Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)







We self-certify
compliance with
:

Izjava o zasebnosti podatkov družbe P&G

KAZALO

Zahvaljujemo se vam za obisk Procter & Gamble (P&G).

Blagovne znamke družbe P&G se vsak dan neštetokrat dotaknejo življenj ljudi po vsem svetu. Tradicija naše družbe je zakoreninjena v načelih osebne integritete, spoštovanja posameznika in dolgoročno pravilnega ravnanja.

Zaupanje je temeljno poslanstvo naše družbe. P&G je predan ohranjanju vašega zaupanja z varovanjem osebnih podatkov, ki jih zberemo o vas.

Ta Svetovna izjava o zasebnosti podatkov (Izjava o zasebnosti podatkov) opisuje podatke, ki jih P&G (Družba Procter & Gamble in njene povezane ali odvisne družbe) zbere o vas; kako uporabljamo in varujemo te podatke; in vaše izbire, kako lahko te podatke uporabljamo.


Naša praksa varovanja zasebnosti je skladna z naslednjimi listinami:

  • Direktiva Evropske unije o varnosti podatkov in program varnega pristana Ministrstva za trgovino ZDA Načela obvestila, možnosti izbire, prenosa tretjemu, varnosti, neokrnjenosti podatkov, dostopa in uveljavljanja.
  • Praksa poštenega ravnanja z informacijami, ki jo je uvedla Organizacija za ekonomsko sodelovanje in razvoj (OECD).
  • Okvirna politika zasebnosti foruma za azijsko-tihomorsko gospodarsko sodelovanje (APEC).
  • Veljavna državna, nacionalna, pokrajinska in lokalna zakonodaja o varstvu podatkov.
  • Zakonodaja nekaterih držav zahteva vključitev za državo specifičnih informacij v izjavo o zasebnosti podatkov. Kliknite na ime posamezne države, če si želite prebrati takšne informacije.
    Belgija Kanada Francija Grčija Koreja Italija Mexico Nizozemska Portugalska Španija

Podatki, za katere velja ta izjava

Ta izjava o zasebnosti podatkov velja za podatke, vključno z osebnimi podatki, ki jih je o vas zbrala družba P&G.


Osebni podatki so podatki ali kombinacija podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče prepoznati.

Nekateri programi P&G lahko vsebujejo povezave na strani, ki niso strani P&G. Mi ne odgovarjamo za politiko varstva zasebnosti teh strani. Priporočamo vam, da preverite politiko varstva zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Nazaj na vrh


Podatki, ki jih zbiramo

Podatke o vas lahko zbiramo iz različnih virov, vključno s podatki, ki jih zberemo neposredno od vas; podatki, ki jih zberemo o vas, ko obiščete naše spletne strani, uporabite naše storitve ali si ogledate naše spletne oglase; ter podatki, ki jih zberemo o vas iz drugih virov (kjer to dovoljuje zakonodaja).

Podatki, ki jih zberemo neposredno od vas.
Neposredno od vas zberemo podatke, ko se odločite, da boste sodelovali v naših ponudbah in programih ali drugače posredovali podatke neposredno nam. Sledijo primeri podatkov, ki jih lahko zberemo neposredno od vas:


  • Ime, naslov elektronske pošte, poštni naslov.
  • Uporabniško ime in geslo.
  • Številka telefona ali mobilnega telefona.
  • Starost.
  • Datum rojstva.
  • Druge podatke o vas in vaši družini, kot na primer spol ali katere izdelke najraje uporabljate ter/ali vaše ravnanje.
  • Biometrični podatki, zbrani med prostovoljnimi raziskovalnimi študijami (kot na primer prepoznavanje izrazov na obrazu, srčni utrip in stanje kože).
  • Demografski podatki.
  • Informacije o plačilu (kot na primer kreditna kartica).
  • Želje o bodoči komunikaciji.
  • Kontaktni podatki za prijatelje, za katere želite, da stopimo v stik z njimi. Ko nam posredujete takšne podatke, te podatke uporabimo samo za to, da jim pošljemo sporočilo, za katero ste zaprosili.

