Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)







We self-certify
compliance with
:

Globalni pravilnik o zasebnosti potrošnikov družbe P&G

Zahvaljujemo se vam za obisk Procter & Gamble.

Zaupanje je temelj našega poslanstva podjetja. Podjetje Procter & Gamble je zavezano k ohranjanju vašega zaupanja z varovanjem osebnih podatkov, ki jih zbiramo in uporabljamo.

Ta globalni pravilnik o zasebnosti potrošnikov (Pravilnik o zasebnosti) opisuje informacije, ki jih podjetje Procter & Gamble ter njegove podružnice in hčerinske družbe ("P&G") zbirajo o vas; kako uporabljamo in varujemo te podatke; odločitve, ki jih lahko sprejmete glede načinov, kako uporabljamo te informacije; in kako lahko popravite ali posodobite svoje podatke.


Politika zasebnosti družbe P&G je v skladu z:

  • Direktivo o varstvu podatkov Evropske unije.
  • Okvirno varnostno zaščito za poslovanje med ZDA in EU ter ZDA in Švico, kot jo določa Ministrstvo za trgovino ZDA glede zbiranja, uporabe in hrambe osebnih podatkov v državah članicah Evropske unije in v Švici.
  • Prakso poštenega informiranja, ki jo je določila Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).
  • Okviri zasebnosti ekonomskega sodelovanja za Azijo in Pacifik (APEC).
  • Primernimi lokalnimi in državnimi zakoni o zaščiti podatkov, vključno s 5. oddelkom FTC akta.

Nekateri državni zakoni zahtevajo določene posebnosti pri politiki zasebnosti. Kliknite za prikaz informacij za te države.

Argentina Belgija Kanada Francija Nemčija Grčija Koreja Italija Mehika Moroko Nizozemska Portugalska Španija


Kazalo vsebine

Informacije zajete v tem pravilniku

Ta pravilnik o zasebnosti se nanaša na podatke potrošnikov, vključno z osebnimi podatki, ki jih družba P&G zbira in uporablja.


Z uporabo spletnih mest in mobilnih aplikacij P&G ali z deljenjem svojih osebnih podatkov družbi P&G se strinjate z zbiranjem, uporabo in deljenjem vaših podatkov v skladu s tem pravilnikom. Prosimo, pozorno preberite ta pravilnik o zasebnosti in nas kontaktirajte v kolikor imate kakršnakoli vprašanja.

Osebni podatki so podatki ali kombinacija delov podatkov, ki se lahko uporabijo za vašo posamezno identifikacijo.

Nazaj na vrh


Podatki, ki jih zbira P&G

Vaše podatke lahko zbiramo iz različnih virov. Ti vključujejo podatke zbrane neposredno od vas; podatke, ki jih zberemo ko obiščete naše spletno mesto, pogledate naše spletne vsebine ali uporabite našo mobilno aplikacijo ali druge storitve; in podatke, ki jih zberemo iz drugih virov.

Podatki, ki jih dobimo neposredno od vas
Neposredno od vas dobimo podatke, ko se udeležite naših ponudb ali programov, ustvarite račun na naših spletnih mestih ali mobilnih aplikacijah, ko nas pokličete ali pošljete e-poštno sporočilo, ali nam drugače neposredno podate podatke. Sledijo primeri podatkov, ki jih lahko zberemo neposredno od vas:


  • Ime.
  • Naslov e-pošte.
  • Poštni naslov.
  • Uporabniško ime in geslo.
  • Telefonska in/ali faks številka.
  • Datum rojstva.
  • Ostali gospodinjski podatki o vas in vaši družini, kot so spol ali preference uporabe izdelka in/ali vedenja.
  • Zdravstveni podatki povezani z uporabo izdelka in zdravstvena zgodovina.
  • Biometrični podatki zbrani med prostovoljnimi raziskovalnimi študijami potrošnikov (kot so prepoznavanje obrazne mimike, srčni utrip in stanje kože).
  • Demografski podatki.
  • Plačilni podatki (kot je kreditna kartica).
  • Preference prihodnjih komunikacij.
  • Kontaktni podatki prijateljev za katere želite, da jih kontaktiramo.
  • Telefonska številka in posnetki vašega klica v naši podpori za potrošnike.

Podatki, ki so zbrani, ko obiščete naša spletna mesta, odprete naše spletne oglase ali promocije ali uporabite naše mobilne aplikacije ali druge storitve
Za zbiranje vaših podatkov, ko obiščete naša spletna mesta, odprete naše spletne oglase ali promocije ali uporabite naše mobilne aplikacije ali druge storitve uporabljamo piškotke in ostale tehnologije. Sledijo primeri podatkov, ki jih lahko zberemo s pomočjo teh tehnologij:
  • Podatek o brskalniku in operacijskem sistemu.
  • IP naslov.
  • Ogledane spletne strani.
  • Povezave, ki jih kliknete.
  • Prebrana e-sporočila od družbe P&G.
Podatki zbrani preko mobilnih aplikacij
Pri nalaganju naših mobilnih aplikacij na svojo mobilno napravo lahko zbiramo podatke, ki jih priložite. Prav tako samodejno zbiramo podatke skozi naše aplikacije.

