Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)






P&G Opća pravila privatnosti potrošača

Zahvaljujemo vam na posjeti tvrtki Procter & Gamble.

Povjerenje je temelj naše korporacijske misije. Tvrtka Procter & Gamble predana je odražavanju vašeg povjerenja putem zaštite vaših osobnih informacija koje prikupimo i koristimo.

Ova Opća pravila privatnosti potrošača (Pravila privatnosti) opisuju informacije koje Tvrtka Procter & Gamble Company i njoj pridružene tvrtke i podružnice ("P&G") prikupljaju o vama, načinu kako mi koristimo i štitimo ove informacije, izbore koje možete odabrati o korištenju ovih informacija i kako možete ispraviti ili ažurirati svoje informacije.


P&G pravila privatnosti dosljedna su s:.

  • Direktivom o zaštiti podataka Europske unije.
  • Američko-europski radni okvir sigurnog utočišta i Američko-švicarski radni okvir sigurnog utočišta, kako je utvrđeno Ministarstvom trgovine SAD po pitanju prikupljanja, korištenja i zadržavanja osobnih informacija iz zemalja članica Europske unije i Švicarske.
  • Prakse pravedne informacije, kako je utvrđeno od strane Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).
  • Radni okvir privatnosti Azijsko-pacifičke ekonomske suradnje (APEC).
  • Primjenjivi državni i lokalni zakoni o zaštiti podataka, uključujući Poglavlje 5, Zakona saveznog povjerenstva za trgovinu (FTC) SAD.

Zakoni nekih zemalja u pravilima privatnosti zahtijevaju informacije specifične za zemlju. Pritisnite da biste pročitali informacije za te zemlje.

Argentina Belgija Kanada Francuska Njemačka Grčka Koreja Italija Meksiko Maroko Nizozemska Portugal Španjolska


Sadržaj

Informacije pokrivene ovim Pravilom

Ova Pravila privatnosti primjenjuju se na informacije potrošača, uključujući osobne informacije, koje prikupi i koristi P&G.


Korištenjem P&G web-lokacija i mobilnih aplikacija ili pružanjem vaših osobnih informacija tvrtki P&G na neki drugi način, prihvaćate prikupljanje, korištenje i dijeljenje vaših informacija prema ovim Pravilima. Molimo da pažljivo pročitate ova Pravila privatnosti i kontaktirate nas ako imate bilo kakvih pitanja.

Osobna informacija je informacija ili kombinacija dijelova informacija koja se može upotrijebiti za vaše identificiranje na osobnoj osnovi.

Natrag na vrh


Informacije koje prikuplja P&G

Informacije o vama možemo prikupiti iz različitih izvora. Ovo uključuje informacije koje prikupimo izravno od vas, informacije koje prikupimo kada posjetite naše lokacije, pregledavate naš internetski sadržaj ili koristite naše mobilne aplikacije ili druge usluge, te informacije koje prikupimo o vama iz drugih izvora.

Informacije koje prikupimo izravno od vas
Informacije prikupljamo izravno od vas kada odlučite sudjelovati u našim ponudama i programima, izradite račun na našim web-lokacijama ili našim mobilnim aplikacijama, nazovete nas ili nam pošaljete e-poštu, ili nam informaciju izravno pružite na neki drugi način. Primjeri informacija koje bismo mogli prikupiti izravno od vas su:


  • Ime.
  • Adresa e-pošte.
  • Poštanska adresa.
  • Korisničko ime i lozinka.
  • Broj telefona i/ili faksa.
  • Datum rođenja.
  • Ostale informacije o kućanstvu, o vama i vašoj obitelji, kao što su spol ili preferiranja i/ili ponašanja korištenja proizvoda.
  • Informacije o zdravlju, kao što su zdravstvene informacije vezane uz korištenje proizvoda i liječnička povijest.
  • Biometričke informacije prikupljene tijekom dragovoljnih potrošačkih istraživanja (kao što je prepoznavanje izraza lica, otkucaji srca i stanje kože).
  • Demografske informacije.
  • Informacije o plaćanju (kao što je kreditna kartica).
  • Preferencije budućeg komuniciranja.
  • Kontaktne informacije prijatelja za koje biste htjeli da ih kontaktiramo.
  • Telefonski broj i snimke kada nazovete našu potrošačku podršku.

Informacije koje prikupimo kada posjetite naše lokacije, pregledavate naše internetske oglase i promocije ili koristite naše mobilne aplikacije ili druge usluge

Mi koristimo kolačiće i druge tehnologije da bismo prikupili informacije kada posjetite naše lokacije, pregledavate naše internetske oglase i promocije ili koristite naše mobilne aplikacije ili druge usluge. Primjeri informacija koje bismo mogli prikupiti korištenjem ovih tehnologija:
  • Informacije o pregledniku i operacijskom sustavu vašeg uređaja.
  • IP adresa.
  • Web-stranice koje pregledavate.
  • Poveznice koje pritišćete.
  • P&G poruke e-pošte koje ste otvorili.
Informacije prikupljene putem mobilnih aplikacija
Kada preuzmete naše mobilne aplikacije na svoj mobilni uređaj, također bismo mogli prikupiti informacije koje pružite. Mi također automatski prikupljamo informacije putem naših aplikacija.