Podatki, ki jih zberemo, ko obiščete naše spletne strani, uporabite naše storitve ali si ogledate naše spletne oglase:
Za zbiranje podatkov o vas, ko obiščete naše spletne strani, uporabite naše storitve ali si ogledate naše spletne oglase, uporabljamo piškotke in druge tehnologije. Sledijo primeri podatkov, ki jih lahko zberemo s temi tehnologijami:
  • Vrsta vašega brskalnika in operacijski sistem.
  • Spletne strani, ki jih obiščete.
  • Povezave, na katere kliknete.
  • IP naslov.
  • Stran, ki ste jo obiskali, preden ste prišli na našo stran.
  • Elektronska sporočila P&G, ki jih odprete in/ali pošljete naprej.
  • Ponudbe ali povezave P&G, do katerih pridete preko elektronskih sporočil.
Podatki, ki jih zberemo iz drugih virov:
Podatke o vas lahko pridobimo iz drugih virov, vključno iz virov, ki so komercialno na voljo, kot so zbiralniki podatkov in javne podatkovne zbirke. Sledijo primeri podatkov, ki jih lahko zberemo iz drugih virov:
  • Ime, poštni naslov.
  • Starost.
  • Raven prihodka.
  • Zakonski stan in število otrok.
  • Stvari, ki vas veselijo, kot so hobiji in domače živali.
  • Podatki potrošniških in tržnih raziskav.
  • Nakupovalne navade.
  • Javno spremljani podatki ali dejavnosti, kot so blogi, video posnetki, objave na internetu, vsebina, ki jo ustvarjajo uporabniki ter vedenje nakupovalcev v trgovini.

Vsi podatki, ki jih zberemo o vas, se lahko združijo in so nam v pomoč pri prilagajanju komunikacije z vami ter pri razvijanju izdelkov in storitev vrhunske kakovosti.

Nazaj na vrh


Kako uporabljamo te podatke

Za zagotavljanje ponudb, izdelkov in storitev. Podatke, ki jih zberemo, uporabljamo zato, da vam lahko zagotovimo izdelke in storitve, ki ustrezajo vašim željam, vas obvestimo o drugih izdelkih in storitvah družbe P&G, pomagajo pa nam tudi pri upravljanju naših spletnih strani in storitev.

Sledijo načini, kako lahko uporabimo podatke, ki jih zberemo o vas:

  • Pošiljamo vzorce, darila, izdelke in informacije.
  • Razvijamo nove izdelke in storitve.
  • Vas vpisujemo na tekmovanja, programe ali ponudbe, ki jih želite.
  • Vam zagotavljamo druge storitve, ki smo vam jih ponudili.
  • Ustvarimo in vodimo vaš račun.
  • Obravnavamo plačila za nakupe ali druge storitve.
  • Ščitimo pred ali prepoznamo možne goljufive transakcije.
  • Kjer to dovoljuje zakonodaja, vam zagotavljamo stranki prilagojene, nezavezujoče ponudbe ter informacije o izdelkih in storitvah družbe P&G preko pošte.
  • Razvijamo in zagotavljamo oglaševanje, prilagojeno vašim interesom.
  • Analiziramo uporabo naših izdelkov, storitev in spletnih strani.
  • Ugotavljamo, kako ste prišli na našo spletno stran.
  • Ugotavljamo učinkovitost našega oglaševanja.
  • Izvršujemo naše Pogoje in vodimo naše poslovanje.

Nazaj na vrh


Vaše izbire & dostop do vaših podatkov

Izbire
Nudimo vam možnost izbire načina komunikacije z vami.

Digitalna / Elektronska komunikacija (primeri: elektronska pošta, mobilni telefon).
Promocijska sporočila vam pošiljamo na mobilni telefon ali po elektronski pošti le, če za to sami izrecno zaprosite, da bi jih prejemali. (Se prijavite).
Promocijska sporočila določene znamke ali skupine P&G na mobilni telefon in po elektronski pošti lahko prenehate prejemati tako, da sledite navodilom, objavljenim v vsakem takšnem sporočilu, ki ga prejmete od tiste znamke ali skupine.


Pošta
Če to dovoljuje zakonodaja, vam lahko pošljemo nezavezujoče ponudbe ali informacije o izdelkih, za katere mislimo, da bi vas lahko zanimali.

