Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)







We self-certify
compliance with
:

P&G Gizlilik Bildirimi

İÇİNDEKİLER

Procter & Gamble’ı (P&G) ziyaret ettiğiniz için teşekkür ederiz.

P&G markası günde üç trilyon kez, dünyanın dört bir yanındaki insanların hayatlarına giriyor. Kurumsal geleneklerimiz, dürüstlük, bireye saygı ve uzun vadede doğru olanı yapma ilkeleri üzerine kurulmuştur.

Güven, kurumsal misyonumuzun temel taşlarından biridir. P&G, güveninizin devamını, hakkınızda topladığımız kişisel bilgileri koruyarak sağlamayı taahhüt etmektedir.

Global Gizlilik Bildirimi (Gizlilik Bildirimi), P&G’nin (Protecter & Gamble Company ve bağlı şirketleri ile yan kuruluşları) sizin hakkınızda topladığı bilgiyi, bu bilgiyi nasıl kullandığımızı, koruduğumuzu ve bu bilgiyi nasıl kullanacağımız hakkında sizin tercihlerinizi tanımlar.

Başa dön


Gizlilik uygulamalarımız aşağıdakilerle uyumludur:

  • Avrupa Birliği Veri Koruma Direktifi ve A.B.D. Ticaret Bakanlığı’nın Safe Harbor Programı.
  • Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından ortaya konulan bilgi güvenilirliği uygulamaları.
  • Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Gizlilik Çerçevesi forumu.
  • Ülke bazında mevcut olan ulusal, bölgesel ve yerel veri koruma kanunları.
  • Bazı ülke kanunları, gizlilik bildirimlerinde ülkeye özgü bilgilerin olmasını talep etmektedir. Bu ülkelere ait söz konusu bilgileri okumak için ilgili ülkenin adını tıklatın.

  • Belçika Kanada Fransa Yunanistan Kore Italya Meksika Hollanda Portekiz Ispanya

Başa dön


Bu Bildirimin Kapsadığı Bilgiler

Bu Gizlilik Bildirimi, P&G tarafından, kişisel bilgileriniz de dahil olmak üzere, hakkınızda toplanan bilgileri kapsamaktadır.


Kişisel bilgiler, makul surette kimliğinizin tanınmasını sağlayan bilgiler veya bilgi parçalarının birleşimidir.

Bazı P&G programları, P&G'ye ait olmayan sitelerin bağlantılarını içerebilir. Söz konusu sitelerin gizlilik ilkelerinden sorumlu değiliz. Ziyaret ettiğiniz tüm sitelerin gizlilik ilkelerini incelemenizi öneririz.

Başa dön


Topladığımız Bilgiler

Sizinle ilgili çeşitli kaynaklardan bilgi toplayabiliriz. Bunlar, doğrudan sizden aldığımız bilgiler, sitemizi ziyaret ettiğinizde, hizmetlerimizden yararlandığınızda veya internet üzerindeki reklamlarımızı görüntülediğinizde sizin hakkınızda topladığımız bilgiler; diğer kaynaklardan sizin hakkınızda topladığımız bilgilerdir (kanunlarca izin verilen yerlerden).

Doğrudan sizden aldığımız bilgiler:
Tekliflerimizi kabul ettiğinizde ve programlarımıza katıldığınızda veya bize doğrudan bilgi sunmanız halinde, sizden doğrudan bilgi topluyoruz. Aşağıdakiler doğrudan sizden aldığımız bilgilere örnektir:


  • İsim, e-posta adresi, posta adresi.
  • Kullanıcı adı ve parola.
  • Telefon numarası veya cep telefonu numarası.
  • Yaş.
  • Doğum tarihi.
  • Siz ve aileniz hakkında cinsiyet veya ürün kullanım tercihleriniz ve/veya davranışlarınız gibi diğer bilgiler.
  • Gönüllü tüketici araştırması çalışmaları sırasında toplanan biyometrik veriler (örneğin yüz ifadesi teşhisi, kalp atış hızı ve cilt durumu)
  • Demografik bilgiler.
  • Ödeme bilgileri (kredi kartı gibi).
  • Gelecekteki iletişim tercihleri.
  • İletişime geçmemizi isteyebileceğiniz arkadaşlarınızın iletişim bilgileri. Arkadaşınıza ait mesaj bilgisini bize sunduğunuzda, bu bilgiyi yalnızca talep ettiğiniz mesajı gönderme amacıyla kullanırız.

Sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, hizmetlerimizden yararlandığınızda veya internet üzerindeki reklamlarımızı görüntülediğinizde topladığımız bilgiler:
Sitemizi ziyaret ettiğinizde, hizmetlerimizden yararlandığınızda veya internet üzerindeki reklamlarımızı görüntülediğinizde sizin hakkınızdaki bilgiyi toplamak için çerezleri ve diğer teknolojileri kullanıyoruz. Aşağıdakiler bu teknolojileri kullanarak toplayabileceğimiz bilgilere örnektir:
  • Tarayıcınızın türü ve işletim sistemi.
  • Görüntülediğiniz web sayfaları.
  • Tıklattığınız bağlantılar.
  • IP adresi.
  • Sitemize gelmeden önce ziyaret ettiğiniz siteler.
  • Açtığınız ve/veya ilettiğiniz P&G e-postaları.
  • E-posta aracılığıyla bağlandığınız P&G teklifleri ya da linkleri.
Diğer kaynaklardan topladığımız bilgiler:
Ticari kaynaklar da dahil olmak üzere, veri kaynakları ve kamusal veritabanı gibi diğer kaynaklardan, sizin hakkınızda bilgi edinebiliriz. Aşağıdakiler diğer kaynaklardan toplayabileceğimiz bilgilere örnektir:
  • İsim, posta adresi.
  • Yaş.
  • Gelir düzeyi.
  • Medeni hal ve çocuk sayısı.
  • Hobiler ve ev hayvanları gibi ilgi alanlarınız.
  • Tüketici ve pazar araştırması verileri.
  • Satın alma davranışları.
  • Web günlüğü, video, internet mesajları, kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ve mevcut alışveriş davranışları gibi genel olarak gözlemlenmiş veriler veya etkinlikler.

Hakkınızda topladığımız tüm bilgiler, size yönelik iletişimimizi şekillendirmemizde ve birinci sınıf ürünler ve üstün kaliteli hizmetlerimizi geliştirmemizde bize yardımcı olması amacıyla birleştirilebilir.

Başa dön


Bu Bilgileri Nasıl Kullanıyoruz?

Teklif, ürün ve hizmet sunmak için.Topladığımız bilgileri, talep ettiğiniz ürün ve hizmetleri sağlamak, P&G tarafından sunulan diğer ürün ve hizmetleri size anlatmak, site ve hizmetlerimizi yönetmek için kullanırız.

Hakkınızda bilgi toplamak için aşağıdaki yöntemleri kullanabiliriz:

  • Numune, hediye, ürün ve bilgi gönderme.
  • Yeni ürün ve hizmet geliştirme.
  • Sizi talebinizi üzerine yarışmalara, programlara veya kampanyalara kaydetmek.
  • Size önerdiğimiz diğer hizmetleri sağlamak
  • Hesabınızı oluşturmak ve yönetmek.
  • Satın alma işlemleri veya diğer hizmetler için ödemelerin işlenmesini sağlamak.
  • Olası dolandırıcılık eylemlerine karşı koruma sağlamak veya bunların tanımlanmasını sağlamak.
  • Kanunların izin verdiği durumlarda, önceden talebiniz olmaksızın, P&G’nin ürünleri ve hizmetleri hakkında e-postayla kişiye özel teklifler ve bilgi sunmak.
  • İlgi alanlarınıza uygun reklamları geliştirmek ve sunmak.
  • Ürünlerimizin, hizmetlerimizin ve sitelerimizin kullanımını analiz etmek.
  • Sitemize nasıl ulaştığınızı anlamak.
  • Reklamlarımızın etkililiğini belirlemek.
  • Şart ve Koşullarımızı uygulamaya koymak ve çeşitli durumlarda işlerimizi yönetmek.

