Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)







We self-certify
compliance with
:

P&G izjava o povjerljivosti

SADRŽAJ

Hvala vam što ste posjetili Procter & Gamble (P&G).

Tri milijarde puta na dan, P&G brandovi dotaknu živote ljudi diljem svijeta. Naša korporacijska tradicija temelji se na načelima osobnog integriteta, poštovanju pojedinca i dugoročno korisnih rješenja.

Povjerenje je kamen temeljac naše korporacijske misije. P&G predano čuva vaše povjerenje štiteći sve osobne podatke prikupljene o vama.

Ova opća izjava o povjerljivosti (Izjava o povjerljivosti) opisuje informacije koje je P&G (Procter & Gamble kompanija i njene filijale i podružnice) prikupio o vama; način na koji koristimo i štitimo vaše osobne podatke i odluke koje možete donijeti u svezi s korištenjem vaših osobnih podataka.

Natrag na vrh


Naše postupanje s povjerljivim podacima u skladu je sa:

  • Smjernicama Europske Unije o zaštiti podataka kroz Safe Harbor program Ministarstva trgovine SAD-a.
  • Pravilnim postupanjem s informacijama Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD).
  • Sustavom povjerenja foruma Azijsko-pacifičke gospodarske saradnja (APEC).
  • Primjenjivim nacionalnim i državnim zakonima o zaštiti podataka.
  • Zakonima pojedinih država koji zahtijevaju specifične informacije u izjavi o povjerljivosti. Molimo vas da kliknete kako biste pročitali informacije za te zemlje.
    Belgija Kanada Francuska Grčka Koreja Italija Meksiko Holandija Portugal Španjolska

Natrag na vrh


Informacije na koje se odnosi ova izjava

Ova Izjava o povjerljivosti odnosi na informacije, uključujući i osobne podatke, koje je o vama prikupio P&G.


Osobni podaci su informacije, ili kombinacije djelimičnih informacija koje vas u razumnoj mjeri mogu identificirati.

Neke web stranice P&G-ja mogu sadržavati linkove na stranice koje nisu web stranice P&G-ja. Mi nismo odgovorni za politiku povjerljivosti tih stranica. Preporučujemo vam da pogledate politiku o povjerljivosti svake stranice koju posjetite.

Natrag na vrh


Informacije koje prikupljamo

Prikupljamo informacije o vama iz različitih izvora, uključujući informacije koje dobijemo direktno od vas; informacije koje prikupimo o vama kad posjećujete našu stranicu, koristite naše usluge ili razgledate naše online reklame; informacije koje prikupimo o vama iz drugih izvora (gdje to zakon dozvoljava).

Informacije koje prikupljamo direktno od vas
Prikupljamo informacije direktno od vas kada odlučite da učestvujete u našim ponudama i programima ili u slučaju kada nam ih vi direktno pošaljete. Slijede primjeri informacija koje možemo prikupiti direktno od vas:



  • Ime, e-mail adresa, kućna adresa.
  • Korisničko ime i zaporka.
  • Broj kućnog ili mobilnog telefona.
  • Dob.
  • Datum rođenja.
  • Ostale informacije o vama i vašoj obitelji kao što su spol ili navike u korištenju proizvoda.
  • Biometrika koja je prikupljena tokom dobrovoljnih potrošačkih istraživačkih studija (kao što je prepoznavanje osobnog izraza, srčani ritam, ili stanje kože).
  • Demografske informacije.
  • Informacije o plaćanju (kao što su kreditne kartice).
  • Buduće komunikacijske povlastice.
  • Kontakt informacije vaših prijatelja koje možda želite da kontaktiramo. Kad dobijemo od vas informacije za poruke 'preporuči prijatelja', samo ćemo na vaš zahjtev koristiti te informacije kako bi poslali poruku.