Pošto določene znamke ali skupine P&G lahko prenehate prejemati. Promocijska pošta lahko vsebuje navodila za odjavo in promocijsko pošto določene znamke ali skupine P&G (kot so Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer) lahko prenehate dobivati tako, da sledite naslednjim navodilom.

S to izjavo o zasebnosti podatkov lahko ukinete prejemanje promocijske elektronske pošte ali poštne komunikacije določene znamke ali programa P&G. Kliknite tukaj, izberite svojo državo ter izpolnite svojo zahtevo.

POMNITE: Če se odločite, da boste prenehali prejemati promocijska sporočila od nas, bomo vašo željo spoštovali. Vendar pa vam bomo še naprej pošiljali komunikacijo, povezano s storitvami, in morda bomo morali obdržati podatke, ki smo jih zbrali o vas, za vodenje evidenc, analize ali iz drugih razlogov, v obsegu, ki ga dovoljuje zakonodaja.

Dostop
Mi bomo poskrbeli, da bodo vaši osebni podatki točni. Osebne kontaktne podatke, ki jih zagotovite P&G, si lahko ogledate, jih popravljate ali posodabljate. Nekateri programi P&G zagotavljajo dostop do pregledovanja ali posodabljanja osebnih podatkov prek spleta. Kjer ste se registrirali preverite, če si lahko tam ogledate ali posodobite svoje podatke.

Če dostop do podatkov in posodobitev nista na voljo tam, kjer ste se registrirali, kliknite tukaj, da izberete svojo državo in izveste, kako dostopati do in posodabljati osebne podatke, ki ste jih posredovali P&G. P&G te storitve ne zaračunava in se na vse upravičene zahteve odzove v primernem roku.

Nazaj na vrh


Piškotki, spletni signali (web beacons) in druge tehnologije

Piškotki. Piškotek je manjša datoteka, ki se namesti na vaš računalnik med obiskom spletne strani, ki jo stran, ki je piškotek izdala, prepozna. Piškotke uporabljamo, da spremljamo, kako se naše strani uporabljajo in da nam pomagajo poosebiti vašo spletno izkušnjo. Na primer, ko se registrirate na naših spletnih straneh, lahko shranimo enkratno kodo v piškotku na vaš računalnik. Ko se na tem računalniku naslednjič vrnete na to stran, naši strežniki uporabijo piškotek, da vas prepoznajo. Nato lahko uporabimo podatke, ki ste nam jih navedli, ko ste se registrirali, v kombinaciji z vašimi dejavnostmi, da vam zagotovimo oglase in ponudbe, ki bi vas lahko zanimale.

Piškotke lahko sprejmete ali jih zavrnete. Večina brskalnikov piškotke samodejno sprejme. Če želite izvedeti več o piškotkih, vključno s tem, kako jih zavrniti na svojem računalniku, kliknite na naslednje spletne povezave:

Spletni signali (web beacons). Spletni signali so majhni delci računalniške kode, vpeti v spletne strani ali elektronsko pošto. Spletne signale lahko uporabljamo za dostavo ali komunikacijo s piškotki, da preštejemo uporabnike, ki so obiskali spletno stran in za razumevanje vzorcev uporabnikov. Spletne signale lahko vključimo tudi v elektronski pošti, da izvemo, če so bila sporočila odprta, uporabljena ali poslana naprej.

Zmožnost spletnih signalov, da zajemajo podatke na takšen način, lahko izključite tako, da izključite piškotke, kot je opisano zgoraj.

Druge tehnologije. V nadaljevanju vam predstavljamo primere drugih tehnologij, ki jih lahko uporabimo za zagotavljanje boljše storitve za vas, sledite:
  • Različice spletnih sej. Podatki, ki med brskanjem prehajajo od enega spletnega URL do drugega.
  • Dodatki brskalnika. Dodatne spletne komponente, ki jih je morda potrebno namestiti, da se omogoči določene spletne lastnosti na vaših straneh. Imate možnost, da ne namestite teh komponent.