Sledijo primeri vrst podatkov, ki jih lahko samodejno zbiramo skozi mobilne aplikacije:
  • ID za oglaševanje ali podobni identifikator.
  • Podatek o operacijskem sistemu naprave.
  • Podatek o načinu uporabe aplikacije.

Vaše izbire o zbiranju podatkov skozi mobilne aplikacije

Lahko odstopite od stalnega zbiranja podatkov mobilne aplikacije tako, da iz naprave izbrišete aplikacijo.

Podatki natančne lokacije

Če se strinjate z zbiranjem podatkov o natančni lokaciji, lahko naše mobilne aplikacije zbirajo le-te iz naprave. Lahko uporabljamo storitve tretjih strank za podajanje lokacije s pomočjo vaših podatkov lokacije. Lahko odstopite od stalnega zbiranja podatkov tako, da spremenite nastavitve na svoji napravi.

Podatki katere P&G zbira iz drugih virov
Podatke lahko dobimo iz drugih virov, vključno z viri dostopnimi na trgu. Primeri podatkov, ki jih lahko zberemo iz drugih virov:
  • Ime.
  • Poštni naslov.
  • Naslov e-pošte.
  • Datum rojstva.
  • Raven dohodka.
  • Podatki o gospodinjstvu.
  • Vaše interese, kot so hobiji ali domače živali.
  • Podatki raziskav potrošnikov in trga.
  • Nakupno vedenje.
  • Javno dostopni podatki ali dejavnosti, kot so blogi, video posnetki, spletne objave in uporabniško ustvarjene vsebine.

Vse informacije, ki jih zbiramo o vas, se lahko združijo, da nam pomagajo izboljšati našo komunikacijo z vami in za razvoj izdelkov in storitev svetovnega razreda.

Nazaj na vrh


Kako P&G uporablja podatke

Poslovni nameni družbe P&G

Zbrane podatke uporabljamo zato, da vam lahko ponudimo izdelke, ponudbe in storitve, za prikaz oglasov, ponudb ali drugih vsebin prilagojenih vašim interesom in za izvajanje drugih poslovnih dejavnosti družbe P&G.

Sledijo primeri kako lahko uporabljamo zbrane podatke:

  • Odgovarjanje na vaša vprašanja ali zahteve.
  • Pošiljanje vzorcev, nagrad, izdelkov in informacij.
  • Razvoj novih izdelkov in storitev.
  • Vpis v nagradne igre, programe ali ponudbe, ki ste jih ste zahtevali.
  • Kreiranje in upravljanje vašega računa.
  • Obdelava plačil nakupov ali drugih storitev.
  • Zaščita od ali identifikacija možnih goljufivih transakcij.
  • Pošiljanje e-poštnih in/ali poštnih sporočilo z informacijami o blagovnih znamkah P&G in drugimi vsebinami, za katere menimo, da vas lahko zanimajo, vključno z informacijami o blagovni znamki in storitvah skrbno izbranih poslovnih partnerjev.
  • Razvoj in ponujanje oglaševanja prilagojenega vašim interesom, vključno z oglaševanjem na spletu.
  • Prilagajanje vaše izkušnje naših spletnih mest s prikazom izdelkov in informacij za vas.
  • Omogočanje sodelovanja v družbenem deljenju na naših spletnih mestih.
  • Analizo uporabe naših izdelkov, storitev in oglaševanja.
  • Uveljavljanje naših določil in pogojev ter ostalo upravljanje poslovanja.

Nazaj na vrh


Izmenjava informacij

Uspeh našega podjetja je odvisen od vašega zaupanja, zato vaše osebne podatke ne prodajamo tržnikom izven družbe P&G. Vaše osebne podatke delimo samo znotraj družbe P&G in na način opisan v tem pravilniku. Vaših osebnih podatkov ne delimo z zunanjimi tržniki, razen, če se s tem strinjate, ali na način opisan v tem pravilniku.

Združene promocije s skrbno izbranimi poslovnimi partnerji
P&G lahko zbira osebne in druge podatke za združene promocije ali programe s poslovnimi partnerji ter z njimi izmenjuje vaše podatke. Za te programe bomo jasno povedali na točki zbiranja podatkov, da se bodo ti podatki delili z družbo P&G in sodelujočim poslovnim partnerjem, ter vas prosili za soglasje, kot zahteva veljavna zakonodaja.

Ponudniki storitev tretje stranke
Zanašamo se na ponudnike storitev tretje stranke, da opravljajo različne poslovne dejavnosti v našem imenu. Pri tem bomo morda morali deliti vaše osebne podatke z njimi. Našim ponudnikom storitev delimo samo osebne podatke, ki jih potrebujejo za opravljanje zahtevanih storitev in zahtevamo, da varujejo te podatke in jih ne uporabljajo za noben drug namen.

