Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)







We self-certify
compliance with
:

P&G Privacyverklaring

INHOUD

Dank u voor uw bezoek aan Procter & Gamble (P&G).

Drie miljard keer per dag komen de merken van P&G in contact met mensen overal ter wereld. Onze bedrijfstraditie is gebaseerd op de principes van persoonlijke integriteit, respect voor het individu, en de juiste dingen doen voor de lange termijn.

Vertrouwen is een hoeksteen van onze bedrijfsmissie. P&G is toegewijd aan het in stand houden van uw vertrouwen door het beschermen van persoonlijke informatie die we over u verzamelen.

Deze wereldwijde privacyverklaring (Privacyverklaring) beschrijft de informatie die P&G (De Procter & Gamble Company en de aangesloten maatschappijen en dochterondernemingen) over u verzamelt; hoe we deze informatie gebruiken en beschermen en de keuzes die u kunt maken over hoe we deze informatie gebruiken.

Terug naar boven


Onze privacy praktijken zijn in overeenstemming met:

  • De Richtlijn Gegevensbescherming van de Europese Unie en het “Safe Harbor Program” van het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken Beginselen voor kennisgeving, keuze, verdere overdracht, veiligheid, gegevensintegriteit, toegang en handhaving.
  • Rechtvaardige informatiepraktijken vastgesteld door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO).
  • Het privacyraamwerk van het Asia Pacific Economic Cooperation forum (APEC).
  • Van toepassing zijnde landelijke, provinciale en lokale gegevensbeschermingswetten.
  • Sommige landelijke wetten vereisen landspecifieke informatie in een privacyverklaring. Klik om die informatie van die landen te lezen.
    België Canada Frankrijk Griekenland Korea Italië Mexico Nederland Portugal Spanje

Terug naar boven


Informatie waarop deze verklaring betrekking heeft

Deze privacyverklaring is van toepassing op informatie, inclusief persoonlijke informatie, die door P&G over u wordt verzamelt.


Persoonlijke informatie is informatie, of een combinatie van delen van informatie, waardoor u redelijkerwijs geïdentificeerd zou kunnen worden.

Sommige P&G programma’s kunnen koppelingen bevatten naar niet-P&G sites. We zijn niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van die sites. We bevelen aan het privacybeleid van iedere site die u bezoekt te raadplegen.

Terug naar boven


Informatie die we verzamelen

We kunnen informatie over u verzamelen van diverse bronnen, inclusief informatie die we direct van u verzamelen, informatie die we over u verzamelen wanneer u onze sites bezoekt, onze diensten gebruikt, of onze online advertenties bekijkt en informatie die we over u verzamelen van andere bronnen (waar dat door de wet is toegestaan).

Informatie die we direct van u verzamelen:
We verzamelen informatie direct van u wanneer u kiest om deel te nemen aan onze aanbiedingen en programma’s of wanneer u op andere wijze direct informatie aan ons verschaft. Informatie die we direct van u verzamelen kan bijvoorbeeld zijn:


  • Naam, emailadres, postadres.
  • Gebruikersnaam en wachtwoord.
  • Telefoonnummer of mobiel nummer.
  • Leeftijd.
  • Geboortedatum.
  • Andere informatie over u en uw familie zoals geslacht of voorkeuren voor productgebruik en/of gedrag.
  • Biometrische gegevens die verzameld zijn tijdens vrijwillige deelname aan consumentenonderzoeken (zoals herkenning van gezichtsuitdrukking, hartslag en huidconditie)
  • Demografische informatie.
  • Betaalinformatie (zoals een credit card).
  • Voorkeuren voor toekomstige communicatie.
  • Contactinformatie voor vrienden waarmee u mogelijk contact op wilt nemen. Wanneer u ons informatie verschaft voor deze “verwijs een vriend” berichten, gebruiken we deze informatie alleen om het bericht te sturen waarom u verzoekt.