Oglaševanje tretje osebe. Tretjim osebam, vključno z našimi poslovnimi partnerji in oglaševalskimi mrežami lahko dovolimo, da prikazujejo oglase na naših spletnih straneh. Nekatere izmed teh družb lahko namestijo piškotek na vaš računalnik, da prepozna vaš računalnik vsako krat, ko vam pošljejo spletni oglas. To jim omogoča, da vidijo, kje ste vi, ali drugi, ki uporabljajo vaš računalnik, videli njihov oglas in dostavijo oglase, za katere menijo, da bi vas zanimali. Uporabe piškotkov teh družb ne nadzorujemo. Nekatere izmed teh družb so članice Network Advertising Initiative (NAI), ki nudi eno samo mesto za odjavo od piškotkov. Obiščite spletno stran Network Advertising Initiative na spletnem naslovu: http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Kako uporabljati piškotke, spletne signale in druge tehnologije. Te tehnologije uporabljamo, da bi vam zagotovili bogatejšo in posameznim osebam prilagojeno potrošniško izkušnjo. V piškotkih, spletnih signalih ali drugih tehnologijah ne shranjujemo nobenih vaših osebnih podatkov. Za podrobnosti glejte “Kako uporabljamo te podatke”.

Nazaj na vrh


Izmenjava podatkov

Uspeh našega posla temelji na vašemu zaupanju in mi ne prodajamo osebnih podatkov tržnikom izven družbe P&G. Vaše osebne podatke posredujemo le na način, opisan spodaj in znotraj družbe P&G.

Običajno vaših osebnih podatkov ne delimo s tržniki izven družbe P&G, razen če smo vas nedvomno zaprosili in od vas prejeli vaše izrecno dovoljenje.

Ponudnik storitev je tretja oseba. Za zagotavljanje več različnih storitev v našem imenu se zanašamo na ponudnike storitev, ki so tretja oseba. Pri tem bomo mogoče morali deliti vaše osebne podatke z njimi. Pomnite, da mi zagotavljamo našim ponudnikom storitev samo osebne podatke, ki jih potrebujejo za izvajanje svojih storitev in zahtevamo, da te podatke varujejo in jih ne uporabljajo za noben drug namen.

Na primer, na ponudnika storitev se lahko zanesemo, da bo:

  • Bo izpolnjeval vaše zahteve v zvezi z izdelkom in storitvami ter odgovoril na vaša vprašanja.
  • Gostil naše spletne strani in nam dostavljal naša sporočila preko mobilnega telefona in elektronske pošte.
  • Pošiljal vzorce izdelkov, stopal v stik z zmagovalci tekmovanj, upravljal plačila ali v našem imenu izvajal druge dejavnosti.
  • Analiziral podatke, včasih tudi v povezavi z drugimi viri, tako da bi vam lahko poslal več ciljno usmerjene komunikacije.
  • Izvajal raziskave in analize podatkov za izboljšanje naših izdelkov, storitev in spletnih strani.

Poleg tega, kjer to dovoljuje zakonodaja, se lahko na ponudnika storitev zanesemo tudi, da bo:
  • Združeval osebne podatke o vas, ki jih je zbrala družba P&G, z osebnimi podatki o vas, ki jih je zbral naš poslovni partner, da vam lahko skupaj pošljemo prilagojeno promocijsko komunikacijo. V takem primeru naš poslovni partner ne bo imel neposrednega dostopa do kakršnih koli podatkov o vas, ki si jih delimo s ponudnikom storitev, in le ponudnik storitev bo lahko uporabljal združen niz podatkov, da bi vam poslali skupno komunikacijo, za katero upamo, da vas bo zanimala. Če ne želite prejemati take skupne komunikacije, se lahko vedno odjavite tako, da sledite naslednjim navodilom, ki so na voljo v vsaki taki komunikaciji ali s pomočjo te izjave o zasebnosti, kot je prikazano zgoraj.
  • Izvajala druge storitve, ki jih zahtevamo.

Tem družbam zagotavljamo osebne podatke, ki jih potrebujejo za zagotavljanje teh storitev v našem imenu. Zahtevamo, da te družbe varujejo te osebne podatke in jih ne uporabljajo v nobene druge namene.

Druge priložnosti. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo le:
  • Če se blagovna znamka P&G proda drugi družbi.
  • Kjer dovoljuje zakonodaja, da bi zaščitili in ohranili pravice ter lastnino družbe P&G (vključno z uveljavljanjem naših pogojev).
  • In če tako zahteva zakon in/ali organi oblasti.

