Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)






Глобална декларация за поверителност на P&G

Благодарим ви, че посетихте Procter & Gamble.

Доверието е крайъгълен камък на нашата корпоративна мисия. Procter & Gamble се ангажира да поддържа вашето доверие, като защитава личната информация, която ние събираме и използваме.

Тази Глобална декларация за поверителност (Декларация за поверителност) описва информацията, която компанията Procter & Gamble и нейните дъщерни компании и филиали („P&G“) събира за вас; как ние използваме и защитаваме тази информация; изборите, които можете да направите за това как да използваме тази информация; и как можете да поправите или да обновите информацията си.


Практиките за поверителност на P&G са в съответствие с:

  • Директивата за защита на данните в Европейския съюз.
  • Рамките за лична неприкосновеност на САЩ-ЕС и САЩ-Швейцария, както е изложено от Министерството на търговията на САЩ по отношение на събирането, използването и съхраняването на лични данни от държавите-членки на Европейския съюз и Швейцария.
  • Справедливи информационни практики, установени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).
  • Рамка за неприкосновеност на личния живот на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС).
  • Приложими държавни и местни закони за защита на личните данни, включително раздел 5 от Закона на Федералната търговска комисия на САЩ.

Законите на някои страни изискват специфична информация за страната в рамките на политиката на неприкосновеност на личния живот. Моля, щракнете, за да прочетете тази информация за тези страни.

Аржентина Белгия Канада Франция Германия Гърция Корея Италия Мексико Мароко Холандия Португалия Испания


Съдържание

Информация, обхваната от тази Политика

Тази Декларация за поверителност се отнася за потребителска информация, включително лична информация, събирана и използвана от P&G.


Чрез използването на уеб сайтове и мобилни приложения на P&G, или по друг начин предоставяне на вашата лична информация на P&G, вие се съгласявате със събирането, използването и споделянето на вашата информация по тази Политика. Моля, прочетете внимателно тази Декларация за поверителност и се свържете с нас, ако имате някакви въпроси.

Лична информация е информация или комбинация от части информация, които могат да бъдат използвани, за да ви идентифицират на индивидуална основа.

Начало на страницата


Информация, която P&G събира

Ние може да събираме информация за вас от различни източници. Това включва информация, която събираме директно от вас; информация, която събираме, когато посещавате нашия сайт, когато разглеждате наше онлайн съдържание или използвате наши мобилни приложения или други услуги; и информация, която събираме за вас от други източници.

Информация, която събираме директно от вас

Ние събираме информация директно от вас, когато вие изберете да участвате в наши оферти и програми, да създадете акаунт в нашите сайтове или в нашите мобилни приложения, обадите ни се или ни пишете, или по друг начин ни предоставите информация. По-долу са дадени примери за информация, която може да се събира директно от вас:


  • Име.
  • Имейл адрес.
  • Пощенски адрес.
  • Потребителско име и парола.
  • Телефонен и/или факс номер.
  • Дата на раждане.
  • Друга информация за вас и вашето семейство, като пол или предпочитания и/или поведение на използване на продукта.
  • Здравна информация, като например информация за здравето, свързана с употребата на продукта, и медицинска история.
  • Биометрични данни, събрани по време на доброволни потребителски проучвания (като например разпознаване на израз на лицето, сърдечна честота и състояние на кожата).
  • Демографска информация.
  • Информация за разплащане (като кредитна карта).
  • Бъдещи предпочитания за комуникация.
  • Информация за контакт с ваши приятели, с които може да искате да се свържем.
  • Телефонен номер и записи, когато се обаждате на нашата потребителска линия.

Информация, която събираме, когато посещавате нашите сайтове, разглеждате нашите онлайн реклами или промоции, или използвате нашите мобилни приложения или други услуги

Ние използваме бисквитки и други технологии за събиране на информация, когато посещавате нашите сайтове, разглеждате нашите онлайн реклами или промоции, или използвате нашите мобилни приложения или други услуги. По-долу са дадени примери за информация, която може да се събира с тези технологии:
  • Информация за браузъра и операционната система на вашето устройство.
  • IP адрес.
  • Уеб страниците, които разглеждате.
  • Връзките, които щраквате.
  • Имейлите на P&G, които отваряте.
Информация, събирана чрез мобилни приложения
При изтегляне на нашите мобилни приложения на вашето мобилно устройство ще може също така да събираме информацията, която предоставяте. Ние също така автоматично събираме информация чрез нашите приложения.