Informatie die we verzamelen wanneer u onze sites bezoekt, onze diensten gebruikt of onze online advertenties bekijkt:
We gebruiken cookies en andere technologieën om informatie over u te verzamelen wanneer u onze sites bezoekt, onze diensten gebruikt of online advertenties bekijkt. Informatie die we verzamelen met behulp van deze technologieën kan bijvoorbeeld zijn:
  • Het soort browser en besturingssysteem dat u gebruikt.
  • Webpagina’s die u bekijkt.
  • Koppelingen waarop u klikt.
  • IP adres.
  • Sites die u bezocht voordat u naar onze site kwam.
  • P&G emails die u opent en/of doorstuurt.
  • P&G aanbiedingen of koppelingen waar u op reageert via emails.
Informatie die we verzamelen van andere bronnen:
We kunnen informatie over u verkrijgen van andere bronnen, inclusief commercieel beschikbare bronnen, zoals gegevensverzamelaars en openbare gegevensbestanden. Informatie die we kunnen verzamelen van andere bronnen kan bijvoorbeeld zijn:
  • Naam, postadres.
  • Leeftijd.
  • Inkomensniveau.
  • Huwelijkse staat en aantal kinderen.
  • Uw interesses, zoals hobby’s en huisdieren.
  • Gegevens van consumenten- en marktonderzoek.
  • Aankoopgedrag.
  • Openbaar waargenomen gegevens van activiteiten, zoals blogs, video’s, internet vermeldingen, door de gebruiker gegenereerde inhoud en winkelgedrag in winkels.

Alle informatie die we over u verzamelen kan gecombineerd worden om ons te helpen om voor u “op maat” berichten uit te werken en om producten van wereldklasse en diensten van superieure kwaliteit te ontwikkelen.

Terug naar boven


Waarvoor gebruiken we deze informatie

Om te voorzien in aanbiedingen, producten en diensten. We gebruiken de informatie die we verzamelen om te voorzien in de producten en diensten waarom u verzoekt, om u te informeren over andere producten en diensten die door P&G worden aangeboden, en om onze sites en diensten te beheren.

We kunnen de de informatie die we over u verzamelen op de volgende manieren gebruiken:

  • Sturen van monsters, cadeauartikelen, producten en informatie.
  • Ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.
  • U aanwerven voor prijsvragen, programma’s of aanbiedingen waarom u verzoekt.
  • Om u te voorzien van andere diensten die we aan u hebben geboden.
  • Creëren en beheren van uw account.
  • Verwerken van betalingen voor aankopen of andere diensten.
  • Bescherming tegen of identificeren van mogelijke frauduleuze transacties.
  • Waar dit wettelijk is toegestaan voorzien wij u van op maat gemaakte, ongevraagde aanbiedingen en informatie over de producten en diensten van P&G per post.
  • Ontwikkelen en leveren van advertenties die is aangepast aan uw interesses.
  • Analyseren van het gebruik van onze producten, diensten en sites.
  • Begrijpen hoe u naar onze site gekomen bent.
  • Vaststellen van de effectiviteit van onze reclame.
  • Toezien op de naleving van onze algemene voorwaarden en het beheren van ons bedrijf op andere manieren.

Terug naar boven


Uw keuzes & toegang tot uw informatie

Keuzes
We geven u de keus over hoe we met u communiceren.

Digitale / elektronische berichten (voorbeelden: email, mobiel telefoon).
We sturen u alleen promotionele mobiele of emailberichten als u er expliciet om vraagt om deze te ontvangen. (U opteert hiervoor.)
U kunt het ontvangen van promotionele mobiele en emailberichten van een bepaald P&G-merk of bepaalde groep stoppen door het volgen van de instructies die u vindt bij elk bericht dat u ontvangt van dat merk of die groep.


Per post
Waar dit wettelijk is toegestaan kunnen wij u ongevraagde aanbiedingen of productinformatie sturen waarvan we denken dat deze interessant voor u kan zijn.

U kunt het ontvangen van promotionele post van een bepaald P&G-merk of een bepaalde groep stoppen. Promotionele post kan uitstapinstructies bevatten, en u kunt het ontvangen van promotionele post van een bepaald P&G-merk of een bepaalde groep (zoals Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer) stopzetten door het opvolgen van die instructies.