Informacije koje prikupljamo o vama kad posjećujete našu stranicu, koristite naše usluge ili razgledate naše online reklame:
Kad vi posjećujete naše stranice, koristite naše usluge ili razgledate naše online reklame, koristimo cookies i ostale tehnologije kako bi prikupili informacije o vama. Slijede primjeri informacija koje možemo prikupiti sa ovim tehnologijama:
  • Vrstu vašeg pretraživača i oprativni sistem.
  • Web stranice koje posjećujete.
  • Linkovi na koje ste pritisnuli.
  • IP adresa.
  • Stranicu koje ste posjetili prije nego što ste došli na našu stranicu.
  • P&G e-mailovi koje ste otvorili i/ili proslijedili.
  • P&G ponude ili linkovi na koje ste se povezali preko e-mailova.
Informacije koje prikupljamo iz drugih izvora:
Možda ćemo dobiti informacije o vama iz drugih izvora, uključujući komercijalno dostupne izvore, kao što su agregatori podataka i javne baze podataka. Slijede primjeri informacija koje možemo prikupiti iz ostalih izvora:
  • Ime, kućna adresa.
  • Dob.
  • Visina dohotka.
  • Bračno stanje i broj djece.
  • Vaši interesi kao što su hobiji i kućni ljubimci.
  • Podaci o potrošačkom i tržišnom istraživanju.
  • Kupovne navike.
  • Javno izloženi podaci ili aktivnosti, kao što su blogovi, videa, internet postavljanja, sadržaj koje je napravio korisnik i kupovine navike preko interneta.

Možda će sve informacije koje prikupimo o vama biti kombinirane, kako bi nam pomogle da prilagodimo našu komunikaciju sa vama i da razvijemo proizvode svjetske klase i usluge visoke kvalitete.

Natrag na vrh


Način korištenja ovih informacija

Kako bi pružili ponude, proizvode i usluge. Informacije koje prikupljamo koristimo kako bi vam ponudili proizvode i usluge koje tražite, kako bi vas informirali o ostalim proizvodima i uslugama koje nudi P&G i kako bi uredili naše stranice i usluge.

Slijede načini na koje možemo koristiti informacije koje smo prikupili o vama:

  • Prilikom slanja uzoraka, nagrada, proizvoda i informacija.
  • Prilikom razvijanja novih proizvoda i usluga.
  • Prilikom vašeg uključivanja u natjecanja, programe ili ponude koje ste tražili.
  • Kako bi vam pružili ostale usluge koje nudimo.
  • Prilikom kreiranja i nadgledanja vašeg korisničkog računa.
  • Prilikom postupka plaćanja u svezi kupovine ili ostalih usluga.
  • Prilikom zaštite protiv ili identificiranja mogućih nepoštenih transakcija.
  • Kada vam nudimo ciljane, neželjene ponude i informacije o P&G proizvodima i uslugama pismenim putem, gdje to zakon dozvoljava.
  • Prilikom razvijanja i pružanja reklama skrojenih po vašim interesima.
  • Prilikom analize o korištenju naših proizvoda, usluga i stranica.
  • Kada želimo razumjeti kako ste vi stigli na našu stranicu.
  • Kada određujemo efikasnost naših reklama.
  • Prilikom sprovedbe pravila i uslova ili pak prilikom nadgledanja našeg poslovanja.

Natrag na vrh


Vaš izbor & Pristup vašim informacijama

Izbor
Vi birate način na koji ćemo komunicirati sa vama.

Digitalna / Electronička komunikacija (primjeri: e-mail, mobitel).
Poslati ćemo vam promotivne poruke putem mobitela ili e-maila jedino ako ste vi izričito tražili da ih primate.
(vi izaberite) Možete isto tako prestati primati promotivne poruke od određenog P&G branda ili grupe brandova tako što ćete pratiti instrukcije koje su proslijeđene na svakoj takvoj poruci koju primite od tog branda ili grupe brandova.


Komunikacija putem pošte
Gdje je zakonom dozvoljeno, možemo vam putem pošte poslati neželjene ponude ili informacije o proizvodima za koje vjerujemo da će vas interesirati.