По-долу са примери за видовете информация, която може автоматично да се събира чрез нашите приложения:
  • ID на реклама или подобен идентификатор.
  • Информация за операционната система на вашето устройство.
  • Информация за начина, по който използвате приложението.

Вашите избори за събиране на информация чрез мобилни приложения

Можете да се отпишете от постоянното събиране на информация от наше мобилно приложение чрез изтриване на приложението от вашето устройство.

Точни данни за местоположение

Нашите мобилни приложения могат да събират точна информация за местоположението от устройството ви, ако вие се съгласите със събирането на тази информация. Можем да използваме трети страни доставчици на услуги за предоставяне на услуги за местоположение с помощта на данните за местоположение, които предоставяте. Можете да се откажете по всяко време от постоянното събиране на тази информация чрез коригиране на настройките на вашето устройство.

Информация, която P&G събира от други източници
Ние може да получаваме информация от други източници, включително комерсиално достъпни източници. Примери за информация, която може да събираме от други източници, са:
  • Име.
  • Пощенски адрес.
  • Имейл адрес.
  • Дата на раждане.
  • Ниво на доходи.
  • Информация за домакинството.
  • Вашите интереси, като хоби и домашни любимци.
  • Данни от изследване на потребители и на пазара.
  • Поведение при купуване.
  • Публични данни или дейности, като блогове, видео, интернет публикации и генерирано от потребители съдържание.

Цялата информация, която събираме за вас, може да се комбинира, за да ни помогне да подобрим нашите комуникации с вас и да разработим продукти и услуги от световна класа.

Начало на страницата


Как P&G използва тази информация

Бизнес цели на P&G

Ние използваме информацията, която събираме, за да ви предоставяме продукти, оферти и услуги, за да ви доставяме реклами, оферти или друго съдържание, съобразени с вашите интереси, както и да извършваме други бизнес операции на P&G.

По-долу са дадени примери за това как можем да използваме информацията, която събираме:

  • Да отговаряме на вашите въпроси или на вашите заявки.
  • Да изпращаме проби, премии, продукти и информация.
  • Да разработваме нови продукти и услуги.
  • Да ви включваме в състезания, програми или оферти, които сте поискали.
  • Да създадем и управляваме акаунта ви.
  • Да обработваме плащане за покупки или други услуги.
  • Да защитаваме срещу или идентифициране на възможни измамни сделки.
  • Да ви изпращаме имейл и/или пощенски съобщения с информация за марките на P&G и друго съдържание, което мислим, че може да бъде от интерес за вас, включително информация за марка и услуга от внимателно подбрани бизнес партньори.
  • Да разработваме и предоставяме реклама, съобразена с вашите интереси, включително реклама въз основа на интереси.
  • Да персонализираме вашия опит на нашите уеб сайтове чрез представяне на продукти и информация, съобразени с вас.
  • Да ви позволим да участвате в социално споделяне на нашите уеб сайтове.
  • Да анализираме използването на нашите продукти, услуги и реклама.
  • Да привеждаме в изпълнение нашите правила и условия и по друг начин да управляваме нашия бизнес.

Начало на страницата


Споделяне на информация

Успехът на нашия бизнес зависи от вашето доверие и ние не продаваме вашата лична информация на търговци извън P&G. Ние споделяме вашата лична информация в рамките на P&G и както е описано в тази Политика. Ние не споделяме лична информация с търговци извън P&G, освен ако вие не се съгласите с подобен обмен, или както е описано в рамките на тази политика.

Съвместни промоции с внимателно подбрани бизнес партньори
P&G може да събира лична и друга информация за съвместни промоции или съвместна програма с бизнес партньор и да споделя вашата информация с този бизнес партньор. За тези програми точно ще посочим по време на събиране на тази информация, че тази информация ще бъде споделена с P&G и участващия бизнес партньор, и ще поискаме вашето съгласие, както се изисква от приложимите закони.