Başa dön


Tercihleriniz ve Bilgilerinize Erişim

Tercihler
Sizinle nasıl iletişim kuracağımız hakkında size seçenekler sunarız.

Dijital / Elektronik İletişim (örneğin: e-posta, cep telefonu).
Yalnızca açık bir şekilde almak istediğinizi belirttiğiniz takdirde, tanıtıcı e-posta veya cep telefonunuza mesaj göndeririz. (Tercihi siz yaparsınız).
P&G markasından veya grup şirketlerinden tanıtıcı e-posta ve cep telefonu mesajı almayı, söz konusu marka veya grup şirketinden aldığınız mesajlardaki talimatları uygulayarak durdurabilirsiniz.


Posta Adresi
Kanunların izin verdiği ölçüde, ilginizi çekeceğini düşündüğümüz teklifleri veya ürün bilgilerini talebiniz olmadan gönderebiliriz.

Belirli bir P&G markası veya grubundan tanıtıcı posta almayı sonlandırabilirsiniz. Tanıtıcı postalar, artık posta almak istemediğinizi belirtmenize olanak tanıyan talimatlar içerebilir; bu talimatları yerine getirerek belirli bir P&G markasından veya grubundan (Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer gibi) tanıtıcı posta gönderilmemesini sağlayabilirsiniz.

Bu Gizlilik Bildirimi uyarınca belirli bir P&G markasından veya grubundan tanıtım e-postaları veya posta yazışmalarını almayı da sonlandırabilirsiniz. Ülkenizi seçmek ve başvurunuzu nasıl dolduracağınızı öğrenmek için lütfen burayı tıklatın.

LÜTFEN DİKKAT: Bizden tanıtıcı mesaj almayı sonlandırmak isterseniz, bu talebinize saygı gösteririz. Ancak, hizmetle ilgili mesaj göndermeye devam ederiz ve kanunlar izin verdiği sürece, analiz için veya diğer sebeplerle, arşivimiz için sizden topladığımız bilgiyi muhafaza etmemiz gerekebilir.

Erişim
Kişisel bilgilerinizin doğru tutulması için önlemler alıyoruz. P&G’ye sağladığınız kişisel iletişim bilgilerini görüntüleyebilir, bunları düzeltebilir veya güncelleştirebilirsiniz. Bazı P&G programları kişisel bilgileri görüntülemek veya güncelleştirmek için internet üzerinden erişim sağlamaktadır. Kayıt olduğunuz yerden, bilgilerinizi söz konusu yerde görüntüleme ve güncelleştirme olanağınız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Kayıtlı olduğunuz sitede bilgi erişimi ve güncelleştirme olanağı yoksa, ülkenizi seçmek ve P&G'ye sunduğunuz bilgilere nasıl erişileceğini ve bunların nasıl güncelleştirileceğini öğrenmek için burayı tıklatın. P&G bu hizmet için ücret almaz ve makul taleplere uygun bir süre içinde yanıt verir.

Başa dön


Çerezler, Web İşaretleri ve Diğer Teknolojiler

Çerezler. Çerez, bilgisayarınıza yerleşen ve bir siteyi ziyaret ettiğinizde, bu ziyaretin çerezi yayınlayan site tarafından anlaşılmasını sağlayan küçük bir dosyadır. Sitelerimizin nasıl kullanıldığını izlemek ve çevrimiçi deneyiminizi kişiselleştirmek için çerezleri kullanırız. Örneğin, bizim sitelerimize kaydolduğunuzda, bilgisayarınıza çerez içinde özgün bir kod depolayabiliriz. Aynı bilgisayardan siteye tekrar giriş yaptığınızda, sunucumuz sizi tanımak için çerezi kullanır. Böylece, size reklamlar ve ilginizi çekecek teklifler sunmak amacıyla, kaydolduğunuz sırada verdiğiniz bilgilerle birlikte sitemizdeki etkinliklerinizden edindiğimiz bilgileri kullanabiliriz.