U kunt ook het ontvangen van promotionele email of postberichten van een bepaald P&G-merk of een bepaalde groep stopzetten door middel van deze privacyverklaring. Klik hier om uw land te kiezen en te zien hoe u uw verzoek kan indienen.

OPMERKING: Als u ervoor kiest om het ontvangen van onze promotionele berichten te stoppen, zullen wij uw verzoek nakomen. Wij zullen u echter berichten blijven sturen die zijn gerelateerd aan diensten en het kan nodig zijn dat de informatie die we over u verzameld hebben behouden wordt voor onze verslaglegging, analyse of andere redenen, voor zover dit wettelijk is toegestaan.

Toegang
We ondernemen stappen om uw persoonlijke informatie accuraat te houden. U kunt de persoonlijke contactinformatie die u aan P&G verstrekt bekijken, corrigeren of bijwerken. Sommige P&G programma’s geven toegang om persoonlijke informatie online te bekijken of bij te werken. Controleer waar u zich aanmeldde om te zien of u uw informatie daar kunt bekijken of bijwerken.

Als er geen mogelijkheid is om toegang te krijgen tot informatie of deze bij te werken waar u zich aanmeldde, klik dan hier om uw land te selecteren en te weten te komen hoe u toegang kunt krijgen tot de persoonlijke informatie die u verschafte aan P&G en hoe u deze kunt bijwerken. P&G brengt geen kosten in rekening voor deze service en reageert binnen een gepast tijdsbestek op redelijke verzoeken.

Terug naar boven


Cookies, webbeacons en andere technologieën

Cookies. Een cookie is een klein bestand dat op uw computer wordt geplaatst wanneer u een site bezoekt, en dat begrepen kan worden door de site dat het cookie uitgaf. We gebruiken cookies om waar te nemen hoe onze sites worden gebruikt en om te helpen uw online ervaring te verpersoonlijken. Wanneer u zich bijvoorbeeld registreert bij onze sites, kunnen we een unieke code in een cookie op uw computer opslaan. De volgende keer dat u terugkomt naar de site van die computer, gebruiken onze servers het cookie om u te herkennen. We kunnen dan de informatie die u verschafte toen u zich registreerde gebruiken, gecombineerd met uw activiteiten op onze site, om u advertenties of aanbiedingen te verschaffen die voor u interessant zijn.

U kunt cookies accepteren of weigeren. De meeste browsers accepteren cookies automatisch. Om meer te weten te komen over cookies, inclusief hoe cookies op uw computer te weigeren, kunt u op deze koppelingen klikken:

Webbeacons. Webbeacons zijn kleine stukjes code die ingebouwd zijn in webpagina’s of in emails. We kunnen webbeacons gebruiken om cookies af te leveren of hiermee te communiceren, om gebruikers te tellen die een webpagina hebben bezocht en om gebruikspatronen te begrijpen. We kunnen ook webbeacons opnemen in emails om te weten te komen of berichten zijn geopend, erop is gereageerd of doorgestuurd zijn.

U kunt het vermogen van webbeacons om op deze manier informatie vast te leggen, uitschakelen door cookies te weigeren zoals hierboven beschreven.

Andere technologieën. De volgende andere technologieën kunnen door ons gebruikt worden om u te voorzien van betere service:
  • Websessie variabelen. Informatie die van één web URL doorgegeven is aan een andere terwijl u surft.
  • Browser plug-ins/add-ons. Aanvullende webcomponenten waarvan het nodig kan zijn om ze te installeren om bepaalde functies op onze sites te kunnen gebruiken. U heeft de mogelijkheid deze componenten niet te installeren.

Reclame door derden. We kunnen derden, inclusief zakenpartners en reclamenetwerken, toelaten om reclame op onze sites weer te geven. Sommige van deze bedrijven kunnen een cookie op uw computer plaatsen om uw computer iedere keer te herkennen wanneer zij u een online advertentie sturen. Dit stelt hen in staat om te begrijpen waar u, of anderen die uw computer gebruiken, hun advertentie zag en advertenties af te leveren waarvan zij geloven dat die interessant zijn voor u. We hebben geen controle over deze bedrijven of hun cookies. Sommige van deze bedrijven zijn leden van het Network Advertising Initiative (NAI), dat een enkele locatie biedt hun cookies uit te sluiten. Bezoek de website van het Network Advertising Initiative op:
http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Hoe gebruiken we cookies, webbeacons en andere technologieën. We gebruiken deze technologieën om u te voorzien van een rijkere en meer verpersoonlijkte consumentenervaring. We slaan geen enkele persoonlijke informatie op in cookies, webbeacons of andere technologieën op uw computer. Zie “Hoe gebruiken we deze informatie” Informatieinformatie” voor meer informatie.