Primjeri vrsta informacija koje bismo mogli automatski prikupiti putem naših aplikacija:
  • ID oglasa ili slična identifikacija.
  • Informacije o operacijskom sustavu vašeg uređaja.
  • Informacije o načinu vašeg korištenja aplikacije.

Vaše mogućnosti odabira o informacijama prikupljenim putem mobilnih aplikacija

Možete odabrati prestanak daljnjeg prikupljanja informacija putem vaše mobilne aplikacije tako da aplikaciju izbrišete sa svojeg uređaja.

Podaci o točnoj lokaciji

Naše mobilne aplikacije mogu prikupiti informacije o točnoj lokaciji iz vašeg uređaja ako prihvatite prikupljanje tih informacija. Mogli bismo upotrijebiti davatelje usluga treće strane da bismo pružili usluge lociranja koristeći podatke o lokaciji koje vi pružite. U bilo kojem kojem trenutku možete odabrati prestanak daljnjeg prikupljanja ovih informacija tako da prilagodite postavke svog uređaja.

Informacije koje P&G prikuplja iz drugih izvora
Informacije bismo mogli prikupiti iz drugih izvora, uključujući komercijalno dostupne izvore. Primjeri informacija koje bismo mogli prikupiti iz drugih izvora:
  • Ime.
  • Poštanska adresa.
  • Adresa e-pošte.
  • Datum rođenja.
  • Razina prihoda.
  • Informacije o kućanstvu.
  • Vaši interesi, poput hobija i kućnih ljubimaca.
  • Podaci istraživanja potrošača i tržišta.
  • Ponašanje kod kupnje.
  • Javno primijećeni podaci ili aktivnosti, kao što su blogovi, video zapisi, pisanja na internetu i korisnički izrađeni sadržaj.

Sve informacije koje prikupimo o vama mogle bi biti kombinirane kako bi nam pomogle da unaprijedimo naše komuniciranje s vama i razvili proizvode i usluge na svjetskoj razini.

Natrag na vrh


Način na koji P&G koristi ove informacije

Poslovne svrhe tvrtke P&G

Informacije koje prikupimo koristimo da bismo vam pružili podršku, ponude i usluge, dostavili vam oglašavanja, ponude ili drugi sadržaj prilagođen prema vašim interesima, te da bi vodili druge poslovne operacije tvrtke P&G.

Primjeri načina na koje bismo mogli koristiti prikupljene informacije:

  • Odgovaranje na vaša pitanja ili zahtjeve.
  • Slanje uzoraka, premija, proizvoda i informacija.
  • Razvijanje novih proizvoda i usluga.
  • Da bismo vas prijavili na natjecanja, programe ili ponude koje zatražite.
  • Izrada i održavanje vašeg računa.
  • Obrada plaćanja za kupnje ili druge usluge.
  • Zaštita od ili prepoznavanje mogućih prijevarnih transakcija.
  • Poslati vam e-poštu i/ili redovnu poštu s informacijama o P&G brendovima i drugim sadržajima za koje mislimo da bi vam mogli biti zanimljivi, uključujući informacije o brendovima i uslugama od pažljivo odabranih poslovnih partnera.
  • Razviti i pružiti oglašavanje prilagođeno vašim interesima, uključujući oglašavanje zasnovano na interesu.
  • Personalizirati vaše iskustvo na našim web-lokacijama putem predstavljanja proizvoda i informacija koje su prilagođene vama.
  • Dopustiti vam sudjelovanje u društvenom dijeljenju na našim web-lokacijama.
  • Analizirati korištenje naših proizvoda, usluga i oglašavanja.
  • Provoditi naše Odredbe i uvjete, te na druge načine upravljati našim poslovanjem.

Natrag na vrh


Dijeljenje informacija

Uspjeh našeg poslovanja ovisi o vašem povjerenju i mi ne želimo prodavati vaše osobne informacije marketinškim tvrtkama izvan tvrtke P&G. Vaše osobne informacije dijelimo unutar tvrtke P&G, kako je opisano u ovim Pravilima. Vaše osobne informacije ne dijelimo s marketinškim tvrtkama izvan tvrtke P&G, osim ako prihvatite takvo dijeljenje ili kako je opisano u ovim Pravilima.

Paralelne promocije s pažljivo odabranim poslovnim partnerima
P&G može prikupiti osobne i druge informacije za paralelno promicanje ili zajednički program s poslovnim partnerom i podijeliti vaše informacije s tim poslovnim partnerom. Za potrebe tih programa na mjestu prikupljanja jasno ćemo dati na znanje da će informacija biti podijeljena s P&G i sudjelujućim poslovnim partnerom i zatražiti vaš pristanak, kako se zahtjeva važećim zakonom.