Združeni in neosebni podatki. Združene podatke, ki vas ne morejo identificirati, lahko delimo za analize splošnega poslovanja. Na primer, razkrijemo lahko število obiskovalcev spletnih strani ali storitev družbe P&G.

Nazaj na vrh


Vsebina, ki jo ustvarjajo uporabniki

Nekatere spletne strani družbe P&G omogočajo uporabnikom, da predložijo svojo vsebino za tekmovanja, bloge, video posnetke in druge funkcije. Ob tem morate vedeti, da vsi podatki, ki jih razkrijete, postanejo javni, zato morate biti previdni pri razkrivanju svojih osebnih, finančnih ali drugih podatkov. Družba P&G ne more preprečiti, da bi se takšni podatki uporabljali na način, ki lahko krši to izjavo o zasebnosti podatkov, zakonodajo ali vašo zasebnost in varnost in ne odgovarja za posledice takšnih objav.



Nazaj na vrh


Varnost podatkov

Zavezani smo k varovanju osebnih podatkov. Zato sem vpeljali ustrezne tehnične, administrativne in fizične postopke, ki osebne podatke varujejo pred izgubo, zlorabo ali spreminjanjem.

Dostop do osebnih podatkov je omejen na osebe s poslovnimi potrebami. Osebne podatke hranimo samo tako dolgo, kot je to upravičeno potrebno.

Kadar posredujemo vaše osebne podatke našim ponudnikom storitev, ki so tretja oseba, zahtevamo, da te družbe varujejo podatke in jih ne uporabljajo za noben drug namen.

Ko zbiramo ali posredujemo občutljive podatke, kot so številka kreditne kartice, uporabljamo standardne načine zaščite teh podatkov.

Nazaj na vrh


Prenos podatkov

Vaši osebni podatki se lahko prenašajo, shranjujejo in obdelujejo v državi, ki ni tista, v kateri so bili podatki pridobljeni. To lahko vključuje tudi ZDA. Pri tem prenašamo podatke v skladu z veljavno zakonodajo o zaščiti podatkov.

Poskrbimo, da zaščitimo osebne podatke ne glede na to, v kateri državi so shranjeni ali v katero državo so preneseni. Za zagotavljanje tega uporabljamo ustrezne postopke in nadzor.

Zvesto se držimo Direktive EU o zasebnosti podatkov in državne zakonodaje o zasebnosti podatkov, kot tudi programa varnega pristana Ministrstva za trgovino ZDA.

Nazaj na vrh


Zasebnost otrok na spletu

Prepričani smo, da je pomembno dodatno zavarovati otroke, ki brskajo po svetovnem spletu. Starše in skrbnike spodbujamo, naj obiskujejo svetovni splet skupaj z otroki in nadzorujejo njihove dejavnosti na spletu.

Razen na nekaterih straneh, ki so neposredno namenjene otrokom, ne nameravamo zbirati osebnih podatkov otrok, mlajših od 13 let.

Ko pa zbiramo osebne podatke otrok, to izvajamo v skladu z veljavno zakonodajo države o varovanju podatkov otrok.

Za ameriške spletne strani, ki zbirajo podatke otrok, mlajših od 13 let, velja izjava o zasebnosti podatkov, ki upošteva zahteve ameriškega zakona o varstvu zasebnosti otrok na spletu. Kliknite tukaj, če si želite prebrati to izjavo o zasebnosti podatkov.
Kliknite tukaj, če želite izvedeti, kako pridobiti kopijo podatkov, ki jih je vaš otrok navedel družbi P&G, če želite posodobiti podatke ali nam sporočiti, naj prenehamo vzpostavljati stik z vašim otrokom.


Nazaj na vrh


Stik

Če vas kaj zanima ali skrbi v zvezi z vašo zasebnostjo, vas prosimo, da stopite neposredno v stik s P&G. Kliknite tukaj, izberite svojo državo ter sledite povezavi do ustreznega elektronskega naslov ali pa uporabite spodaj navedeni poštni naslov. Pri pošiljanju vprašanj ali komentarjev, lahko uporabljate svoj materni jeziku.