Çerezleri kabul edebilir veya reddedebilirsiniz. Çoğu tarayıcı çerezleri otomatik olarak kabul eder. Çerezler hakkında, bilgisayarınızda çerezlerin reddedilmesi gibi konular da dahil olmak üzere, daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki bağlantıları tıklatın:

Web İşaretleri. Web işaretleri, web sayfaların veya e-postaların içine yerleştirilmiş küçük kod parçalarıdır. Çerezleri göndermek veya çerezlerle iletişime geçmek amacıyla, web sayfamızı ziyaret eden kişi sayısını ve kullanım şekillerini öğrenmek için web işaretlerini kullanabiliriz. Aynı zamanda mesajlarımızın açılıp açılmadığını, üzerinde işlem yapılıp yapılmadığını ve iletilip iletilmediğini öğrenmek amacıyla e-postalarımıza web işaretleri ekleyebiliriz.

Yukarıda açıklanan çerezleri reddetme yöntemini kullanarak web işaretlerinin işlevlerini etkisiz hale getirerek bu yolla bilgi edinilmesini engelleyebilirsiniz.

Diğer Teknolojiler. Size daha iyi hizmet sağlayabilmek için kullanabileceğimiz diğer teknolojilere örnekleri aşağıda sıralanmıştır:
  • Web Oturumu Değişkenleri. Taramanızla birlikte bir web URL'sinden diğerine geçen bilgi.
  • Tarayıcı eklentileri. Sitelerimizdeki belirli web özelliklerini etkinleştirmek için yüklenmesi gerekli olabilen ek web bileşenleri. Bu bileşenleri yüklememe seçeneğiniz vardır.

Üçüncü Şahıs Reklamları Üçüncü şahıslara, iş ortakları ve reklam ağları dahil, sitelerimizde reklam yapma izni verebiliriz. Bu şirketlerin bazıları, size çevrimiçi olarak her reklam gönderdiklerinde bilgisayarınızı hatırlamak amacıyla bilgisayarınıza çerez yerleştirebilir. Bu, sizin veya bilgisayarınızı kullanan diğer kişilerin, reklamları veya ilginizi çekeceğine inandıkları duyuruları nerede gördüğünüzü anlamalarına imkan tanır. Biz bu şirketlerin çerezleri nasıl kullandığını denetlemeyiz. Bu firmaların bazıları, çerezlerini reddetmenizi sağlayacak tek bir konum sunan Ağ Reklamları Girişimi (NAI) üyesidir. Ağ Reklamları Girişimi’nin web sitesini aşağıda belirtilen adresten ziyaret edebilirsiniz:
http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Çerez, web işaretleri ve diğer teknolojileri nasıl kullanıyoruz? Size daha kapsamlı ve kişiselleştirilmiş bir tüketici deneyimi sağlamak amacıyla bu teknolojileri kullanırız. Hiçbir kişisel bilginizi bilgisayarınızdaki çerezlerde, web işaretlerinde veya diğer teknolojilerde depolamayız. Diğer ayrıntılar için bkz. “Bu Bilgileri Nasıl Kullanıyoruz?”

Başa dön


Bilgi Paylaşımı

İşletmemizin başarısı, sizin güveninize bağlıdır ve kişisel bilginizi P&G dışında pazarlamacılara satmayız. Bilginizi yalnızca P&G bünyesinde, aşağıda belirtilen şekilde paylaşırız.

Genel olarak, bizden istenmedikçe ve açık onayınız olmadıkça kişisel bilgilerinizi P&G bünyesinde bulunmayan pazarlamacılarla paylaşmayız.