Davatelji usluga treće strane
Za izvođenje različitih poslovnih operacija u naše ime oslanjamo se na davatelje usluga trećih strana. Čineći to, mogli bismo imati potrebu s njima podijeliti vaše osobne informacije. Našim davateljima usluga pružamo samo one osobne informacije koje su im potrebne za izvođenje usluga koje smo zatražili, te zahtijevamo da oni štite te informacije i da ih ne koriste u bilo koje druge svrhe. Na primjer, mogli bismo se osloniti na davatelja usluge da:

  • Ispuni vaše zahtjeve za proizvode i usluge, te odgovori na vaša pitanja.
  • Poslužiti naše lokacije i isporučiti našu e-poštu i druge komunikacije.
  • Poslati poštom uzorke proizvoda, kontaktirati pobjednike natjecanja, upravljati plaćanjima ili izvoditi druge aktivnosti u naše ime.
  • Analizirati naše podatke, ponekad kombinirane s podacima iz drugih izvora, radi komuniciranja s vama.
  • Provoditi istraživanja i analize podataka radi unaprjeđivanja naših proizvoda, usluga i lokacija.
  • Kada je dopušteno zakonom, kombinirati osobne informacije o vama koje je prikupila tvrtka P&G s osobnim informacijama o vama koje je prikupio poslovni partner, kako bi vam zajednički mogli poslati prilagođene promotivne komunikacije. U takvim slučajevima, našem poslovnom partneru neće biti dopušteno da koristi podatke tvrtke P&G ili kombinirane podatke u svoje vlastite i neovisne marketinške svrhe. Našem davatelju usluga bit će dopušteno korištenje kombiniranog kompleta informacija samo radi slanja zajedničkih komunikacija za koje se nadamo da bi vam mogle biti zanimljive. Ako ne želite primati ove zajedničke komunikacije, uvijek možete odabrati prestanak tako da pratite upute pružene u takvoj komunikaciji ili putem ovih Pravila privatnosti, kako je iznad opisano.
  • Izvoditi druge usluge koje zatražimo.

Ostale situacije.
Vaše osobne informacije možemo razotkriti:
  • Kao dijelom prodaje brenda P&G drugoj tvrtki.
  • Radi zaštite i obrane prava i vlasništva tvrtke P&G (uključujući provođenje naših Odredbi i uvjeta).
  • Kada je zahtijevano zakonom i/ili vladinim ustanovama.

Vrijeme čuvanja osobnih informacija
Osobne informacije čuvat ćemo tijekom razdoblja koje je potrebno za ispunjavanje svrha opisanih u ovim Pravilima privatnosti, osim ako je dulje vrijeme čuvanja zahtijevano ili zabranjeno zakonom.

Zbirne i ne-osobne informacije.
Zbirne i/ili anonimne informacije koje vas ne identificiraju dijelit ćemo za poslovne potrebe tvrtke P&G. Na primjer, možemo razotkriti broj posjeta lokacijama i uslugama tvrtke P&G. Zbirne i/ili anonimne informacije također možemo podijeliti s našim poslovnim partnerima za njihove vlastite poslovne potrebe.

Natrag na vrh


Vaše mogućnosti odabira i pristup vašim informacijama

Pružamo vam odabire o načinu na koji želite da komuniciramo s vama.

Komunikacija e-poštom
Promotivne poruke e-pošte od tvrtke P&G možete prestati primati tako da pratite upute za prestanak, pružene u bilo kojoj takvoj poruci koju primite.

Komunikacija redovnom poštom
Promotivne poruke redovnom poštom od tvrtke P&G možete prestati primati tako da pratite upute za prestanak, koje bi mogle biti sadržane u tim komunikacijama.

Promotivnu komunikaciju e-pismima ili redovnom poštom također možete prestati primati putem ovih Pravila privatnosti. Pritisnite ovdje da biste odabrali svoju zemlju i saznali kako prekinuti pretplatu.

Tekstualne poruke mobitelom
Promotivne tekstualne poruke mobitelom šaljemo samo ako ste izričito zatražili njihovo primanje (odabirom). Tekstualne poruke mobitelom možete prestati primati tako da pratite upute za prestanak, pružene u tom programu slanja tekstualnih poruka.

NAPOMENA: Mi ćemo poštivati vaš zahtjev da prestanete primati promotivne poruke e-pismima, tekstom i redovnom poštom od tvrtke P&G. Međutim, mogli bismo nastaviti sa slanjem komunikacija vezanih uz usluge, kao što su e-pisma koja potvrđuju kupnje putem naših web-lokacija. Informacije bismo također mogli zadržati za potrebe arhive, kao što je osiguranje ispunjavanja zahtjeva korisnika da ne šaljemo određenu vrstu poruka.

Pristup
Poduzimamo korake da bi vaše osobne informacije bile točne. Brojni P&G programi pružaju pristup pregledavanju ili ažuriranju osobnih informacija koje ste pružili prilikom internetskog registriranja. Provjerite mjesto vašeg registriranja da biste saznali možete li tamo pregledati i ažurirati svoje informacije.

Ako pristup i ažuriranje informacija nije dostupno na mjestu registriranja, pritisnite ovdje da biste odabrali svoju zemlju i saznali kako pristupiti i/ili ažurirati osobne informacije koje ste pružili tvrtki P&G. P&G ne naplaćuje ovu uslugu i u odgovarajućem vremenskom okviru odgovara na razumne zahtjeve.