Terug naar boven


Delen van informatie

Het succes van ons bedrijf is afhankelijk van uw vertrouwen, en we verkopen uw persoonlijke informatie niet aan marketingbedrijven buiten P&G. We delen uw persoonlijke informatie alleen zoals hieronder omschreven en binnen P&G.

In het algemeen delen we geen persoonlijke informatie met marketingbedrijven buiten P&G tenzij we duidelijk hebben gevraagd om uw toestemming, en deze expliciet hebben verkregen.

Derden als dienstverleners. We vertrouwen op derden als dienstverleners om een verscheidenheid aan diensten namens ons uit te voeren. Hierdoor kan het nodig zijn dat we uw persoonlijke informatie met hen delen. Merk op dat we onze dienstverleners alleen voorzien van de persoonlijke informatie die zij nodig hebben om hun diensten te kunnen leveren en we vereisen dat zij deze informatie beschermen en niet gebruiken voor enige andere doeleinden.

Wij kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van een dienstverlener om:

  • Te voldoen aan uw verzoek om service en uw vragen te beantwoorden.
  • Onze sites te hosten en onze email en mobiel berichten af te leveren.
  • Monsters van producten te verzenden, contact op te nemen met winnaars van prijsvragen, betalingen te beheren of andere acties namens ons uit te voeren.
  • Gegevens te analyseren, soms gecombineerd met andere bronnen, om meer gerichte berichten naar u te sturen.
  • Onderzoek uit te voeren en gegevens te analyseren om onze producten, diensten en sites te verbeteren.

Daarnaast kunnen we, waar wettelijk toegestaan, ook op een dienstverlener vertrouwen om:
  • Persoonlijke informatie over u die P&G heeft verzameld te combineren met persoonlijke informatie over u die onze zakenpartner over u heeft verzameld, zodat we gezamenlijk aangepaste promotionele berichten aan u kunnen sturen. In zulke gevallen zal onze zakenpartner geen directe toegang hebben tot enige informatie over u die we delen met de dienstverlener, en zal alleen de dienstverlener toestemming krijgen om de gecombineerde set informatie te gebruiken om u gezamenlijke berichten te sturen, waarvan we hopen dat ze interessant zijn voor u. Als u deze gezamenlijke berichten liever niet ontvangt, kunt u deze altijd weigeren door de instructies te volgen die in ieder van die berichten worden verstrekt of door middel van deze privacyverklaring zoals hierboven aangegeven.
  • Andere diensten uit te voeren waarom wij verzoeken.

We voorzien deze bedrijven van de persoonlijke informatie die zij nodig hebben om deze diensten namens ons te leveren. Wij eisen van deze bedrijven dat zij deze persoonlijke informatie beschermen en de informatie niet te gebruiken voor enige andere doeleinden.

Andere situaties. We kunnen uw persoonlijke informatie bekend maken:
  • Als een P&G merk wordt verkocht aan een ander bedrijf.
  • Waar dat wettelijk is toegestaan, om de rechten en eigendommen van P&G te beschermen (inclusief het afdwingen van onze algemene voorwaarden).
  • En wanneer dat wordt vereist door wetgeving en/of openbare autoriteiten.

Samengevoegde en niet-persoonlijke informatie.We kunnen samengevoegde informatie waardoor u niet geïdentificeerd kunt worden delen voor algemene zakelijke analyse. We kunnen bijvoorbeeld het aantal bezoekers aan P&G sites of diensten openbaar maken.