Трети страни доставчици на услуги
Ние разчитаме на трети страни доставчици на услуги да изпълняват различни бизнес операции от наше име. По този начин може да се наложи да споделяме вашата лична информация с тях. Ние предоставяме на нашите доставчици на услуги само личната информация, която им е необходима за извършване на услугите, които искаме, и ние изискваме те да защитават тази информация и да не я използват за други цели. Например ние може да разчитаме на доставчик на услуги да:

  • Изпълнява вашите заявки за продукти и услуги и да отговаря на вашите въпроси.
  • Хоства нашите сайтове и да доставя нашата електронна поща или други съобщения.
  • Изпращане на пробни продукти по поща, връзка с победители в конкурс, управляване на плащанията или предприемане на други действия от наше име.
  • Анализиране на данните ни, понякога комбинирани с данни от други източници, за да ви изпраща съобщения.
  • Провежда изследвания и анализ на данни, за да подобрим нашите продукти, услуги и сайтове.
  • Когато е позволено от закона, комбиниране на лична информация за вас, която P&G е събрала, с лична информация за вас, която този бизнес партньор е събрал, за да можем да ви изпращаме съвместно съобразени рекламни съобщения. В такива случаи на нашия бизнес партньор няма да бъде позволено да използва данни на P&G или комбинираните данни за свои собствени, независими маркетингови цели. На нашият доставчик на услуги ще бъде разрешено да използва само комбинирания набор от информация, за да ви изпраща съвместни съобщения, които се надяваме ще бъдат от интерес за вас. Ако предпочитате да не получавате тези съвместни съобщения, винаги можете да се отпишете, като следвате инструкциите, предоставени във всяко такова съобщение, или чрез тази Декларация за поверителност, както е посочено по-горе.
  • Извършване на други услуги, които поискаме.

Други ситуации.
Ние може да разкрием вашата лична информация:
  • Като част от продажбата на марка на P&G на друга компания.
  • За защита и отстояване на правата и собствеността на P&G (включително налагане на нашите правила и условия).
  • Когато това се изисква от закона и/или държавни органи.

Период на съхранение на лична информация
Ние ще съхраняваме лична информация за времето, необходимо за изпълнение на целите, очертани в тази Декларация за поверителност, освен ако не се изисква от закона или законът не разрешава по-дълъг период на съхранение.

Обобщена и нелична информация.
Ние споделяме обобщена и/или анонимна информация, която не ви идентифицира, за целите на бизнеса на P&G. Например ние може да разкрием броя на посетителите на сайтовете или услугите на P&G. Ние може да споделим обобщена и/или анонимна информация с нашите бизнес партньори за техните собствени бизнес цели.

Начало на страницата


Вашият избор и достъп до вашата информация

Даваме ви избор относно начина, по който общуваме с вас.

Имейл съобщения
Можете да спрете да получавате промоционални имейл съобщения от P&G , като следвате инструкциите за отписване, предоставени в такова съобщение, което сте получили.

Пощенска пратка
Можете да спрете да получавате промоционална поща от P&G , като следвате инструкциите за отписване, които може да са включени.

Можете също да спрете да получавате промоционални предложения по имейл и поща чрез тази Декларация за поверителност. Моля, щракнете тук, за да изберете своята страна и да научите как да се отпишете.

Мобилни текстови съобщения
Изпращаме ви промоционални мобилни текстови съобщения, ако изрично поискате да ги получавате (чрез абонамент). Можете да спрете да получавате промоционални текстови съобщения, като следвате инструкциите за отписване в рамките на програмата за изпращане на текстови съобщения.

МОЛЯ, ИМАЙТЕ ПРЕДВИД: Ние ще уважим молбата ви да спрете да получавате промоционални имейл, текстови и пощенски съобщения от P&G. Въпреки това, ние може да продължим да ви изпращаме свързани с услуги съобщения, като имейли, потвърждаващи покупки от нашите уеб сайтове. И ние може да съхраняваме информация за архива, като например да гарантираме, че изпълняваме исканията на потребителите да не изпращаме определени видове съобщения.

Достъп
Ние предприемаме стъпки да пазим вашата лична информация точна. Много програми на P&G предоставят достъп до преглеждане или обновяване на личната информация, която сте предоставили, когато сте се регистрирали онлайн. Проверете сайта, в който сте се регистрирали, за да видите дали можете да прегледате или обновите своята информация там.