Natrag na vrh


Kolačići i druge tehnologije

Tvrtka P&G i naši davatelji usluga treće strane koriste razne tehnologije radi procjene načina korištenja naših lokacija ili mobilnih aplikacija, za personaliziranje vašeg iskustva i da bi vam pružili oglašavanje, uključujući internetski sadržaj, prilagođen vašim interesima. Neke tehnologije koje bi mogli koristiti obuhvaćaju:

Kolačići
Kolačić je mala datoteka smještena na vaš uređaj kada posjetite lokaciju, a koju može razumjeti lokacija koja je izdala kolačić. Informacije koje prikupe kolačići koristimo da bi zapamtili tko ste vi, da bi prijavili vas i vaše preferencije, da bi vam pružili oglašavanja, ponude ili druge sadržaje prilagođene vašim interesima i da bi procijenili na koji se način koriste naše lokacije. Kolačiće možete prihvatiti ili odbiti putem postavki vašeg preglednika. Za dodatne informacije pogledajte dostupne postavke kolačića za vaš određeni preglednik interneta.


Ostale tehnologije
Mi koristimo druge tehnologije, uključujući web-svjetionike i JavaScript, koji ponekad rade zajednički s kolačićima i drugim sredstvima unutar naših mobilnih aplikacija radi jedinstvenog identificiranja vašeg uređaja. Ove ostale tehnologije pomažu kod omogućavanja značajki na našim web-lokacijama i unutar naših mobilnih aplikacija.

Natrag na vrh


Oglašavanje zasnovano na interesu

Mogli biste primiti oglašavanje zasnovano na interesu, ponude i drugi sadržaj tijekom vašeg interakcije s web-lokacijama ili mobilnim aplikacijama. Oglašavanje zasnovano na interesu je internetsko oglašavanje brendova tvrtke P&G i/ili naših pažljivo odabranih poslovnih partnera, koje je prilagođeno vašim interesima i šalje se na vaš uređaj korištenjem kolačića ili drugih identifikatora dodijeljenih vašem uređaju. Ovi kolačići ili drugi identifikatori smješteni su u kategorije općih interesa iz kojih izvodimo informacije kao što su:





  • Web-stranice koje pregledavate i poveznice koje pritišćete na P&G web-lokacijama i drugim web-lokacijama koje posjećujete.
  • Mobilne aplikacije koje koristite.
  • Poruke e-pošte brenda P&G koje pregledate i poveznice u e-pismu koje ste pritisnuli.
  • Demografski podaci.
  • Podaci o izvanmrežnoj i internetskoj kupnji.

Naš sustav oglašavanja zasnovanog na interesu dizajnirali smo da vam pruži oglase zasnovane isključivo na podacima koji ne identificiraju vas osobno.

Mi poštujemo vašu privatnost
Svoje primanje oglašavanja zasnovanog na interesu na web-lokacijama ili mobilnim aplikacijama možete ograničiti na različite načine.


Vaši odabiri po pitanju primanja oglašavanja zasnovanog na interesu na web-lokacijama
Svoje primanje oglašavanja zasnovanog na interesu od tvrtke P&G na web-lokacijama možete ograničiti brisanjem ili odbijanjem kolačića u svom pregledniku. Možete odabrati prestanak primanja oglašavanja zasnovanog na interesu na web-lokacijama od tvrtki koje sudjeluju u Inicijativni mrežnog oglašavanja (Network Advertising Initiative) tako da posjetite http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp.

U SAD, Kanadi i zemljama Europske Unije možete posjetiti poveznicu Ad Choices ovdje ili na P&G web-lokacijama u tim zemljama, gdje možete odabrati prestanak primanja oglašavanja zasnovanog na interesu na web-lokacijama Tvrtka P&G poštivat će taj odabir.

Vaši odabiri po pitanju primanja oglašavanja zasnovanog na interesu na mobilnim aplikacijama
Neki noviji operacijski sustavi na mobilnim uređajima dopuštaju vam ograničavanje korištenja informacija za pružanje oglašavanja zasnovanog na interesu na mobilnim aplikacijama. Za takve opcije operacijskog sustava vašeg uređaja provjerite postavke svog uređaja.

Natrag na vrh


Oglašavanje treće strane na P&G lokacijama

Mogli bismo dopustiti trećim stranama, uključujući poslovnim partnerima i mrežama oglašavanja, da prikažu oglase na P&G lokacijama. Neke od ovih tvrtki mogu prepoznati vaš uređaj putem kolačića ili drugih tehnologija svaki puta kada vam pošalju internetski oglas. Ovo im omogućuje da razumiju gdje ste vi ili druge osobe koje koriste vaše računalo vidjeli njihov oglas, te da pruže oglase za koje vjeruju da bi vas mogli zanimati.

Natrag na vrh


Poveznice s lokacijama trećih strana i društvenim medijima

P&G lokacije mogu sadržavati poveznice prema lokacijama trećih strana. Tvrtka P&G ne kontrolira ove lokacije trećih strana i potičemo vas da pročitate pravila privatnosti svake lokacije koju posjetite.

Društvene mreže i dodaci trećih strana
Naše web-lokacije mogu sadržavati dodatke iz društvenih mreža ili trećih strana. Primjer dodatka je Facebook tipka "Sviđa mi se". Kada je to zakonski dopušteno, ovi dodaci mogu komunicirati s i poslati informacije prema strani koja je pružila dodatak, čak i ako ne pritisnete dodatak. Ove informacije mogu sadržavati vašu IP adresu, informacije o vašem pregledniku i uređaju, te adresu web-stranice koju posjećujete na našoj lokaciji. Učitavanje, korištenje ili pritiskanje dodatka također može postaviti, pročitati i prenijeti kolačiće. Ove kolačići mogu sadržavati jedinstveni identifikator koji vam dodijeli društvena mreža ili treća strana. Učitavanjem, funkcioniranjem i korištenjem dodataka upravljaju pravila i uvjeti privatnosti treće strane koja je pružila dodatak.