Üçüncü şahıs hizmet sağlayıcıları. Bizim adımıza çeşitli hizmetler sunan üçüncü şahıs hizmet sağlayıcılarından yararlanırız. Bu sırada kişisel bilginizi onlarla paylaşmamız gerekebilir. Üçüncü şahıs hizmet sağlayıcılarına, kişisel bilgilerinizi yalnızca hizmetlerini gerçekleştirmelerinin gerekli olduğu sürece sunduğumuzu ve bu bilgileri korumalarını ve başka amaçla kullanmamalarını talep ettiğimizi belirtmek isteriz.

Örneğin, bir hizmet sağlayıcısından şu amaçlarla yararlanabiliriz:

  • Ürün ve hizmet taleplerinizi yerine getirmesi ve sorularınızı cevaplaması.
  • Sitelerimize alan sağlaması, e-posta ve cep telefonu mesajlarımızı göndermesi.
  • Postayla ürün numuneleri göndermeleri, yarışma birincileriyle iletişime geçmeleri, ödemeleri yönetmeleri veya bizim adımıza diğer faaliyetleri yürütmeleri.
  • İlgi alanlarınıza daha yakın yazışmalar göndermek için zaman zaman diğer kaynaklarla birlikte veri analizi yapmaları.
  • Ürün, hizmet ve sitelerimizi daha iyi hale getirmemiz için araştırma ve veri analizi yapmaları.

Ek olarak, kanunların izin verdiği kapsamda, hizmet sağlayıcılarından şu amaçlarla da yararlanabiliriz:
  • P&G’nin hakkınızda topladığı kişisel bilgileri, iş ortağımızın hakkınızda toplamış olduğu kişisel bilgilerle birleştirerek, size, ilgi alanlarınıza göre şekillendirilmiş müşterek tanıtım mesajları göndermek. Böyle durumlarda, iş ortağımız hizmet sağlayıcınızla paylaştığımız bilgilerinize direkt olarak erişemeyecektir ve hizmet sağlayıcı birleştirilmiş bilgiyi yalnızca ilginizi çekeceğini umduğumuz müşterek mesajları göndermek amacıyla kullanmaya izinli olacaktır. Sözü edilen müşterek mesajları almamayı tercih ederseniz, bu tür iletilerde bulunan talimatları uygulayarak veya Gizlilik Bildirimi doğrultusunda, yukarıda belirtildiği şekilde her zaman tanıtım mesajlarını almaktan vazgeçebilirsiniz.
  • Talep ettiğimiz diğer hizmetleri uygulamak.

Kişisel bilgileri bu firmalara bizim adımıza hizmet sunmaları için temin ederiz. Bu firmalara kişisel bilgileri korumalarını ve bu bilgileri başka amaçlar için kullanmamalarını şart koşarız.

Diğer durumlar. Bilgilerinizi aşağıdaki durumlarda ifşa edebiliriz:
  • Bir P&G markası başka bir şirkete satılmışsa.
  • Kanunların izin verdiği ölçüde, P&G’nin hak ve mülkiyetini korumak ve savunmak amacıyla (şart ve koşullarımızın uygulamaya koyulması dahil).
  • Yasalar tarafından ve/veya resmi yetkililerce talep edildiğinde.

Birleştirilmiş ve kişisel olmayan bilgiler. Genel iş analizi açısından hakkınızda toplanan ve tanınmanıza neden olamayacak birleştirilmiş bilgileri paylaşabiliriz. Örneğin, P&G sitelerini ziyaret edenlerin veya hizmetlerini kullananların sayısını ifşa edebiliriz.

Başa dön


Kullanıcı Tarafından Oluşturulan İçerik

Bazı P&G siteleri, kullanıcılarının yarışmalar, web günlükleri, videolar ve diğer işlevler için kendi bilgilerini yayınlamasına olanak tanımaktadır. İfşa ettiğiniz her bilginin, herkese açık bilgi haline geldiğini ve kişisel, finansal veya yayındaki diğer bilgilerinizi ifşa etmeye karar verirken dikkatli olmanız gerektiğini lütfen unutmayın. P&G bu tür bilgilerin Gizlilik Bildirimi’ne, kanuna, kişisel mahremiyetinize ve güvenliğinize aykırı olacak şekilde kullanılmasını engelleyemez ve bu tür yayınların sonuçlarından sorumlu tutulamaz.





