da ih ne primate, tako što ćete slijediti instrukcije koje su proslijeđene u svakom tom pozivu ili putem Izjave o zaštiti privatnosti kako je gore naznačeno.
  • Da obavi ostale usluge na naš zahtjev.


Mi snabdijevamo ove kompanije samo sa ličnim informacijama koje su im potrebne kako bi pružili ove usluge u našu korist. Zahtijevamo od ovih kompanija da zaštite ove lične podatke i da ih ne koriste ni u jednu drugu svrhu.

Ostale situacije. Možda ćemo predati vaše lične podatke:
  • Ako se P&G brend proda nekoj drugoj kompaniji.
  • Kako bi zaštitili i odbranili pravo i vlasništvo P&G-a, tamo gdje je to zakonom dozvoljeno (uključujući sprovođenje naših pravila i uslova).
  • I kada to od nas traži zakon, i / ili javne vlasti.

Sažete i nelične informacije. Možda ćemo dijeliti sažete informacije koje vas ne mogu identifikovati, radi opće poslovne analize. Na primjer, možemo otkriti broj posjetilaca P&G stranice ili broj korisnika usluga.

Davanje podataka

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Sardžaj koji je napravio korisnik



Neke P&G stranice omogućuju korisnicima da pošalju svoj lični sadržaj za takmičenja, blogove, videa i ostale funkcije. Molim vas da zapamtite da svaka informacija koju odlučite odati postaje javna informacija i trebali bi biti jako oprezni kad odlučujete o tome da li ćete odati svoje lične, finansijske ili ostale informacije prilikom postavljanja svog sadržaja. P&G ne može spriječiti da se takve informacije koriste na način da krše Izjavu o zaštiti privatnosti, zakon ili vašu ličnu privatnost i sigurnost i P&G nije odgovoran za posljedice takvog postavljanja.
Sardžaj koji je napravio korisnik

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Zaštita podataka



Mi smo obavezni da zaštitimo vaše lične podatke. Imamo odgovarajuće tehničke, upravne i fizičke postupke zadužene za zaštitu ličnih informacija od gubitka, zloupotrebe ili izmjena.

Ograničavamo pristup podacima onim pojedincima koji imaju poslovne potrebe. Lične podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je to opravdano potrebno.

Kada damo vaše lične informacije našim pružateljima usluga kao trećim stranama, od tih kompanija zahtijevamo da zaštite te informacije i da ih ne koriste ni u jednu drugu svrhu.

Kada prikupljamo ili prenosimo osjetljive informacije kao što su brojevi kreditnih kartica, koristimo standardne industrijske metode kako bi zaštitili te informacije.

Zaštita podataka

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Prijenos podataka



Vaše lični podaci će možda biti prenešeni, pohranjeni ili obrađeni u drugim zemljama, osim one u kojoj je podatak dobijen. To može uključiti SAD. Činimo to u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.

Uvijek poduzimamo sve kako bi zaštitili lične podatke bez obzira na to u kojoj su zemlji pohranjeni ili kojoj su proslijeđeni. Imamo odgovarajuće procedure i kotrole koje nam pomažu da to osiguramo.

Poštujemo Direktive Evropske Unije o zaštiti podataka i zakone određene zemlje o zaštiti podataka, kao i Safe Harbor programa pri Ministarstvu trgovine SAD-a.

Prijenos podataka

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Zaštita djece na internetu



Vjerujemo da je važno pobrinuti se za dodatnu zaštitu djece na internetu. Potičemo roditelje i staratelje da provode vrijeme zajedno sa svojom djecom na internetu i da učestvuju u njihovim online aktivnostima i kontrolišu ih.

Ne namjeravamo prikupljati lične podatke djece ispod 13 godina, osim na nekim web stranicama specijalno namijenjenima djeci.

Kad prikupljamo lične podatke od djece, to radimo u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka o djeci.

Američke web stranice P&G-ja koje prikupljaju informacije od djece ispod 13 godina starosti, usklađene su s izjavom o zaštiti privatnosti koja udovoljava zahtjevima američkog Zakona o zaštiti privatnosti djece online. Klikni ovdje kako bi pročitali tu Izjavu o zaštiti privatnosti.

Klikniovdje kako bi saznali kako da dobijete kopiju podataka koje je vaše dijete poslalo P&G-ju, da ažurirate podatke ili da nam date uputstvo da više ne kontaktiramo vaše dijete.