Društvena mreža i prijava treće strane
Naše web-lokacije dopuštaju vam prijavljivanje korištenjem društvene mreže ili računa treće strane. Primjer prijave treće strane je "Prijavi se s Facebookom". Prijavljivanje na neku od naših web-lokacija korištenjem vaše društvene mreže ili računom treće strane može nam dopustiti da pristupimo informacijama za koje ste nam dali dopuštenje pristupa iz te društvene mreže ili računa treće strane. Značajka prijavljivanja također može prenijeti informacije o društvenoj mreži ili trećoj strani, kao što su vaše korisničko ime i lozinka, radi provjere vaše autentičnosti. Društvena mreža ili treća strana također može automatski prikupiti informacije, kao što su vaša IP adresa, informacije o vašem pregledniku i uređaju, te adresa web-stranice koju posjećujete na našoj lokaciji. Značajka prijavljivanja također može postaviti i pročitati kolačiće te treće strane, koji mogu sadržavati jedinstveni identifikator koji vam dodijeli društvena mreža ili treća strana. Funkcioniranjem i vašim korištenjem prijavljivanja upravljaju pravila i uvjeti privatnosti strane koja je pružila funkcionalnost prijavljivanja.

Natrag na vrh


Korisnički izrađen sadržaj

Neke P&G lokacije i aplikacije omogućuju korisnicima da pošalju vlastiti sadržaj za natjecanja, blogove, video isječke i druge funkcionalnosti. Ne zaboravite da sve informacije koje pošaljete ili objavite u obliku korisnički izrađenog sadržaja na P&G lokacijama postaju javnom informacijom. Budite oprezni kada odlučujete o razotkrivanju svojih osobnih, financijskih ili drugih informacija u takvim slanjima ili objavama. Tvrtka P&G ne može spriječiti druge od korištenja takvih informacija na način koji bi mogao prekršiti ova Pravila privatnosti, zakon ili vašu osobnu privatnost i sigurnost. Tvrtka P&G nije odgovorna za rezultate takvih objava.



Natrag na vrh


 Sigurnost informacija

Tvrtka P&G predana je održavanju vaših osobnih informacija sigurnima. Mi smo implementirali tehničke, administrativne i fizičke procedure dizajnirane za zaštitu osobnih informacija od gubitka, zlouporabe ili izmjene.

Ograničavamo pristup osobnim informacijama na one koji imaju poslovne potrebe. Osobne informacije čuvamo samo onoliko koliko se smatra razumno potrebnim.

Natrag na vrh


Prijenos informacija

Tvrtka P&G može prenijeti vaše osobne informacije unutar tvrtke P&G i/ili na treće strane, kao što su naši davatelji usluga treće strane. Vaše osobne informacije mogu biti prenesene, pohranjene i obrađene u nekoj drugoj zemlji u odnosu na onu u kojoj su prikupljene. Ovo može uključivati Sjedinjene Američke Države. Kada to činimo, informacije prenosimo sukladno primjenjivim zakonima o zaštiti podataka.

Implementirali smo postupke i kontrole kako bi pomogli osiguranju da su osobne informacije zaštićene bez obzira na to u kojoj su zemlji pohranjene ili prenesene.

Natrag na vrh


Internetska privatnost djece

Nemamo namjeru prikupljati osobne internetske informacije djece mlađe od 13 godina ili kako je regulirano lokalnim zahtjevima, izuzev na lokacijama koje su specifično namijenjene djeci. Na tim lokacijama pridržavamo se primjenjivih zakona o zaštiti podataka.

Natrag na vrh


Kontaktirajte P&G

Ako imate upita ili zabrinutosti po pitanju vaše privatnosti, molimo vas da izravno kontaktirate tvrtku P&G. Pritisnite ovdje da biste odabrali svoju zemlju i bilo povezani s odgovarajućom poštanskom ili elektroničkom adresom koju trebate upotrijebiti.

Također nam možete pisati na adresu:
P&G Global Privacy Office
PO Box 599
Cincinnati, OH 45202
SAD

Tvrtka P&G sudjeluje u Programu akreditiranog poslovanja američkog Vijeća za urede boljeg poslovanja (BBB). Dodatne informacije o ovom programu i postupku rješavanja sporova BBB, dostupne su na adresi www.bbb.org

Pritužbe o privatnosti građana Europske unije
Tvrtke P&G samostalno certificira usklađenost prema Američko-europskim i Američko-švicarskim programima sigurnog utočišta. Predani smo suradnji s vama radi postizanja pravičnog rješenja za svako pitanje o privatnosti. Surađujemo s državnim ustanovama za zaštitu podataka ako one vjeruju da se pojavio problem s privatnošću.

Tvrtka P&G predana je rješavanju pritužbi o vašoj privatnosti i našem prikupljanju ili korištenju vaših osobnih informacija. Građani Europske unije s pitanjima i pritužbama po pitanju ovih pravila privatnosti, trebaju prvo kontaktirati tvrtku P&G.