Na primer, lahko se zanašamo na ponudnika storitev, da:

  • Ugodi vašim zahtevam za izdelek ali storitev in odgovarja na vprašanja.
  • Gosti naše spletne strani in dostavlja naša e-sporočila ali druge komunikacije.
  • Pošilja vzorce izdelkov, kontaktira dobitnike nagrad, upravlja s plačili ali sprejme druge ukrepe v našem imenu.
  • Analizira naše podatke, včasih v kombinaciji s podatki iz drugih virov, za pošiljanje komunikacij.
  • Izvaja raziskave in analizira podatke za izboljšanje naših izdelkov, storitev in spletni mest.
  • Kjer je zakonsko dovoljeno, združuje vaše osebne podatke, ki jih je zbrala družba P&G, z osebnimi podatki zbranimi s strani poslovnega partnerja, da lahko skupaj pošiljamo prilagojene promocijske komunikacije za vas. V takšnih primerih našemu poslovnemu partnerju ni dovoljeno uporabljati podatkov družbe P&G ali združenih podatkov za lastne marketinške namene. Našemu ponudniku storitve bo dovoljeno uporabljati združene podatke samo za pošiljanje skupnih komunikacij, za katere upamo, da vas bodo zanimale. Če ne želite prejemati teh skupnih komunikacij se lahko vedno odjavite tako, da sledite navodilom v vseh takšnih komunikacijah ali preko tega pravilnika o zasebnosti, kot je navedeno zgoraj.
  • Opravlja druge storitve, ki jih zahtevamo.

Drugi primeri.
Vaše osebne podatke lahko razkrijemo:
  • V okviru prodaje znamke P&G drugemu podjetju.
  • Za zaščito in obrambo pravic in lastnine družbe P&G (vključno z uveljavljanjem naših določil in pogojev).
  • Kadar to zahteva zakon in/ali državni organi.

Obdobje hrambe osebnih podatkov
Osebne podatke bomo hranili za obdobje, ki je potrebno za izpolnitev namenov opisanih v tem pravilniku o zasebnosti, razen kadar zakon zahteva ali dovoljuje daljše obdobje hranjenja.

Združeni in neosebni podatki.
Združene in/ali anonimne podatke, ki vas ne identificirajo delimo za poslovne namene družbe P&G. Na primer, lahko razkrijemo število obiskovalcev spletnih mest ali storitev družbe P&G. Prav tako združene in/ali anonimne podatke delimo z našimi poslovnimi partnerji za njihove poslovne namene.

Nazaj na vrh


Vaše izbire in dostop do vaših podatkov

Nudimo vam možnost izbire načinov komunikacije z vami.

E-poštne komunikacije
Lahko ustavite prejemanje promocijske e-pošte družbe P&G tako, da sledite navodilom za odjavo, ki se priložena takšnim prejetim sporočilom.

Navadna pošta
Lahko ustavite prejemanje promocijske pošte od družbe P&G tako, da sledite navodilom za odjavo, ki so priložena takšni prejeti pošti.

Prejemanje promocijske e-pošte ali navadne pošte lahko ustavite tudi preko tega pravilnika o zasebnosti. Prosimo kliknite tukaj za izbiro države in spoznajte, kako se lahko odjavite.

Mobilna besedna sporočila
Promocijska mobilna sporočila bomo pošiljali le, če jih izrecno zahtevate (se prijavite). Promocijska mobilna sporočila lahko prenehate prejemati tako, da sledite navodilom za odjavo v programu za pošiljanje sporočil.

OPOZORILO: Vašo zahtevo za prenehanje prejemanja promocijske e-pošte, sporočil in navadne pošte od družbe P&G bomo spoštovali. Vendar bomo še naprej pošiljali e-poštna sporočila povezana s storitvami, kot so potrdila nakupov z naših spletnih mest. Ter lahko hranimo podatke za vodenje evidenc, kot je zagotavljanje izpolnjevanja zahtev potrošnikov o prenehanju pošiljanja določenih vrst sporočil.

Dostop
Skrbimo, da so vaši osebni podatki točni. Mnogi programi P&G omogočajo dostop do pregleda ali posodabljanja osebnih podatkov, ki ste jih podali pri spletni registraciji. Preverite na mestu registracije, če lahko pregledate ali posodobite svoje podatke.

Če dostop do podatkov ali posodobitev na mestu na katerem ste se registrirali ni na voljo, kliknite tukaj za izbiro države in spoznajte kako dostopati in/ali posodobiti osebne podatke, ki ste jih podali družbi P&G. To storitev družba P&G ne zaračunava in se odziva na razumne zahteve v primernem časovnem obdobju.

Nazaj na vrh


Piškotki in ostale tehnologije

P&G in naši ponudniki storitev tretje stranke uporabljajo različne tehnologije za ocenjevanje načina uporabe spletnih mest in mobilnih aplikacij, za prilagajanje vaše izkušnje in pošiljanje oglasov, vključno s spletno vsebino prilagojeno vašim interesom. Nekatere tehnologije, ki jih uporabljamo lahko vsebujejo naslednje:

Piškotki
Piškotek je majhna datoteka naložena na vašo napravo pri obisku spletnega mesta, katero razume samo spletno mesto, ki je izdalo piškotek. Podatke zbrane s piškotki uporabljamo, da se spomnimo kdo ste, da vas prijavimo ter si zapomnimo vaše preference zaradi ponujanja oglasov, ponudb in drugih vsebin prilagojenih vašim interesom ter za ocenjevanje načina uporabe naših spletnih mest. Piškotke lahko sprejmete ali zavrnete z nastavitvami vašega brskalnika. Če želite izvedeti več, poglejte nastavitve piškotkov v vašem spletnem brskalniku.