Zaštita djece na internetu

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Kontaktirajte nas



Ako imate pitanja ili sumnji u vezi vaše privatnosti, molimo vas da direktno kontaktirate P&G. Klikni ovdje kako bi odabrali svoju zemlju i povezali se na pravu e-mail ili poštansku adresu za korištenje ili koristite donju poštansku adresu. Slobodno koristite svoj materinji jezik kad nam šaljete svoja pitanja ili komentare.

Inače nas možete kontaktirati na ovu adresu:
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

P&G predano sarađuje s potrošačima na rješavanju bilo kakvih pritužbi ili sumnji u vezi privatnosti. Sarađujemo s nadležnim organima za zaštitu podataka pojedinih zemalja ako smatraju da se pojavio problem u zaštiti privatnosti.

Učestvujemo u Ovlaštenom poslovnom programu BBB-a (US Council of Better Business Bureau’s - Ured američkog Vijeća za bolje poslovno upravljanje). Više informacija o ovom programu i postupku rješavanja sporova dostupno je na www.bbb.org

Za više informacija o tome kako zaštiti svoj kompjuter, vaše lične informacije i vašu porodicu online, posjetite našu ''Personal Privacy Tips'' stranicu http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml
Kontaktirajte nas

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Izmjene ove Izjave o zaštiti privatnosti



Održavamo listu izmjena koje unosimo u ovu Izjavu o zaštiti privatnosti i jasno ćemo najaviti svaku značajniju promjenu svojih postupaka u vezi zaštite zaštiti privatnosti. Ako promijenimo bilo koji materijal u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti, obavijestit ćemo vas e-mailom na zadnju e-mail adresu koju ste nam poslali ili ćemo postaviti obavijest o promjenama na ovoj stranici.

Ažurirano: Avgust 2008.

Ažuriranje 2008.
Naša trenutna politika je da informacije mogu korisiti naši brendovi (1) kako bi bolje uskladili naše reklame i ponude sa vama i (2) da vas informišu o svim proizvodima i uslugama koje nudi P&G. Ažurirana izjava o zaštiti privatnosti takođe naglašava da se P&G brendovi mogu osloniti na pružatelje usluga kako bi poslali komunikacijsku poruku u kojoj zajedno reklamiramo proizvode i usluge sa jednim od naših poslovnih partnera. Takođe smo napravili određeni broj organizacijskih promjena kako bi čitanje i razumjevanje naše politike bilo lakše.

Ažuriranje 2005
Nisu napravljene značajnije promjene u Izjavi o zaštiti privatnosti. Ovo ažuriranje napravljeno je zbog: objašnjavanja i pojednostavljenja sadržaja kako bismo poboljšali čitljivost; uklanjanja preporuka za određene reklamne partnere; dodavanja informacija o postupanju s cookies i kako bismo ukazali na dodavanje izjave o zaštiti privatnosti djece na određenim američkim stranicama P&G-ja.

Ažuriranje 2002
Nisu napravljene značajnije promjene u Izjavi o zaštiti privatnosti. Ovo ažuriranje napravljeno je zbog: objašnjenja da kompanija koja kupi P&G brend može da dobije informacije o potrošačima koji su se registrovali za taj brend; dodavanja primjera vrsta trećih strana s kojima P&G može podijeliti podatke za koje nam je potrošač dao odobrenje, promjene imena reklamnih partnera i objašnjenja zaštite privatnosti djece kako bi to bilo u skladu s lokalnim zakonom i kako bismo dali fizičke adrese naših podružnica.

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Informacije specifične za pojedinu zemlju



BELGIQUE

Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE

Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
CANADA

Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

S. Valkonen
Privacy Officer
416-730-4003
Procter & Gamble Inc.
4711 Yonge Street
North York, Ontario
M2N 6K8

E:mail privacyfeedbk.im@pg.com

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
FRANCE

Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com


Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
GREECE

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
ITALIA

Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에 "P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
NEDERLAND

Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com


Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
PORTUGAL

Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.html

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik
SPAIN

Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona).Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Povratak na vrh

Vrati se da preskočiš na glavni izbornik

Touching lives, improving life. P&G



Site Map
© 2010 Procter & Gamble. All claims valid only in the U.S.
Zaštita privatnosti ovlaštenog poslovnog programa BBB-a
Vrati se da preskočiš na glavni izbornik