Tvrtka P&G dodatno je predana upućivanju neriješenih pritužbi o privatnosti prema principima Američko-europskog i Američko-švicarskog sigurnog utočišta, neovisnom mehanizmu rješavanja sporova, BBB EU SAFE HARBOR, kojim upravlja Vijeće za urede boljeg poslovanja (BBB). Ako ne primite pravovremenu potvrdu o vašoj pritužbi ili ako vaša pritužba nije zadovoljavajuće obrađena od strane tvrtke P&G, posjetite BBB EU SAFE HARBOR web-lokaciju na adresi www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints za dodatne informacije i radi podnošenja pritužbe.

Natrag na vrh


Izmjene ovih Pravila privatnosti

Objavit ćemo izmjene ovih Pravila privatnosti i naznačiti datum stupanja na snagu kada se ova Pravila privatnosti ažuriraju. Ako učinimo bilo kakve materijalne izmjene ovih Pravila privatnosti, obavijestit ćemo vas slanjem poruke e-pošte na adresu e-pošte koju ste nam posljednju pružili ili objavljivanjem obavijesti o izmjenama na našoj lokaciji.

Posljednje ažuriranje: 15. listopada 2014.

Ažuriranje od 15. listopada 2014.
Dodan je jezik za pojašnjavanje informacija koje bi mogle biti podijeljene s lokacijama društvenih medija ili trećih strana kada su dodaci ili prijave treće strane uključeni na web-lokacijama tvrtke P&G. Jezik za "Vaš odabir" također je ažuriran kako bi se dopustili unaprijed označeni okviri "prijavljivanja" u nekim zemljama gdje su zakonom dopušteni, kao što su Sjedinjene Američke Države, kako bi se pojednostavio postupak registriranja za potrošače koji se žele prijaviti radi primanja kupona, novosti i drugih komunikacija putem e-pošte. Pritisnite ovdje za dodatne informacije o ažuriranju naših Pravila privatnosti potrošača od 1. rujna 2014.

Natrag na vrh


Informacije specifične za državu 


ARGENTINA



La información y datos que Ud. nos proporcione voluntariamente a través del Sitio Web se incluirán en una base de datos que quedará bajo la responsabilidad de P&G, con el objetivo de proporcionarle un servicio personalizado y a la altura de sus necesidades, mejorando el canal de comunicación con el usuario. Sus datos también podrán utilizarse para elaborar estadísticas y estudios de mercado

Se le informa que su registro en el Sitio Web implica que Ud. da su consentimiento expreso, libre e informado para la inclusión, uso y tratamiento de sus datos personales por P&G.

P&G realizará el tratamiento de sus datos personales de acuerdo con su política de privacidad y las disposiciones de la Ley 25.326, sobre Protección de los Datos Personales, adoptando los recaudos técnicos y organizativos necesarios en lo que respecta a la custodia, almacenamiento, conservación y confidencialidad de la información con el fin de evitar su alteración, pérdida, tratamiento o acceso no autorizado. Debido a que ninguna transmisión vía Internet puede garantizar su íntegra seguridad, P&G no puede garantizar que la información transmitida a través del Sitio Web se encuentre completamente segura, con lo cual Ud. asume este riesgo, que declara conocer y aceptar.

Sus datos personales podrán ser compartidos con empresas contratadas por P&G a fin de poder ofrecerle nuestros servicios y cumplir con las presentes Condiciones de Uso, para lo cual Ud. presta su expreso consentimiento y autorización.

Ud. tiene la facultad de ejercer el derecho de acceso a sus datos personales en forma gratuita a intervalos no inferiores a seis (6) meses, salvo que se acredite un interés legítimo al efecto, conforme lo establecido en el artículo 14, inciso 3 de la Ley 25.326 (Disposición 10/2008, artículo 1°, B.O. 18/09/2008) y a solicitar su actualización, rectificación o supresión de sus datos personales. A tal fin, deberá completar su información en este link http://pgconsumercare.force.com/PGContactUs?Country=Argentina&lang=es&website=LAsocialmed o comunicarse telefónicamente 0800-999-7625.

Se le hace saber que la Dirección Nacional de Protección de Datos Personales, órgano de control de la ley 25.326, tiene la atribución de atender las denuncias y reclamos que se interpongan con relación al incumplimiento de las normas sobre protección de datos personales.

Natrag na vrh


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE bvba.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Procter & Gamble DCE bvba,Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Procter & Gamble DCE bvba, Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Natrag na vrh


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Consumer Privacy Policy unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble Inc. is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, please write to the following address:

Consumer Relations
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5
Telephone: 1-800-668-0150
Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Natrag na vrh


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
Service du Consommateur
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail: cliquez ici

Natrag na vrh


DEUTSCHLAND



Procter & Gamble nimmt die Belange des Datenschutzes sehr ernst. Es ist uns ein besonderes Anliegen, dass die Privatsphäre unserer Kunden bei der Nutzung unserer Services angemessen geschützt ist und die geltenden datenschutzrechtlichen Bestimmungen, insbesondere die Vorgaben des Bundesdatenschutzgesetzes (BDSG) sowie des Telemediengesetzes (TMG), eingehalten sind.

Verantwortliche Stelle für die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten in Deutschland ist die Procter & Gamble Service GmbH.