Ostale tehnologije
Ostale tehnologije, ki jih uporabljamo so spletni svetilniki in JavaScript, ki včasih delujejo skupaj s piškotki in drugimi sredstvi znotraj naših mobilnih aplikacij za identifikacijo vaše naprave. Te ostale tehnologije pomagajo omogočiti funkcije na naših spletnih straneh in mobilnih aplikacijah.

Nazaj na vrh


Oglaševanje na podlagi zanimanj

Morda boste prejeli oglase, ponudbe ali druge vsebine na podlagi zanimanj, glede na vašo interakcijo s spletnimi mesti ali mobilnimi aplikacijami. Oglaševanje na podlagi zanimanj je spletno oglaševanje blagovnih znamkP&G in/ali naših skrbno izbranih poslovnih partnerjev, ki je prilagojeno vašim interesom in poslano na vašo napravo s pomočjo piškotka ali drugega identifikatorja naprave. Ti piškotki ali drugi identifikatorji se razvrščajo v kategorije splošnega interesa, ki jih sklepamo iz podatkov kot so:







  • Obiskane spletne strani in povezave na katere ste kliknili na spletnih mestih P&G ali drugih spletnih mestih.
  • Mobilne aplikacije, ki jih uporabljate.
  • E-sporočila blagovne znamke P&G, ki jih odprete in povezave v njih, na katere ste kliknili.
  • Demografski podatki.
  • Podatki o nakupih na spletu in osebno.

Naš sistem oglaševanja na podlagi zanimanj smo zasnovali tako, da zagotavlja takšne oglase samo na podatkih, ki vas osebno ne identificirajo.

Spoštujemo vašo zasebnost.
Prejemanje oglasov na podlagi zanimanj lahko omejite na spletnih mestih ali v mobilnih aplikacijah na različne načine.


Vaše izbire v povezavi s prejemanjem oglaševanja na podlagi zanimanj na spletnih mestih
Prejemanje oglasov na podlagi zanimanj od spletnih mest P&G lahko preprečite tako, da izbrišete in odklonite piškotke znotraj vašega brskalnika. Lahko se odjavite od prejemanja oglaševanja na podlagi zanimanj na spletnih mestih podjetij, ki sodelujejo s pobudo NAI (Network Advertising Initiative) tako, da obiščete stran http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp.

V ZDA in Kanadi lahko obiščete povezavo Ad Choices ali na lokalnih spletnih mestih P&G, kjer se lahko odločite odjaviti od prejemanja oglasov na podlagi zanimanj na spletnih mestih. V državah Evropske unije lahko obiščete povezavo “O piškotkih” na dnu lokalnih spletnih strani P&G, kjer se lahko odločite odjaviti od prejemanja oglasov na podlagi zanimanj na spletnih mestih. Družba P&G bo spoštovala to izbiro.

Vaše izbire v povezavi s prejemanjem oglaševanja na podlagi zanimanj v mobilnih aplikacijah
Nekateri novejši operacijski sistemi mobilnih naprav omogočajo omejevanje uporabe podatkov za ponujanje oglaševanja na podlagi zanimanj v mobilnih aplikacijah. Nastavitev lahko preverite v svoji napravi pod možnostmi operacijskega sistema naprave.

Nazaj na vrh


Oglaševanje tretjih strank na spletnih mestih P&G

Tretjim strankam, kot so poslovni partnerji in oglaševalske mreže, lahko omogočimo prikazovanje oglasov na spletnih mestih P&G. Nekatera od teh podjetji lahko prepoznajo vašo napravo s pomočjo piškotkov ali ostalih tehnologij vsakič, ko pošljejo spletni oglas. To jim omogoča, da razumejo, kje ste vi ali druge osebe, ki uporabljajo vaš računalnik, videli njihov oglas in da vam lahko prikažejo oglase za katere verjamejo, da vas bodo zanimali.

Nazaj na vrh


Povezave na spletna mesta tretjih strank in družbena omrežja

Spletna mesta P&G lahko vsebujejo povezave na spletna mesta tretjih strank. P&G ne upravlja teh mest tretjih strank ter vas zato spodbujamo, da preberete pravila o zasebnosti vsakega spletnega mesta, ki ga obiščete.

Vtičniki družbenih omrežij in tretjih strank
Naše spletne strani lahko vsebujejo vtičnike za družbena omrežja ali drugih tretjih strank. Primer vtičnika je Facebook gumb "Všeč mi je". Kjer je zakonsko dovoljeno, lahko ti vtičniki komunicirajo in pošiljajo podatke stranki, ki je dobavila vtičnik, tudi če le-tega ne kliknete. Ti podatki lahko vključujejo IP številko, podatek o brskalniku in napravi ter naslov spletne strani, ki ste jo obiskali na našem spletnem mestu. Nalaganje, uporaba ali klikanje vtičnikov lahko tudi naloži, prebere ali prenese piškotke. Ti piškotki lahko vsebujejo edinstveni identifikator, ki vam ga dodeli družbeno omrežje ali tretja stranka. Nalaganje, funkcionalnost in uporabo vtičnikov ureja pravilnik o zasebnosti in pogoji stranke, ki je dobavila vtičnik.