Ако достъпът до информация и обновяване не са на разположение, където сте се регистрирали, щракнете тук , за да изберете своята страна и да научите как да получите достъп и/или да обновите личната информация, която сте предоставили на P&G. P&G не таксува тази услуга и отговаря на разумни искания в разумен срок.

Начало на страницата


Бисквитки и други технологии

P&G и нашите доставчици на услуги от трети страни използват различни технологии, за да преценят как се използват нашите сайтове или мобилни приложения, за да персонализират своя опит и да ви доставят реклама, включително онлайн съдържание, съобразена с вашите интереси. Някои технологии, които може да използваме, включват:

Бисквитки
Бисквитката е малък файл, поставен на вашето устройство, когато посетите даден сайт, който може да бъде разбран от сайта, който я е издал. Ние използваме събраната информация от бисквитките, за да запомним кой сте, за да ви впишем в системата, и вашите предпочитания, за да ви осигуримреклами, оферти или друго съдържание, съобразено с вашите интереси, както и да преценим как се използват нашите сайтове. Можете да приемете или откажете бисквитките чрез настройките на вашия браузър. За да научите повече, моля, погледнете настройките на бисквитките, които са на разположение на използвания от вас уеб браузър.


Други технологии
Ние използваме други технологии, включително уеб маяци и JavaScript, които понякога работят заедно с бисквитките и други средства, в нашите мобилни приложения, за да може еднозначно да идентифицираме устройството ви. Тези други технологии помагат за активиране на функции на нашите уеб сайтове и в рамките на нашите мобилни приложения.

Начало на страницата


Рекламиране според интересите

Можете да получавате реклами, оферти или друго съдържание въз основа на интереси, при взаимодействие с уеб сайтове или мобилни приложения. Рекламата според интересите е онлайн реклама от марките на P&G и/или от нашите внимателно подбрани бизнес партньори, които се съобразени с вашите интереси и изпратени на вашето устройство с помощта на бисквитка или друг идентификатор, определен за вашето устройство. Тези бисквитки или други идентификатори са поставени в категории от общ интерес, които извеждат информация като:




  • Уеб страниците, които разглеждате, и връзките, върху които щраквате на уеб сайтове на P&G и други уеб сайтове, които посещавате.
  • Мобилните приложения, които използвате.
  • Имейли на марки на P&G, които разглеждате, и връзките, които щраквате в имейла.
  • Демографски данни.
  • Офлайн и онлайн данни за покупки.

Ние сме проектирали нашите рекламни системи въз основа на интереси, за да ви доставим такива реклами въз основа само на данни, които не ви идентифицират лично.

Ние уважаваме вашия личен живот
Можете да ограничите получаването на реклами въз основа на интереси на уеб сайтове или в мобилните приложения с различни средства.


Вашите възможности за избор по отношение на получаването на реклама въз основа на интереси на уеб сайтове
Можете да предотвратите получаването на реклами въз основа на интереси от P&G на уеб сайтове чрез изтриване и отказване бисквитките във вашия браузър(и). Можете да се отпишете от получаване на реклама въз основа на интереси на уеб сайтове на компании, участващи в Инициативата за мрежова реклама, като посетите http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp.

В Съединените щати и Канада можете да посетите връзката Ad Choices тук или на уеб сайтовете на P&G в тези страни, където можете да изберете да се отпишете от получаването на реклами въз основа на интереси на уеб сайтовете. В страните от Европейския съюз можете да посетите връзките „За бисквитките“ в долната част на уеб сайтовете на P&G в тези страни, където можете да изберете да се отпишете от получаването на реклами въз основа на интереси на уеб сайтовете. P&G ще уважи този избор.

Вашите възможности за избор по отношение на получаването на реклама въз основа на интереси в мобилни приложения
Някои по-нови операционни системи на мобилни устройства ви позволяват да ограничите използването на информация за доставяне на реклама въз основа на интереси в мобилните приложения. Можете да проверите настройките на вашето устройство за такива опции в операционната система на устройството.

Начало на страницата


Трети страни, рекламиращи на сайтове на P&G

Може да дадем възможност на трети страни, включително бизнес партньори и рекламни мрежи, да рекламират на сайтовете на P&G. Някои от тези компании може да разпознаят вашето устройство чрез бисквитки или други технологии всеки път, когато ви изпращат онлайн реклама. Това им дава възможност да разберат къде вие или други, които използват компютъра ви, сте видели тяхната реклама и да доставят реклами, за които смятат, че са от интерес за вас.