Wir verarbeiten und nutzen Ihre personenbezogenen Daten nur, sofern Ihre Einwilligung vorliegt oder eine Rechtsvorschrift die Verarbeitung oder Nutzung erlaubt. Sie können der werblichen Nutzung Ihrer Daten jederzeit widersprechen und eine erteilte Einwilligung in die Erhebung und Verwendung Ihrer Daten mit Wirkung für die Zukunft ganz oder teilweise widerrufen. In diesem Fall werden wir Ihre Daten in dem von Ihnen gewünschten Umfang löschen bzw. diese für eine weitere werbliche Verwendung sperren. Wenden Sie sich hierfür bitte an die Procter & Gamble Service GmbH (Adresse siehe nachfolgend).

Wenn und soweit für Zwecke der Werbung, der Marktforschung und/oder zur bedarfsgerechten Gestaltung unserer Services Nutzungsprofile unter Verwendung von Pseudonymen erstellt werden, erfolgt dies nur, soweit Sie einer entsprechenden Verwendung ihrer Daten nicht widersprochen haben. Die Nutzungsprofile werden zu keiner Zeit mit anderweitig gespeicherten Daten zu Ihrer Person zusammengeführt. Zur Geltendmachung von Widersprüchen gegen diese Verwendungen tragen Sie sich bitte über die jeweils zur Verfügung stehenden Widerspruchsfunktionen aus bzw. verwenden Sie entsprechende Opt-Out-Optionen.

Wir setzen technische und organisatorische Sicherheitsmaßnahmen ein, um Ihre durch uns verwalteten personenbezogenen Daten gegen zufällige oder vorsätzliche Manipulationen, Verlust, Zerstörung oder gegen den Zugriff unberechtigter Personen zu schützen. Ihre Daten werden nur solange gespeichert, wie dies für die Erbringung unserer Leistungen erforderlich ist bzw. wir gesetzlich oder rechtlich zur Aufbewahrung verpflichtet sind.

Sie haben jederzeit das Recht, Auskunft über Ihre bei uns gespeicherten Daten zu erhalten. Sollten Ihre Daten falsch oder zu Unrecht von uns gespeichert sein, werden wir diese gerne berichtigen, sperren bzw. löschen. Auskunftswünsche, Widerrufs-/Widerspruchserklärungen, Beschwerden, Fragen oder Anregungen zum Datenschutz richten Sie bitte an folgende Adresse:

Procter & Gamble Service GmbH
Sulzbacher Str. 40-50
65824 Schwalbach
Email: Klicken sie hier


Die Einhaltung der datenschutzrechtlichen Grundsätze und der technisch-organisatorischen Sicherheitsvorkehrungen wird durch unseren Datenschutzbeauftragten überwacht. Bei Fragen zum Datenschutz steht dieser Ihnen gerne unter o.g. Adresse zur Verfügung.

Natrag na vrh


Ελλάδα



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Natrag na vrh


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

  1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
  2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
  3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
  4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
  5. partecipare a giochi e concorsi
  6. sviluppare comunicazione personalizzata

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.

In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze senza il tuo preventivo consenso.

In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a

Procter & Gamble – Viale Giorgio Ribotta 11 – 00144 Roma.

Natrag na vrh


Korea

가. 개인정보 관리책임자 및 관련부서

“P&G”는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.
<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 박 린 컨
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com


부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com

“P&G” 고객센터
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.
나. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 한국인터넷진흥원 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다.
개인정보침해신고센터
(국번 없이)118 http://privacy.kisa.or.kr

다. 정책변경에 따른 공지의무

“P&G” 개인정보취급(처리)방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급(처리)방침을 시행하기 최소 10일전에 브랜드홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

Natrag na vrh


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. (en adelante, “P&G México”), con domicilio en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vistahermosa, Del. Cuajimalpa de Morelos, México, D.F. C.P. 05100, es responsable de recabar sus datos personales, del uso que se les dé a los mismos y de su protección.

Si usted considera que alguna de las finalidades descritas en este apartado no tiene origen o no es necesaria para el tipo de relación que tiene con P&G México puede manifestar su negativa al tratamiento, respecto de dicha finalidad, a través de la dirección electrónica privacidadpgmex@pg.com en los siguientes 5 días hábiles.

CONTROLES DE SEGURIDAD Y COMUNICACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

P&G México y todo su personal reconoce la importancia de un adecuado tratamiento para sus datos personales y, como consecuencia de ello, se han implementado diversos controles y medidas de seguridad que permiten que dichos datos personales conserven su carácter confidencial y previenen tanto un acceso o uso no autorizado como posibles daños, perdidas o alteraciones a los mismos.

Los datos personales que han sido recabados de usted se compartirán con otras sociedades (nacionales o internacionales) que forman parte del mismo grupo corporativo de P&G México, podrán ser compartidos también con aquellos proveedores que P&G México utilice para la realización de las actividades relacionadas con los fines señalados, o si otra empresa adquiere a P&G México, o si los mismos son necesarios a fin de proteger y defender los derechos y la propiedad de P&G México (inclusive en la aplicación de nuestros Términos y Condiciones) o cuando la ley o las autoridades así lo requieran, requiriendo por tanto de su consentimiento para dicha transferencia en términos de la fracción III del artículo 37 de la “Ley”.