Prijava družbenih omrežij in tretjih strank
Naša spletna mesta lahko dovoljujejo prijavo z računom družbenega omrežja ali tretje stranke. Primer prijave tretje stranke je "Prijava s Facebook-om". Prijava v eno od naših spletnih mest s računom družbenega omrežja ali tretje stranke nam lahko dovoli zbiranje podatkov iz družbenega omrežja ali tretje stranke za katere nam daste dovoljenje. Prav tako lahko funkcija prijave prenese podatke v družbeno omrežje ali tretji stranki, kot je vaše uporabniško ime in geslo, da vas prepozna. Družbeno omrežje ali tretja stranka lahko samodejno zbira podatke kot so IP številka, podatek o brskalniku in napravi, ter naslov spletne strani, ki ste jo obiskali na našem spletnem mestu. Funkcija prijave lahko namesti in bere piškotke tretje stranke, ki lahko vsebujejo enotni identifikator, ki vam ga določi družbeno omrežje ali tretja stranka. Funkcionalnost in uporabo prijave ureja pravilnik o zasebnosti in pogoji stranke, ki je dobavila funkcionalnost prijave.

Nazaj na vrh


Uporabniško ustvarjene vsebine

Nekatera spletna mesta in aplikacije P&G uporabnikom omogočajo pošiljanje lastnih vsebin za natečaje, bloge, video zapise in druge funkcije. Prosimo upoštevajte, da vsi podatki, ki jih pošljete ali objavite kot uporabniško ustvarjene vsebine na spletna mesta P&G postanejo javni. Bodite pozorni, ko se odločate ali želite razkriti svoje osebne, finančne ali druge podatke v takšnih objavah. Družba P&G ne more drugim preprečiti uporabo teh podatkov na način, ki bi lahko kršil ta pravilnik o zasebnosti , zakon ali vašo osebno varnost in zasebnost. Družba P&G ni odgovorna za posledice takšnih objav.



Nazaj na vrh


Informacijska varnost

Družba P&G je zavezana k varnosti osebnih podatkov. Uvedli smo tehnične, upravne in fizične postopke za zaščito osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo ali spremembo.

Omejili smo dostop do osebnih podatkov samo tistim, ki imajo poslovno potrebo. Osebne podatke hranimo samo za toliko časa, dokler je razumno potrebno.

Nazaj na vrh


Izmenjava podatkov

Družba P&G lahko prenese vaše osebne podatke znotraj družbe P&G in/ali tretjim strankam kot so naši ponudniki storitev. Vaši osebni podatki se lahko prenesejo, shranjujejo in obdelujejo v državi, ki ni tista, v kateri so bili zbrani. To lahko vključuje Združene države Amerike. V kolikor je to potrebno, podatke prenesemo v skladu z veljavnimi zakoni o varstvu podatkov.

Uvedli smo postopke in kontrole, ki zagotavljajo, da so osebni podatki zaščiteni ne glede na to, v kateri državi so shranjeni ali preneseni.

Nazaj na vrh


Otroška zasebnost na spletu

Ne nameravamo zbirati osebnih podatkov na spletu od otrok mlajših od 13 let ali toliko, kot je določeno z lokalno zakonodajo, razen na spletnih mestih, ki so specializirana za otroke. Na teh spletnih mestih sledimo veljavni zakonodaji o varstvu podatkov.

Nazaj na vrh


Kontaktirajte P&G

Če imate vprašanja glede vaše zasebnosti se obrnite neposredno na P&G. Kliknite tukaj za izbiro vaše države, da vas pravilno povežemo do točnega naslova ali e-poštnega naslova.

Lahko nam tudi pišete na naslov:
P&G Global Privacy Office
PO Box 599
Cincinnati, OH 45202
USA

Družba P&G sodeluje v akreditiranem poslovnem svetu U.S. Council of Better Business Bureau’s (BBB). Dodatne informacije o tem programu in postopku reševanja sporov BBB so na voljo na spletni strani www.bbb.org

Pritožbe zasebnosti državljanov Evropske unije

Družba P&G potrjuje skladnost s programi zaščite med ZDA in EU ter ZDA in Švico. Zavzemamo se za sodelovanje z vami glede pravičnega reševanja vseh skrbi o zasebnosti. V kolikor državni organi za varstvo podatkov menijo, da je prišlo do težave pri zasebnosti, vedno sodelujemo z njimi.
Družba P&G se zavezuje reševati pritožbe o vaši zasebnosti in našem zbiranju ali uporabi vaših osebnih podatkov. Državljani Evropske unije s poizvedbami ali pritožbami v zvezi s tem pravilnikom o zasebnosti naj se najprej obrnejo na družbo P&G.
Družba P&G se naknadno zavezuje, da bo nerešene pritožbe po principu zaščite med ZDA in EU o zasebnosti posredovala neodvisnemu mehanizmu za reševanje sporov, v organizacijo BBB EU SAFE HARBOR, katero upravlja svet Better Business Bureaus. Če ne prejmete pravočasne potrditve vaše pritožbe ali če vaša pritožba ni zadovoljivo obravnavana s strani družbe P&G vas prosimo, da obiščete spletno mesto BBB EU SAFE HARBOR na naslovu www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints za več informacij in za vložitev pritožbe.