Başa dön


Bilgi Güvenliği

Kişisel bilginizi güvende tutacağımızı taahhüt ederiz. Kişisel bilgilerin kaybından, kötüye kullanılmasından ve değiştirilmesinden korunmak amacıyla, kendimize ait teknik, idari ve fiziksel prosedürlerimiz mevcuttur.

İşle ilgili bir amacı olan kişilerin kişisel bilgilerinize ulaşımına bir sınır getiririz. Kişisel bilgileri yalnızca gereksinim duyduğumuz makul bir süre boyunca elimizde tutarız.

Kişisel bilgilerinizi üçüncü şahıs hizmet sağlayıcılarımıza ilettiğimizde, bu şirketlerden bilgiyi korumalarını ve başka amaçlarla kullanmamalarını talep ederiz.

Kredi kartı numarası gibi hassas bilgileri topladığımız veya ilettiğimiz zaman, bu bilgiyi koruyabilmek için sektör standartlarında yöntemler kullanırız.

Başa dön


Bilgi Aktarimi

Kişisel bilgileriniz, daha önce bilginin temin edildiği ülkenin dışında başka bir ülkeye aktarılabilir, bu ülkede depolanabilir ve işlenebilir. Buna ABD de dahildir. Bunu yaptığımızda, bilgiyi yürürlükteki veri koruma kanunlarına uygun bir şekilde aktarırız.

Hangi ülkede depolanmış veya hangi ülkeye aktarılmış olursa olsun kişisel bilginizi korumak için çaba harcarız. Bunu sağlamak için gerekli prosedür ve denetimlerimiz mevcuttur.

A.B.D. Ticaret Bakanlığı Safe Harbor Programı’nın yanı sıra, AB Veri Gizliliği Direktifi’ne ve faaliyet gösterilen ülkelerin veri gizliliği kanunlarına da uygun hareket etmekteyiz.

Başa dön


Çocukların Çevrimiçi Ortamda Mahremiyeti

Çevrimiçi ortamda çocuklar için daha fazla güvenlik sağlanmasının önemli olduğuna inanıyoruz. Aileleri ve velileri, çocuklarıyla internet başında vakit geçirmeleri ve çocukların internet üzerindeki faaliyetlerini izleyip, bu faaliyetlere katılmaları için teşvik ediyoruz.

Çevrimiçi ortamda 13 yaşın altındaki çocuklardan, doğrudan çocuklara yönelik siteler hariç, kişisel bilgi toplamayı amaçlamayız.

Çocuklardan kişisel bilgi topladığımızda, bunu faaliyet gösterilen ülkedeki çocuk verilerini koruma kanunlarına uygun bir şekilde yaparız.

U.S. 13 yaşın altında olan çocuklardan bilgi toplayan A.B.D. siteleri, A.B.D. Çevrimiçi Ortamda Çocukların Mahremiyetini Koruma Yasası’nın gerekliliklerini karşılayan bir gizlilik bildiriminin kapsamındadır. Söz konusu Gizlilik Bildirimini okumak için burayı tıklatın.

Çocuğunuzun P&G’ye verdiği bilgiyi görmek, bu bilgiyi güncelleştirmek veya bize çocuğunuzla artık iletişime geçmememiz için talimat vermek üzere burayı tıklatın.

Başa dön


Bize Ulaşın

Gizliliğiniz hakkında herhangi bir soru veya endişeniz varsa, lütfen doğrudan P&G ile iletişime geçin. Ülkenizi seçmek ve kullanıma sunulan doğru adrese veya e-posta adresine bağlanmak için burayı tıklatın veya aşağıdaki posta adresini kullanın. Sorularınızı veya yorumlarınızı gönderirken kendi dilinizi kullanmaktan çekinmeyin.