LIMITACIÓN DE USO O DIVULGACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

Si usted no desea recibir nuestros correos de actualización y notificación de servicios o productos, incluyendo material publicitario y/o promocional que se relacione con los productos de P&G México deberá enviar un correo electrónico a la dirección privacidadpgmex@pg.com.

En caso de que P&G México considere que los datos personales han sido proporcionados por un menor o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, en contravención al presente Aviso, P&G México procederá a eliminar tales datos personales a la brevedad. Si usted se da cuenta que tales datos personales han sido proporcionados por un menor de edad o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, por favor envíe un correo electrónico a la dirección: privacidadpgmex@pg.com

EJERCICIO DE DERECHOS ARCO Y POSIBLE REVOCACIÓN DEL CONSENTIMIENTO.

Usted tiene derecho de acceder a los datos personales que P&G México posea en relación a su persona y también tiene derecho a actualizar o rectificar sus datos personales de ser éstos inexactos o incorrectos, a instruirnos su cancelación si considera que el tratamiento que realizamos no cumple con los principios y deberes que le son aplicables y a oponerse al tratamiento de los mismos para fines específicos o por existir causa legítima para ello.

El ejercicio de los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición podrá hacerse valer mediante un escrito libre que cumpla con la información y anexos mínimos descritos por el artículo 29 de la “Ley” y que acompañado por copia de su documento de identificación (y, en su caso, del documento de identificación de su representante y el documento que acredite su personalidad) deberá ser presentado ante el Oficial de Privacidad de P&G México, que es la persona designada para atender y dar trámite a cualquier solicitud en el tema de datos personales (mismo que se encuentra ubicado en el domicilio de P&G México) o bien ser enviado a la dirección electrónica privacidadpgmex@pg.com siempre que se confirme vía telefónica su correcta recepción. Asimismo, usted puede comunicarse al teléfono 01-800-717-2413 de lunes a viernes de las 9:00 am a las 4:00 pm (hora del centro de México).

En caso de que la información proporcionada en su solicitud sea errónea o insuficiente, o sin incluir los documentos de acreditación correspondientes, podremos solicitarle, dentro de los cinco días hábiles siguientes a la recepción de la solicitud, que aporte los elementos o documentos necesarios para dar trámite a la misma. Usted contará con diez días hábiles para atender el requerimiento, contados a partir del día siguiente en que lo haya recibido. De no dar respuesta en dicho plazo, se tendrá por no presentada la solicitud correspondiente.

P&G México le comunicará la determinación adoptada a su solicitud dentro de un plazo máximo de 20 días hábiles contado desde la fecha de presentación de su solicitud (realizándose dicha comunicación a través del correo electrónico que de usted tengamos o al que proporcione con su escrito) y, si su solicitud fuera procedente, se hará efectiva dentro de los 15 días hábiles siguientes a dicha comunicación (destacándose que, en el supuesto del derecho de acceso, se entregarán copias simples de los archivos que contengan sus datos personales).

Usted también puede revocar su consentimiento al tratamiento mediante una solicitud que entregue o envíe a las direcciones antes mencionadas a través de los mismos medios y procedimientos citados en este título. No obstante, es importante tome en cuenta que dicha revocación podrá afectar la relación comercial que exista entre las partes.

CONSENTIMIENTO AL TRATAMIENTO. Usted consiente expresamente al navegar por el sitio web y proporcionar sus datos personales, que el presente Aviso le ha sido dado a conocer por P&G México, y haber leído, entendido y acordado los términos expuestos en este Aviso, por lo que otorga su consentimiento a P&G México para recabar, almacenar, manejar, tratar, usar, transferir y compartir sus datos personales con las demás sociedades de su grupo corporativo y los terceros que utilice para el cumplimiento de las finalidades establecidas en el presente Aviso de Privacidad.

Natrag na vrh


MORROCO



Conformément à Loi n°09-08 du 18 février 2009 relative à la protection des personnes physiques à l’égard du traitement des données à caractère personnel, vous disposez d'un droit d’accès, de rectification et d’opposition de vos données personnelles.

Pour exercer ce droit, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur au Maroc:
Service Consommateurs
BP 16.069, Casablanca Principale
Casablanca, Morocco
Téléphone: 0801007075
Email : serviceconsom.im@pg.com

Natrag na vrh


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Natrag na vrh


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing, incluindo informá-lo e pedir a sua opinião sobre produtos, ofertas e serviços da P&G e realizar estudos de mercado, através de qualquer meio, incluindo por e-mail ou SMS ou MMS, assim como realizar tratamento de dados com o objetivo de adequar as nossas comunicações ao seu perfil de consumo. De igual forma, os seus dados poderão ser utilizados para lhe enviar informação relativa a terceiras empresas relacionadas com os setores de comunicação, ócio e grande consumo.O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G (Ref. Dados Pessoais) pelos seguintes meios: (i) email: cancelamentos_pgportugal@datacentric.es ; ou por (ii) carta, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet.

Caso não deseje receber mais comunicações da Procter & Gamble, clique aquí

Natrag na vrh


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a

PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid).

Si no deseas recibir más comunicaciones de Procter & Gamble, haz clic aqui

Natrag na vrh