Terug naar boven


Door de gebruiker gegenereerde inhoud

Sommige P&G sites stellen gebruikers in staat om hun eigen inhoud in te brengen voor prijsvragen, blogs, video’s en andere functies. Onthoud dat elke informatie die u openbaar maakt publieke informatie wordt. Derhalve dient u voorzichtig te zijn bij het beslissen of u uw persoonlijke, financiële of andere informatie meedeelt bij deelname op sommige sites. P&G kan niet voorkomen dat dit soort informatie wordt gebruikt op een manier die in strijd kan zijn met deze Privacyverklaring, de wet, of uw persoonlijke privacy en veiligheid en is niet verantwoordelijk voor de gevolgen van zulke plaatsingen.





Terug naar boven


Informatieveiligheid

We wijden bijzondere aandacht aan het beveiligen van persoonlijke informatie. We hebben geschikte technische, administratieve en fysieke procedures om persoonlijke informatie te beschermen tegen verlies, misbruik of wijziging.

We beperken toegang tot persoonlijke informatie tot diegenen die een zakelijke behoefte hebben. We bewaren persoonlijke informatie slechts voor een redelijke benodigde termijn.

Wanneer we uw persoonlijke informatie ter beschikking stellen aan onze derde dienstverleners, vereisen we dat die bedrijven de informatie beschermen en de informatie niet gebruiken voor enige andere doeleinden.

Wanneer we gevoelige informatie verzamelen of verzenden, zoals een credit card nummer, gebruiken we industriële standaardmethoden om die informatie te beschermen.

Terug naar boven


Informatieoverdracht

Uw persoonlijke informatie kan overgedragen worden naar, en opgeslagen en bewerkt worden in een ander land dan waarin hij was verschaft. Dit kan de V.S. omvatten. Wanneer we dit doen, dragen we de informatie over in overeenstemming met van toepassing zijnde wetten voor de beveiliging van gegevens.

We nemen stappen om persoonlijke informatie te beschermen, ongeacht in welk land deze wordt opgeslagen, of naar welk land het wordt overgedragen. We hebben de geschikte procedures en controlemiddelen om te helpen dit te verzekeren.

We zijn zowel aanhangers van de EU Richtlijn Gegevensprivacy en landelijke gegevensprivacy wetten, als van het Safe Harbour Program van het Amerikaanse Ministerie van Economische Zaken.

Terug naar boven


Online privacy van kinderen

We geloven dat het belangrijk is om bijkomende bescherming te bieden aan kinderen online. We moedigen ouders en voogden aan om tijd online door te brengen met hun kinderen om deel te nemen aan hun online activiteiten en deze te volgen.

We zijn niet van plan om persoonlijke informatie van kinderen onder 13 jaar te verzamelen, behalve op die sites die specifiek gericht zijn op kinderen.

Wanneer we toch persoonlijke informatie van kinderen verzamelen doen we dat in overeenstemming met de van toepassing zijnde landelijke wetten op de bescherming van gegevens van kinderen.

Amerikaanse sites die informatie verzamelen van kinderen onder de leeftijd van 13 jaar worden gedekt door een privacyverklaring die voldoet aan de eisen van de Amerikaanse Children’s Online Privacy Protection Act. Klik hier om die privacyverklaring te lezen.

Klik hier om uit te vinden hoe u een kopie kunt verkrijgen van de informatie die uw kind heeft verstrekt aan P&G, om de informatie bij te werken, of ons aan te geven niet langer contact op te nemen met uw kind.

Terug naar boven


Neem contact met ons op

Als u vragen hebt over, of bezorgd bent om uw privacy neem dan rechtstreeks contact op met P&G. Klik hier om uw land te kiezen en doorverbonden te worden naar het juiste emailadres dat u kunt gebruiken, of gebruik het postadres hieronder. U kunt gerust uw moedertaal gebruiken wanneer u uw vragen of opmerkingen stuurt.

U kunt contact met ons opnemen op dit adres
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

We verbinden ons ertoe om met u samen te werken om te komen tot een correcte opvolging van iedere klacht of vraag omtrent privacy. We werken samen met landelijke autoriteiten op het gebied van gegevensbescherming indien zij menen dat er zich een probleem heeft voorgedaan met betrekking tot privacy.