Начало на страницата


Връзки към сайтове на трети страни и социални мрежи

Сайтове на P&G могат да включват връзки към сайтове на трети страни. P&G не контролира тези сайтове на трети лица и ви препоръчваме да прочетете декларацията за поверителност на всеки сайт, който посещавате.

Социални мрежи и плъгини на трета страна
Нашите уеб сайтове могат да включват плъгини от социални мрежи или други трети страни. Пример за плъгин е бутонът „Харесвам“ на Facebook. Където е разрешено от закона, тези плъгини могат да се свързват със и да изпращат информация за страната, която е предоставила плъгина, дори ако не щракнете върху него. Тази информация може да включва вашия IP адрес, информация за вашия браузър и устройство, както и адреса на уеб страницата, която посещавате в нашия сайт. Зареждане, използване или щракване върху плъгини могат също да поставят, четат и предават бисквитки. Тези бисквитки могат да съдържат уникален идентификатор, който социалната мрежа или трета страна ви е задала. Зареждането, функционалността и използването на плъгини се уреждат от политиката за поверителност и условията на страната, която е предоставила плъгина.

Социални мрежи и вписване с акаунт от трета страна
Нашите сайтове може да ви позволят да влезете в системата с помощта на социалната мрежа или друг акаунт от трета страна. Пример за вход с акаунт от трета страна е „Влез чрез Facebook“. Влизане в един от нашите сайтове с вашия акаунт от социална мрежа или трета страна може да ни позволи да събираме информация, която да ни даде разрешение за достъп от тази социална мрежа или трета страна. Функцията за влизане също може да прехвърли информация към социалната мрежа или третата страна, като например вашето потребителско име и парола, за целите на удостоверяването. Социалната мрежа или третата страна може също автоматично да събира информация, като например вашия IP адрес, информация за вашия браузър и устройство, както и адреса на уеб страницата, която посещавате на нашия сайт. Функцията за влизане може да поставя и чете бисквитки от тази трета страна, които могат да съдържат уникален идентификатор, който социалната мрежа или друга трета страна ви е задала. Функционалността за и използването на влизане се уреждат от политиката за поверителност и условията на страната, която е предоставила функционалността за влизане.

Начало на страницата


Генерирано от потребителя съдържание

Някои сайтове и приложения на P&G позволяват на потребителите да представят свое собствено съдържание за състезания, блогове, видео, както и други функции. Моля, не забравяйте, че всяка информация, която предоставяте или публикувате като генерирано от потребители съдържание на сайтовете на P&G, става публична информация. Трябва да внимавате, когато решавате да разкриете своя лична, финансова или друга информация в тези изложения или публикации. P&G не може да попречи на други да използват тази информация по начин, който може да наруши тази Декларация за поверителност, закона или вашата лична неприкосновеност и безопасност. P&G не носи отговорност за резултатите от тези публикации.



Начало на страницата


 Сигурност на информацията

P&G се ангажира с поддържане на сигурността на личната информация. Ние сме внедрили технически, административни и физически процедури, предназначени за защита на личната информация от загуба, злоупотреба или промяна.

Ние ограничаваме достъпа до лична информация до тези, които имат бизнес нужда. Ние съхраняваме личната информация само толкова дълго, колкото счетем за разумно необходимо.

Начало на страницата


Прехвърляне на информация

P&G може да прехвърля личната ви информация в рамките на P&G и/или други трети страни, като например нашите доставчици на услуги от трети страни. Вашата лична информация може да бъде прехвърлена, съхранявана и обработвана в страна, различна от тази, в която е събрана. Това може да включва Съединените щати. Когато правим това, ние предаваме информацията в съответствие с приложимите закони за защита на данните.

Ние сме внедрили процедури и контроли като помощ за гарантиране, че личната информация е защитена, без значение в коя страна се съхранява или е прехвърлена.

Начало на страницата


Онлайн защита на личните данни на деца

Ние не възнамеряваме да събираме лична информация онлайн от деца под 13 години или както е определено от местните нормативни изисквания, с изключение на сайтове, насочени специално към деца. На тези сайтове ние следваме приложимите закони за защита на данните.