Bize şu adresten de ulaşabilirsiniz
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

Gizlilikle veya tüm şikayet ve endişelerinizle ilgili uygun bir çözüm üretmek için sizinle birlikte çalışmayı taahhüt ederiz. Ülkedeki veri koruma yetkilileri gizlilikle ilgili sorun olduğunu düşünürse, kendileriyle işbirliği yaparız.

ABD’deki Council of Better Business Bureau (BBB) tarafından sunulan Accredited Business Program’a üyeyiz. Program hakkında ve ihtilafların çözüm süreciyle ilgili daha fazla bilgiye www.bbb.org
adresinde ulaşabilirsiniz.

Bilgisayarınızı, kişisel bilgilerinizi ve çevrimiçi olan aile bireylerini nasıl koruyacağınıza dair daha fazla bilgi için,
http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml adresindeki Kişisel Gizlilik İpuçları bağlantımızı kullanabilirsiniz.

Başa dön


Bu Gizlilik Bildirimi’nde Yapılan Değişiklikler

Gizlilik Bildirimi güncelleştirildiğinde, Gizlilik Bildirimi’nde yapılan değişiklikleri yayınlarız ve yürürlüğe giriş tarihini güncelleştiririz. Bu Gizlilik Bildirimi’nde herhangi bir madde değişimi gerçekleştirilirse, bize son bildirdiğiniz e-posta adresine e-posta göndererek veya kendi sitemizde duyuru yayınlayarak, değişiklik hakkında sizi bilgilendiririz.

Son Güncelleştirme Tarihi: Ağustos 2008

2008 Güncelleştirmesi
İlkeler, bilginin markalarımızca (1) reklam ve tekliflerimizin size daha uygun hale getirilmesi ve (2) P&G tarafından sunulan ürün ve hizmetler hakkında size bilgi sağlanması amacıyla kullanılabileceğini belirtmektedir. Güncelleştirilmiş gizlilik bildirimi aynı zamanda, P&G markalarının size bir iş ortağıyla birlikte, sunduğu ürün ya da hizmetin müşterek tanıtım mesajlarını yollaması amacıyla hizmet sağlayıcısından yararlanabileceğini belirtmektedir. Ayrıca ilkelerin daha kolay okunup anlaşılabilmesi için bir dizi düzenleme değişikliği de yaptık.

2005 Güncelleştirmesi
Gizlilik Bildirimi’nde yapılan önemli bir değişiklik yoktur. Bu güncelleştirmenin amacı: Belgeyi daha okunabilir hale getirmek için içeriği daha net ve basit hale getirmek; özel reklam ortaklarına yönelik atıfları kaldırmak; çerezlerin nasıl yönetileceğine dair bilgi eklemek ve ABD’deki belirli web sayfalarında çocuklar için gizlilik bildirimi eklendiğini belirtmektir.

2002 Güncelleştirmesi
Gizlilik Bildirimi’nde yapılan önemli bir değişiklik yoktur. Bu güncelleştirmenin amacı: P&G markasını satın alan bir şirketin, bu markaya kayıtlı olan müşterilerin bilgilerine ulaşabileceğini açıklamak; üçüncü tarafın izin vermesi halinde P&G’nin paylaşabileceği bilgilerin ne olduğuna dair örnekler vermek; reklam ortağının adını değiştirmek; çocuk mahremiyetinin ilgili ülkenin kanunlara uygun olacağını açıklamak ve şirket ofisleri için fiziksel bir adres belirtmektir.

Başa dön


Ülkeye Özgü Bilgiler


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Başa dön


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

Consumer Relations
1-800-668-0150
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5

Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Başa dön


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com

Başa dön


GREECE



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Başa dön


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Başa dön


KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에
"P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Başa dön


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Başa dön


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Başa dön


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.shtml

Başa dön


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona). Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Başa dön