Možete isto tako prestati poštom primati promotivni materijal od određenog P&G branda ili grupe brandova. Promotivni materijal koji vam pošaljemo putem pošte sadrži instrukcije o vašem izboru, i vi možete prestati primati promotivni matrijal putem pošte od određenog P&G branda ili grupe brandova (kao što su Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer) tako što ćete slijediti te istrukcije.

Putem ove Izjave o povjerljivosti možete prestati primati promotivne poruke od određene P&G branda ili grupe brandova koje primate putem e-maila ili putem pošte. Izaberite svoju zemlju na pritisni ovdje da bi naučili kako da ispunite svoj zahtjev.

MOLIMO VAS DA IMATE NA UMU: Ako odlučite da prestanete primati promotivne poruke od nas, mi ćemo poštivati vaš zahtjev. Međutim, nastavićemo kontaktirati sa vama u svezi naših usluga i možda ćemo morati zadržati informacije koje smo prikupili o vama zbog naše evidenciju, analiza ili drugih razloga, u onoj mjeri u kojoj to zakon dozvoljava.

Pristup
Učinit ćemo sve potrebne korake kako bi očuvali točnost vaših osobnih podataka. Vi možete vidjeti, ispraviti ili ažurirati vaše osobne podatke koje ste poslali P&G-u. Neki P&G programi vam omogućavaju pristup za pregled ili ažuriranje osobnih podataka online. Provjerite gdje ste se registrirali da vidite možete li ondje pregledati ili ažurirati svoje informacije.

Ako pristup informacijama i ažuriranje nije dostupno tamo gdje ste se registrirali, na pritisni ovdje možete izabrati svoju zemlju i naučiti kako pristupiti i ažurirati svoje osobne podatke koje ste poslali P&G-u. P&G ne naplaćuje ovu uslugu i odgovorit će na prihvatljive zahtjeve u primjerenom roku.

Natrag na vrh


Cookies, web beacons i ostale tehnologije

Cookies. Cookie je mala datoteka koja se postavlja na vaše računalo kad posjetite stranicu, koju može očitati stranica koja izdaje cookie. Mi koristimo cookies da bi pratili kako se koristi naša stranica i da bi nam pomogli da vaše online iskustvo učinimo osobitim. Na primjer, kad se registrirate na našu stranicu, mi ćemo pohraniti jedinsteni kod u cookie na vašem računalu. Kada sljedeći put dođete na našu stranicu sa tog računala, naši serveri će koristiti cookie da vas prepoznaju. Tada mi možemo koristiti informacije koje ste nam vi poslali kad ste se registrirali zajedno u kombinaciji sa vašom aktivnosti na našim stranicima, kako bi vam ponudili reklame i ponude koje su od vašeg interesa.

Možete prihvatiti ili odbiti cookies. Većina pretraživača automatski prihvaća cookies. Kako biste naučili više o cookies, uključujući i to kako ih odbiti na svom računalu, pritisnite na ove linkove:

Web beacons. Web beacons su mali bitovi računarskog koda ugrađeni na web stranice ili na e-mailove. Možemo koristiti web beacons za isporuku ili komunikaciju sa cookies, kako bi brojali korisnike koji posjećuju našu web stranicu, i kako bi razumjeli korištenje obrazaca. Takođe možemo uključiti web beacons na e-mailove kako bi saznali da li su poruke bile otvarane, korištene ili proslijeđene.

Vi možete onemogućiti sposobnost web beacons-a da sakuplja informacije na ovaj način, tako što ćete odbiti cookies kako smo opisali gore.

Ostale tehnologije. Primjeri ostalih tehnologija koje možemo koristiti kako bi vam ponudili bolje usluge su sljedeći:
  • Web session variables. Informacije koje su prešle sa jedne web adrese (URL) na drugu dok vi pretražujete.
  • Dodatak programu/dodatni program za pretraživač Dodatne web komponente koje se možda moraju instalirati kako bi aktivirali određene web mogućnosti na našim stranicama. Vi možete izabrati opciju da ne instalirate ove komponente.