Nazaj na vrh


Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti bomo objavili in navedli datum začetka veljavnosti takoj, ko le-tega posodobimo. Če naredimo bistvene spremembe na tem pravilniku o zasebnosti vas bomo obvestili po e-pošti na e-poštni naslov, ki ste nam ga nazadnje podali ali z objavo obvestila o spremembah na tem spletnem mestu.

Zadnja posodobitev: 1. september 2014.


Posodobitev 1. september 2014
Dodano je besedilo, ki navaja kako se podatki lahko delijo z družbenimi mediji ali spletnimi mesti tretjih strank takrat, ko P&G spletna mesta uporabljajo vtičnike ali prijavo tretjih strank. Posodobljeno je tudi besedilo "Vaše izbire" tako, da dovoljuje predhodno potrjena potrditvena polja "za prijavo" v nekaterih državah v katerih je to pravno dovoljeno, kot je ZDA, za poenostavitev postopka registracije potrošnika, ki se želi prijaviti na prejemanje kuponov, novic in drugih komunikacij preko e-pošte. Za več informacij o posodobitvah pravilnika o zasebnosti potrošnika Julij 2014 kliknite tukaj.

Nazaj na vrh


Informacije za določene države


ARGENTINA



La información y datos que Ud. nos proporcione voluntariamente a través del Sitio Web se incluirán en una base de datos que quedará bajo la responsabilidad de P&G, con el objetivo de proporcionarle un servicio personalizado y a la altura de sus necesidades, mejorando el canal de comunicación con el usuario. Sus datos también podrán utilizarse para elaborar estadísticas y estudios de mercado

Se le informa que su registro en el Sitio Web implica que Ud. da su consentimiento expreso, libre e informado para la inclusión, uso y tratamiento de sus datos personales por P&G.

P&G realizará el tratamiento de sus datos personales de acuerdo con su política de privacidad y las disposiciones de la Ley 25.326, sobre Protección de los Datos Personales, adoptando los recaudos técnicos y organizativos necesarios en lo que respecta a la custodia, almacenamiento, conservación y confidencialidad de la información con el fin de evitar su alteración, pérdida, tratamiento o acceso no autorizado. Debido a que ninguna transmisión vía Internet puede garantizar su íntegra seguridad, P&G no puede garantizar que la información transmitida a través del Sitio Web se encuentre completamente segura, con lo cual Ud. asume este riesgo, que declara conocer y aceptar.

Sus datos personales podrán ser compartidos con empresas contratadas por P&G a fin de poder ofrecerle nuestros servicios y cumplir con las presentes Condiciones de Uso, para lo cual Ud. presta su expreso consentimiento y autorización.

Ud. tiene la facultad de ejercer el derecho de acceso a sus datos personales en forma gratuita a intervalos no inferiores a seis (6) meses, salvo que se acredite un interés legítimo al efecto, conforme lo establecido en el artículo 14, inciso 3 de la Ley 25.326 (Disposición 10/2008, artículo 1°, B.O. 18/09/2008) y a solicitar su actualización, rectificación o supresión de sus datos personales. A tal fin, deberá completar su información en este link http://pgconsumercare.force.com/PGContactUs?Country=Argentina&lang=es&website=LAsocialmed o comunicarse telefónicamente 0800-999-7625.

Se le hace saber que la Dirección Nacional de Protección de Datos Personales, órgano de control de la ley 25.326, tiene la atribución de atender las denuncias y reclamos que se interpongan con relación al incumplimiento de las normas sobre protección de datos personales.

Nazaj na vrh


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE bvba.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Procter & Gamble DCE bvba,Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Procter & Gamble DCE bvba, Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Nazaj na vrh


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Consumer Privacy Policy unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble Inc. is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, please write to the following address:

Consumer Relations
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5
Telephone: 1-800-668-0150
Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Nazaj na vrh


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
Service du Consommateur
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail: cliquez ici

Nazaj na vrh


DEUTSCHLAND



Procter & Gamble nimmt die Belange des Datenschutzes sehr ernst. Es ist uns ein besonderes Anliegen, dass die Privatsphäre unserer Kunden bei der Nutzung unserer Services angemessen geschützt ist und die geltenden datenschutzrechtlichen Bestimmungen, insbesondere die Vorgaben des Bundesdatenschutzgesetzes (BDSG) sowie des Telemediengesetzes (TMG), eingehalten sind.

Verantwortliche Stelle für die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten in Deutschland ist die Procter & Gamble Service GmbH.