Sicer pa lahko stopite v stik z nami na tem naslovu
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

P&G je zavezan sodelovanju z vami pri iskanju pravične rešitve morebitnih pritožb ali skrbi za varovanje zasebnosti podatkov. Če organi oblasti v posamezni državi menijo, da so pri varstvu zasebnosti nastopile težave, z njimi sodelujemo.

Sodelujemo pri akreditiranem poslovnem programu Sveta ZDA Better Business Bureau (BBB). Več informacij o navedenem programu in postopku reševanja sporov je na voljo na naslovu www.bbb.org

Pritožbe državljanov Evropske unije glede zasebnosti

P&G se v skladu z načeli varnega pristana zavezuje, da bo rešil pritožbe glede vaše zasebnosti in zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov. Državljani Evropske unije naj se z vprašanji ali pritožbami v zvezi s politiko zasebnosti obrnejo najprej na P&G.

The Procter & Gamble Company has further committed to refer unresolved privacy complaints under the US-EU [and EU-Swiss] Safe Harbor Principles to an independent dispute resolution mechanism, the BBB EU SAFE HARBOR, operated by the Council of Better Business Bureaus. If you do not receive timely acknowledgment of your complaint, or if your complaint is not satisfactorily addressed by The Procter & Gamble Company, please visit the BBB EU SAFE HARBOR web site at www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints for more information and to file a complaint.

Za več informacij o tem, kako pomagati zaščititi vaš računalnik, osebne podatke in svojo družino na spletu, obiščite naše Nasvete za osebno zaščito zasebnosti http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml


Nazaj na vrh


Spremembe izjave o zaščiti osebnih podatkov

Ko bo ta izjava o zasebnosti podatkov posodobljena, bomo objavili spremembe te izjave o zasebnosti podatkov in posodobili datum začetka veljavnosti. Če bomo to izjavo o zasebnosti podatkov bistveno spremenili, vas bomo o tem obvestili z elektronskim sporočilom na naslov elektronske pošte, ki ste nam ga nazadnje posredovali, ali pa z objavo novice o spremembi na tej spletni strani.

Zadnja sprememba: avgust 2008

Spremembe v letu 2008
Izjava zdaj določa, da podatke lahko uporabljajo naše znamke za (1) boljše prilagajanje našega oglaševanja in ponudb vam in (2) da vas obvestimo o vseh izdelkih in storitvah, ki jih nudi P&G. Posodobljena izjava o zasebnosti podatkov vas tudi obvešča, da se znamke P&G lahko zanašajo na ponudnike storitev, da vam bodo poslali komunikacijo, ki promovira izdelek ali storitev, ki jo izvajamo skupaj z našimi poslovnimi partnerji. Poleg tega smo uvedli tudi številne organizacijske spremembe, ki vam bodo olajšale razumevanje politike P&G glede varovanja zasebnosti podatkov.

Spremembe v letu 2005
V izjavi o zasebnosti podatkov ni prišlo do pomembnih sprememb. Ta posodobitev je bila namenjena: pojasnitvi in poenostavitvi vsebine za izboljšanje berljivosti; odstranitvi referenc do določenih partnerjev za oglaševanje; dodajanju podatkov o načinu upravljanja s piškotki in naznanitvi dodatka izjave o zasebnosti podatkov otrok za določene ameriške spletne strani.

Spremembe v letu 2002
V izjavi o zasebnosti podatkov ni prišlo do pomembnih sprememb. Ta posodobitev je bila namenjena: pojasnitvi, da družba, ki kupi znamko P&G, lahko pridobi podatke o strankah, ki so se naročile na to znamko; dodajanju primerov vrst treh strank, s katerimi si družba P&G lahko deli podatke, če nam stranke to dovolijo, spremembi imena parterja za oglaševanje; in pojasnitvi, da je zasebnost otrok skladna z lokalno zakonodajo ter zagotovitvi fizičnega naslova sedeža naše družbe.

Nazaj na vrh


Informacije za posamezne države


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Nazaj na vrh


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

Consumer Relations
1-800-668-0150
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5

Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Nazaj na vrh


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com

Nazaj na vrh


GREECE



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Nazaj na vrh


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Nazaj na vrh


KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에
"P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Nazaj na vrh


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Nazaj na vrh


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Nazaj na vrh


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.shtml

Nazaj na vrh


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona). Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Nazaj na vrh