Reklame trećih strana. Možda ćemo dozvoliti trećim stranama, uključujući naše poslovne partnere i dodatne mreže, da pokažu reklame na našoj stranici. Neke od ovih kompanija će možda postaviti cookie na vaše računalo kako bi prepoznali vaše računalo svaki put kad vam pošalju online reklamu. Ovo im omogućuje da vide da li ste vi ili neko drugi ko koristi ovo računalo, vidjeli njihovu reklamu i da vam mogu isporučiti dodatne reklame za koje vjeruju da će vas interesirati. Mi ne možemo kontrolirati korištenje cookies od strane ovih kompanija. Neke od ovih kompanija su članice Network Advertising Initiative (NAI), koje nude jednostavnu lokaciju sa opcijom da izbacite njihove cookies. Molimo vas da posjetite Network Advertising Initiative web stranicu na sljedećoj adresi:
http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Kako koristimo cookies, web beacons i ostale tehnologije. Ove tehnologije koristimo kako bi vam pružili bogatije i osobitije iskustvo kao potrošača. Mi ne pohranjujemo ni jedan vaš osobni podatak u cookies, web beacons ili ostale tehnologije na vašem računalu. Za više detalja vidi “Kako koristimo ove informacije.”

Natrag na vrh


Davanje podataka

Uspjeh našeg poslovanja ovisi o vašem povjerenju, i mi ne prodajemo vaše osobne podatke marketinškim kompanijama izvan P&G-a. Vaše osobne informacije dijelimo samo unutar P&G-a i u slučajevima opisanim ispod.

U principu, ne dijelimo vaše osobne podatke marketinškim kompanijama izvan P&G-a, osim ako smo jasno zatražili i dobili vaše izričito dopuštenje.

Pružatelji usluga kao treće strane. Oslanjamo se na pružatelje usluga kao trećih lica koja obavljaju različite usluge u našu korist. Pri tome, moramo sa njima dijeliti vaše osobne podatke. Molimo vas da imate na umu da sa našim pružateljima usluga dijelimo samo osobne podatke koji su im potrebni kako bi izvšili svoje usluge i da od njih tražimo da zaštite te osobne podatke i da ne koristi te podatke ni u koje druge svrhe.

Na primjer, možda ćemo se osloniti na pružatelja usluga da učini sljedeće:

  • Da ispuni vaše zahtjev za proizvodima ili uslugama i da odgovori na vaša pitanja.
  • Bude domaćin na našim stranicama i šalje naše e-mailove i mobilne poruke.
  • Šalje uzorke proizvoda, kontaktira pobjednike natjecanja, nadgleda plaćanje ili čini neke druge usluge u našu korist.
  • Analizira datoteke, ponekad kombinirane sa ostalim izvorima, kako bi vam poslao više ciljanih komunikacijskih poruka.
  • Upravlja istraživanjem i analizom datoteka kako bi poboljšao naše proizvode, usluge i stranice.

Pored toga, ako to zakon dozvoljava, možda ćemo se osloniti na pružatelja usluga da učini sljedeće:
  • Da kombinira osobne podatke o vama koje prikupio P&G sa osobnim podacima koje je o vama prikupio naš poslovni partner kako bi zajedno mogli da vam pošaljemo odgovarajuću promotivnu poruku. U ovakvim slučajevima, naš poslovni partner neće imati direktan pristup niti jednoj informaciji o vama koju dijelimo sa pružateljem usluga, i jedino će pružatelju usluga biti dozvoljeno da koristi taj set kombiniranih informacija kako bi vam poslao poziv za zajedničku komunikaciju za koju se nadamo da će vam biti interesantna. Ako više volite da ne primate te pozive za zajedničku komunikaciju, uvijek možete izabrati opciju da ne primate te pozive, tako što ćete slijediti instrukcije koje su proslijeđene u svakom pozivu, ili putem Izjave o privatnosti kako je gore naznačeno.
  • Da obavi ostale usluge na naš zahtjev.

Mi snabdijevamo ove kompanije samo sa osobnim informacijama koje su im potrebne kako bi pružili ove usluge u našu korist. Od tih kompanija tražimo da zaštite te osobne podatke i da ne koristi te podatke ni u koje druge svrhe.