We nemen deel aan het Accredited Business Program van de Amerikaanse Council of Better Business Bureau’s (BBB). Meer informatie over dit programma en zijn proces voor het oplossen van geschillen is beschikbaar op www.bbb.org

Klachten over Privacy door Burgers van de Europese Unie:

Overeenkomstig de Veilige Haven Beginselen is P&G toegewijd aan het oplossen van klachten omtrent uw privacy en het door ons verzamelen of gebruiken van uw persoonlijke informatie. Burgers van de Europese Unie met verzoeken om informatie of klachten met betrekking tot dit privacybeleid dienen eerst contact op te nemen met P&G.

The Procter & Gamble Company heeft zich verder verplicht niet-opgeloste privacyklachten onder de Amerikaans-Europese [en Europees-Zwitserse] Veiligehavenbeginselen voor te leggen aan een onafhankelijk orgaan voor geschillenbeslechting, de BBB EU SAFE HARBOR, resorterend onder de Council of Better Business Bureaus. Als u niet tijdig een bevestiging van de ontvangst van uw klacht ontvangt of als The Procter & Gamble Company uw klacht niet naar tevredenheid afhandelt, bezoekt u de website van BBB EU SAFE HARBOR op www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints voor meer informatie en om een klacht in te dienen.

U kunt onze persoonlijke privacy tips bezoeken op
http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml voor meer informatie over hoe u uw computer, uw persoonlijke informatie en uw familie online kunt beveiligen.

Terug naar boven


Wijzigingen op deze privacyverklaring

We zullen wijzigingen op deze privacyverklaring bekendstellen en de effectieve datum meedelen waarop deze privacyverklaring is bijgewerkt. Als we enige relevante wijzigingen aanbrengen aan deze privacyverklaring zullen we u hiervan op de hoogte stellen door een email te sturen naar het emailadres dat u ons het meest recent hebt doorgegeven, of door het plaatsen van een mededeling met betrekking tot de wijziging op deze site.

Laatst bijgewerkt: augustus 2008


2008 Bijwerking
Het beleid stelt nu dat de informatie door onze merken gebruikt kan worden om (1) onze advertenties en aanbiedingen beter aan u aan te passen, en (2) u te informeren over alle producten en diensten die aangeboden worden door P&G. De bijgewerkte privacyverklaring merkt ook op dat P&G merken kunnen vertrouwen op een dienstverlener om u berichten te sturen die een product of dienst promoten gezamenlijk met één van onze zakenpartners. We hebben tevens een aantal organisatorische veranderingen doorgevoerd waardoor het beleid makkelijker te lezen en te begrijpen zou moeten zijn.

2005 Bijwerking
Er werden geen substantiële wijzigingen aangebracht aan de privacyverklaring. Deze bijwerking was om: de inhoud te verduidelijken en te vereenvoudigen om de leesbaarheid te verbeteren; verwijzingen naar specifieke reclamepartners te verwijderen; informatie toe te voegen over het beheer van cookies en om de toevoeging kenbaar te maken van een privacyverklaring voor kinderen voor bepaalde Amerikaanse websites.

2002 Bijwerking
Er werden geen substantiële wijzigingen aangebracht aan de privacyverklaring. Deze bijwerking was om: te verduidelijken dat een bedrijf dat een P&G merk koopt informatie kan verkrijgen over consumenten die zich opgegeven hebben voor dat merk; voorbeelden toe te voegen van de soorten derde partijen waarmee P&G informatie kan delen als consumenten ons toestemming geven, de naam van de reclamepartner te wijzigen; en verduidelijken van de privacy van kinderen om te voldoen aan lokale wetgeving, en om een fysiek adres te verschaffen voor onze bedrijfskantoren.

Terug naar boven


Informatie voor specifieke landen


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Terug naar boven


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

Consumer Relations
1-800-668-0150
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5

Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Terug naar boven


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com

Terug naar boven


GREECE



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Terug naar boven


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Terug naar boven


KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에
"P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Terug naar boven


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Terug naar boven


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Terug naar boven


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.shtml

Back to top


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona).

Terug naar boven