Wir verarbeiten und nutzen Ihre personenbezogenen Daten nur, sofern Ihre Einwilligung vorliegt oder eine Rechtsvorschrift die Verarbeitung oder Nutzung erlaubt. Sie können der werblichen Nutzung Ihrer Daten jederzeit widersprechen und eine erteilte Einwilligung in die Erhebung und Verwendung Ihrer Daten mit Wirkung für die Zukunft ganz oder teilweise widerrufen. In diesem Fall werden wir Ihre Daten in dem von Ihnen gewünschten Umfang löschen bzw. diese für eine weitere werbliche Verwendung sperren. Wenden Sie sich hierfür bitte an die Procter & Gamble Service GmbH (Adresse siehe nachfolgend).

Wenn und soweit für Zwecke der Werbung, der Marktforschung und/oder zur bedarfsgerechten Gestaltung unserer Services Nutzungsprofile unter Verwendung von Pseudonymen erstellt werden, erfolgt dies nur, soweit Sie einer entsprechenden Verwendung ihrer Daten nicht widersprochen haben. Die Nutzungsprofile werden zu keiner Zeit mit anderweitig gespeicherten Daten zu Ihrer Person zusammengeführt. Zur Geltendmachung von Widersprüchen gegen diese Verwendungen tragen Sie sich bitte über die jeweils zur Verfügung stehenden Widerspruchsfunktionen aus bzw. verwenden Sie entsprechende Opt-Out-Optionen.

Wir setzen technische und organisatorische Sicherheitsmaßnahmen ein, um Ihre durch uns verwalteten personenbezogenen Daten gegen zufällige oder vorsätzliche Manipulationen, Verlust, Zerstörung oder gegen den Zugriff unberechtigter Personen zu schützen. Ihre Daten werden nur solange gespeichert, wie dies für die Erbringung unserer Leistungen erforderlich ist bzw. wir gesetzlich oder rechtlich zur Aufbewahrung verpflichtet sind.

Sie haben jederzeit das Recht, Auskunft über Ihre bei uns gespeicherten Daten zu erhalten. Sollten Ihre Daten falsch oder zu Unrecht von uns gespeichert sein, werden wir diese gerne berichtigen, sperren bzw. löschen. Auskunftswünsche, Widerrufs-/Widerspruchserklärungen, Beschwerden, Fragen oder Anregungen zum Datenschutz richten Sie bitte an folgende Adresse:

Procter & Gamble Service GmbH
Sulzbacher Str. 40-50
65824 Schwalbach
Email: Klicken sie hier


Die Einhaltung der datenschutzrechtlichen Grundsätze und der technisch-organisatorischen Sicherheitsvorkehrungen wird durch unseren Datenschutzbeauftragten überwacht. Bei Fragen zum Datenschutz steht dieser Ihnen gerne unter o.g. Adresse zur Verfügung.

Nazaj na vrh


Ελλάδα



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Nazaj na vrh


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

  1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
  2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
  3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
  4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
  5. partecipare a giochi e concorsi
  6. sviluppare comunicazione personalizzata

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.

In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze senza il tuo preventivo consenso.

In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a

Procter & Gamble – Viale Giorgio Ribotta 11 – 00144 Roma.

Nazaj na vrh


Korea

가. 개인정보 관리책임자 및 관련부서

“P&G”는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.
<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 박 린 컨
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com


부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com

“P&G” 고객센터
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.
나. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 한국인터넷진흥원 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다.
개인정보침해신고센터
(국번 없이)118 http://privacy.kisa.or.kr

다. 정책변경에 따른 공지의무

“P&G” 개인정보취급(처리)방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급(처리)방침을 시행하기 최소 10일전에 브랜드홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

Nazaj na vrh


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. (en adelante, “P&G México”), con domicilio en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vistahermosa, Del. Cuajimalpa de Morelos, México, D.F. C.P. 05100, es responsable de recabar sus datos personales, del uso que se les dé a los mismos y de su protección.

Si usted considera que alguna de las finalidades descritas en este apartado no tiene origen o no es necesaria para el tipo de relación que tiene con P&G México puede manifestar su negativa al tratamiento, respecto de dicha finalidad, a través de la dirección electrónica privacidadpgmex@pg.com en los siguientes 5 días hábiles.

CONTROLES DE SEGURIDAD Y COMUNICACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

P&G México y todo su personal reconoce la importancia de un adecuado tratamiento para sus datos personales y, como consecuencia de ello, se han implementado diversos controles y medidas de seguridad que permiten que dichos datos personales conserven su carácter confidencial y previenen tanto un acceso o uso no autorizado como posibles daños, perdidas o alteraciones a los mismos.

Los datos personales que han sido recabados de usted se compartirán con otras sociedades (nacionales o internacionales) que forman parte del mismo grupo corporativo de P&G México, podrán ser compartidos también con aquellos proveedores que P&G México utilice para la realización de las actividades relacionadas con los fines señalados, o si otra empresa adquiere a P&G México, o si los mismos son necesarios a fin de proteger y defender los derechos y la propiedad de P&G México (inclusive en la aplicación de nuestros Términos y Condiciones) o cuando la ley o las autoridades así lo requieran, requiriendo por tanto de su consentimiento para dicha transferencia en términos de la fracción III del artículo 37 de la “Ley”.