Ostale situacije. Možda ćemo odati vaše osobne podatke:
  • Ako se P&G brand proda nekoj drugoj kompaniji.
  • Kako bi zaštitili i odbranili pravo i vlasništvo P&G-a, tamo gdje je to zakonom dozvoljeno (uključujući sprovedbu naših pravila i uslova).
  • I kada to od nas traži zakon, i / ili javne ovlasti.

Sažete i neosobne informacije. Možda ćemo dijeliti sažete informacije koje vas ne mogu identificirati, radi opće poslovne analize. Na primjer, možemo otkriti broj posjeta na P&G stranicama ili broj korisnika usluga.

Natrag na vrh


Sadržaj koji je napravio korisnik

Neke P&G stranice omogućuju korisnicima da pošalju svoj osobni sadržaj za natjecanja, blogove, videa i ostale funkcije. Molim vas da zapamtite da svaka informacija koju odate, postaje javna informacija i trebali bi biti jako oprezni kad odlučujete o tome da li ćete odati svoje osobne, financijske ili ostale informacije prilikom postavljanja svog sadržaja. P&G ne može spriječiti da se takve informacije koriste na način koji krši Izjavu o povjerljivosti, zakon ili vašu osobnu privatnost ili sigurnost i nadalje, P&G nije odgovoran za posljedice takvog postavljanja.





Natrag na vrh


Zaštita podataka

Mi smo obavezni zaštititi vaše osobne podatke. Imamo odgovarajuće tehničke, upravne i fizičke postupke zadužene za zaštitu osobnih podataka od gubitka, zlouporabe ili izmjena.

Ograničavamo pristup podacima onim pojedincima koji imaju poslovne potrebe. Osobne podatke čuvamo samo onoliko dugo koliko je to opravdano potrebno.

Kada dajemo vaše osobne informacije našim pružateljima usluga kao trećim stranama, od tih kompanija tražimo da zaštite te osobne podatke i da ne koristi te podatke ni u koje druge svrhe.

Kada prikupljamo ili prenosimo osjetljive informacije kao što su brojevi kreditnih kartica, koristimo standardne industrijske metode kako bi zaštitili te informacije.

Natrag na vrh


Prijenos podataka

Vaše osobne informacije će možda biti prenešene, pohranjene ili obrađene u drugim zemljama, osim one u kojoj je podatak dobiven. To može uključiti SAD. Kada to činimo, prenosimo informacije u skladu sa važećim zakonima o zaštiti podataka.

Uvijek poduzimamo sve korake kako bi štitili osobne podatke bez obzira na to u kojoj su zemlji pohranjeni ili kojoj su proslijeđeni. Imamo odgovarajuće procedure i kontrole koje nam pomažu da to osiguramo.

Poštujemo Smjernice Europske unije o zaštiti podataka i zakone određene zemlje o zaštiti podataka, kao i Safe Harbor program pri Ministarstvu trgovine SAD-a.

Natrag na vrh


Zaštita djece na internetu

Vjerujemo da je važno pobrinuti se za dodatnu zaštitu djece na internetu. Potičemo roditelje i staratelje da provode vrijeme na internetu sa svojom djecom te da sudjeluju u njihovim online aktivnostima i nadziru ih.

Ne namjeravamo prikupljati osobne podatke djece ispod 13 godina, osim na nekim web stranicama specijalno namijenjenima djeci.

Kad prikupljamo osobne podatke od djece, to činimo u skladu s važećim zakonima o zaštiti podataka o djeci.

Američke web stranice P&G-ja koje prikupljaju informacije od djece ispod 13 godina starosti, usklađene su s izjavom o povjerljivosti koja udovoljava zahtjevima američkog Zakona o zaštiti privatnosti djece online. Na pritisni ovdje može se pročitati Izjava o povjerljivosti.

Na pritisni ovdje saznat ćete kako dobiti kopiju podataka koje je vaše dijete poslalo P&G-ju, ažurirati podatke ili nam dati instrukciju da više ne kontaktiramo vaše dijete.

Natrag na vrh


Kontaktirajte nas

Ako imate pitanja ili sumnji u svezi vaše privatnosti, molimo vas da direktno kontaktirate P&G. Na pritisni ovdje odaberite svoju zemlju i povežite se na ispravnu e-mail ili poštansku adresu za korištenje ili koristite donju poštansku adresu. Slobodno koristite vaš materinji jezik kad nam šaljete svoja pitanja ili komentare.

Inače, možete nas kontaktirati na ovu adresu:
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

P&G predano surađuje s potrošačima na rješavanju bilo kakvih pritužbi ili sumnji u svezi privatnosti. Surađujemo s nadležnim organima za zaštitu podataka pojedinih zemalja ako smatraju da se pojavio problem u zaštiti privatnosti.

Učestvujemo u Ovlaštenom poslovnom programu BBB-a (US Council of Better Business Bureau’s - Ured američkog vijeća za bolje poslovno upravljanje). Više informacija o ovom programu i postupku rješavanja sporova dostupno je na www.bbb.org

Za više informacija o tome kako zaštiti svoje računalo, vaše osobne informacije i vašu porodicu online, posjetite našu ''Personal Privacy Tips'' stranicu http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml

Natrag na vrh


Izmjene ove Izjave o povjerljivosti

Objavit ćemo listu izmjena koje unosimo u ovu Izjavu o povjerljivosti i jasno ćemo najaviti svaku značajniju izmjenu svojih postupaka u zaštiti privatnosti. Ako napravimo bilo kakvu izmjenu u ovoj Izjavi o povjerljivosti, obavijestit ćemo vas e-mailom na zadnju e-mail adresu koju ste nam poslali ili ćemo postaviti obavijest o promjenama na ovoj stranici.

Ažurirano: Kolovoz 2008.

Ažuriranje 2008.
Naša trenutna politika je da informacije mogu korisiti naši brandovi (1) kako bi bolje uskladili naše reklame i ponude sa vama i (2) da vas informiraju o svim proizvodima i uslugama koje nudi P&G. Ažurirana izjava o povjerljivosti takođe naglašava da se P&G brandovi mogu osloniti na pružatelje usluga kako bi poslali komunikacijsku poruku u kojoj zajedno promoviramo proizvode i usluge sa jednim od naših poslovnih partnera. Također smo napravili određeni broj organizacijskih promjena kako bi čitanje i razumjevanje naše politike bilo lakše.

Ažuriranje 2005
Nisu napravljene značajnije izmjene u Izjavi o povjerljivosti. Ovo ažuriranje napravljeno je zbog: pojašnjavanja i pojednostavljenja sadržaja kako bismo poboljšali čitljivost; uklanjanja referencije na posebne reklamne partnere; dodavanja informacija o postupanju s cookies i kako bismo ukazali na dodavanje izjave o zaštiti privatnosti djece na određenim američkim stranicama P&G-ja.

Ažuriranje 2002
Nisu napravljene značajnije izmjene u izjavi o povjerljivosti. Ovo ažuriranje napravljeno je zbog: pojašnjavanja da kompanija koja kupi P&G brand može dobiti informacije o potrošačima koji su se registrirali za taj brand; dodavanja primjera vrsta trećih strana s kojima P&G može podijeliti podatke za koje nam je potrošač dao odobrenje, promjene imena reklamnih partnera i pojašnjenja privatnosti djece kako bi bila u skladu s lokalnim zakonom i kako bismo dali fizičke adrese naših podružnica.

Natrag na vrh


Informacije specifične za pojedinu zemlju


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Natrag na vrh


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

Consumer Relations
1-800-668-0150
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5

Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Natrag na vrh


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com

Natrag na vrh


GREECE



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Natrag na vrh


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Natrag na vrh


KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에
"P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Natrag na vrh


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Natrag na vrh


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Natrag na vrh


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.shtml

Natrag na vrh


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona).Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Natrag na vrh