LIMITACIÓN DE USO O DIVULGACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

Si usted no desea recibir nuestros correos de actualización y notificación de servicios o productos, incluyendo material publicitario y/o promocional que se relacione con los productos de P&G México deberá enviar un correo electrónico a la dirección privacidadpgmex@pg.com.

En caso de que P&G México considere que los datos personales han sido proporcionados por un menor o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, en contravención al presente Aviso, P&G México procederá a eliminar tales datos personales a la brevedad. Si usted se da cuenta que tales datos personales han sido proporcionados por un menor de edad o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, por favor envíe un correo electrónico a la dirección: privacidadpgmex@pg.com

EJERCICIO DE DERECHOS ARCO Y POSIBLE REVOCACIÓN DEL CONSENTIMIENTO.

Usted tiene derecho de acceder a los datos personales que P&G México posea en relación a su persona y también tiene derecho a actualizar o rectificar sus datos personales de ser éstos inexactos o incorrectos, a instruirnos su cancelación si considera que el tratamiento que realizamos no cumple con los principios y deberes que le son aplicables y a oponerse al tratamiento de los mismos para fines específicos o por existir causa legítima para ello.

El ejercicio de los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición podrá hacerse valer mediante un escrito libre que cumpla con la información y anexos mínimos descritos por el artículo 29 de la “Ley” y que acompañado por copia de su documento de identificación (y, en su caso, del documento de identificación de su representante y el documento que acredite su personalidad) deberá ser presentado ante el Oficial de Privacidad de P&G México, que es la persona designada para atender y dar trámite a cualquier solicitud en el tema de datos personales (mismo que se encuentra ubicado en el domicilio de P&G México) o bien ser enviado a la dirección electrónica privacidadpgmex@pg.com siempre que se confirme vía telefónica su correcta recepción. Asimismo, usted puede comunicarse al teléfono 01-800-717-2413 de lunes a viernes de las 9:00 am a las 4:00 pm (hora del centro de México).

En caso de que la información proporcionada en su solicitud sea errónea o insuficiente, o sin incluir los documentos de acreditación correspondientes, podremos solicitarle, dentro de los cinco días hábiles siguientes a la recepción de la solicitud, que aporte los elementos o documentos necesarios para dar trámite a la misma. Usted contará con diez días hábiles para atender el requerimiento, contados a partir del día siguiente en que lo haya recibido. De no dar respuesta en dicho plazo, se tendrá por no presentada la solicitud correspondiente.

P&G México le comunicará la determinación adoptada a su solicitud dentro de un plazo máximo de 20 días hábiles contado desde la fecha de presentación de su solicitud (realizándose dicha comunicación a través del correo electrónico que de usted tengamos o al que proporcione con su escrito) y, si su solicitud fuera procedente, se hará efectiva dentro de los 15 días hábiles siguientes a dicha comunicación (destacándose que, en el supuesto del derecho de acceso, se entregarán copias simples de los archivos que contengan sus datos personales).

Usted también puede revocar su consentimiento al tratamiento mediante una solicitud que entregue o envíe a las direcciones antes mencionadas a través de los mismos medios y procedimientos citados en este título. No obstante, es importante tome en cuenta que dicha revocación podrá afectar la relación comercial que exista entre las partes.

CONSENTIMIENTO AL TRATAMIENTO. Usted consiente expresamente al navegar por el sitio web y proporcionar sus datos personales, que el presente Aviso le ha sido dado a conocer por P&G México, y haber leído, entendido y acordado los términos expuestos en este Aviso, por lo que otorga su consentimiento a P&G México para recabar, almacenar, manejar, tratar, usar, transferir y compartir sus datos personales con las demás sociedades de su grupo corporativo y los terceros que utilice para el cumplimiento de las finalidades establecidas en el presente Aviso de Privacidad.

Nazaj na vrh


MORROCO



Conformément à Loi n°09-08 du 18 février 2009 relative à la protection des personnes physiques à l’égard du traitement des données à caractère personnel, vous disposez d'un droit d’accès, de rectification et d’opposition de vos données personnelles.

Pour exercer ce droit, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur au Maroc:
Service Consommateurs
BP 16.069, Casablanca Principale
Casablanca, Morocco
Téléphone: 0801007075
Email : serviceconsom.im@pg.com

Nazaj na vrh


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Nazaj na vrh


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing, incluindo informá-lo e pedir a sua opinião sobre produtos, ofertas e serviços da P&G e realizar estudos de mercado, através de qualquer meio, incluindo por e-mail ou SMS ou MMS, assim como realizar tratamento de dados com o objetivo de adequar as nossas comunicações ao seu perfil de consumo. De igual forma, os seus dados poderão ser utilizados para lhe enviar informação relativa a terceiras empresas relacionadas com os setores de comunicação, ócio e grande consumo.O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G (Ref. Dados Pessoais) pelos seguintes meios: (i) email: cancelamentos_pgportugal@datacentric.es ; ou por (ii) carta, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet.

Caso não deseje receber mais comunicações da Procter & Gamble, clique aquí

Nazaj na vrh


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a

PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid).

Si no deseas recibir más comunicaciones de Procter & Gamble, haz clic aqui

Nazaj na vrh