Начало на страницата


Връзка с P&G

Ако имате въпроси или притеснения по отношение на личните ви данни, моля, свържете се директно с P&G. Щракнете тук, за да изберете своята страна и да бъдете насочени към правилния пощенски и/или имейл адрес, който да използвате.

Можете също да ни пишете на адрес:
P&G Global Privacy Office
PO Box 599
Cincinnati, OH 45202
САЩ

P&G участва в акредитирана програма на американския съвет на бюрото за по-добър бизнес (ВВВ). Допълнителна информация за тази програма и процеса на разрешаване на спорове на BBB е на разположение на www.bbb.org

Жалби относно поверителността от граждани на Европейския съюз

P&G самостоятелно удостоверява съответствието с програмите за лична неприкосновеност на САЩ-ЕС и САЩ-Швейцария. Ние се ангажираме да работим с вас, за да получите справедливо решение на всяка загриженост по отношение на поверителността. Ние си сътрудничим с органите за защита на данните за съответната страна, ако те имат съмнения, че има проблем с поверителността.

P&G се задължава да вземе решение относно оплаквания за вашата поверителност и нашето събиране или използване на вашата лична информация. Гражданите на Европейския съюз със запитвания или оплаквания относно тази декларация на поверителност следва първо да се свържат с P&G.

P&G допълнително се ангажира да постави нерешените жалби относно поверителността съгласно принципите на САЩ-ЕС и на личната неприкосновеност на независим механизъм за разрешаване на спорове, BBB EU SAFE HARBOR, управляван от Съвета на бюрото за по-добър бизнес. Ако не получите своевременно потвърждение на вашата жалба или ако жалбата не е разгледана по задоволителен начин от P&G, моля, посетете уеб адреса на BBB EU SAFE HARBOR www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints за повече информация и за подаване на жалба.

Начало на страницата


Промени в тази Декларация за поверителност

Ще публикуваме промените на тази Декларация за поверителност и ще посочим датата, на която влизат в сила, когато тази Декларация за поверителност бъде обновена. Ако ние направим някакви съществени промени в тази Декларация за поверителност, ще ви уведомим чрез изпращане на имейл на имейл адреса, който последно сте ни предоставили, или чрез публикуване на известие за промените на този сайт.

Последно обновяване: 1 септември 2014 г.


Обновяване 1 септември 2014 г.
Добавен е език, за да обясни, че информацията може да се споделя със социални мрежи или други сайтове на трети страни, когато плъгини или вход на трети страни са включени в уеб сайтове на P&G. Езикът по ваш избор е бил обновен, за да се разрешат предварително отметнати квадратчета за влизане в някои страни, където е законно разрешено, като например Съединените щати, за да се опрости процесът на регистрация за потребителите, които желаят да се абонират за купони, бюлетини и други съобщения по имейл. Моля, щракнете тук за повече информация за обновяванията от септември 2014 г. на нашата Декларация за поверителност.

Начало на страницата


Специфична информация за страна 


ARGENTINA



La información y datos que Ud. nos proporcione voluntariamente a través del Sitio Web se incluirán en una base de datos que quedará bajo la responsabilidad de P&G, con el objetivo de proporcionarle un servicio personalizado y a la altura de sus necesidades, mejorando el canal de comunicación con el usuario. Sus datos también podrán utilizarse para elaborar estadísticas y estudios de mercado

Se le informa que su registro en el Sitio Web implica que Ud. da su consentimiento expreso, libre e informado para la inclusión, uso y tratamiento de sus datos personales por P&G.

P&G realizará el tratamiento de sus datos personales de acuerdo con su política de privacidad y las disposiciones de la Ley 25.326, sobre Protección de los Datos Personales, adoptando los recaudos técnicos y organizativos necesarios en lo que respecta a la custodia, almacenamiento, conservación y confidencialidad de la información con el fin de evitar su alteración, pérdida, tratamiento o acceso no autorizado. Debido a que ninguna transmisión vía Internet puede garantizar su íntegra seguridad, P&G no puede garantizar que la información transmitida a través del Sitio Web se encuentre completamente segura, con lo cual Ud. asume este riesgo, que declara conocer y aceptar.

Sus datos personales podrán ser compartidos con empresas contratadas por P&G a fin de poder ofrecerle nuestros servicios y cumplir con las presentes Condiciones de Uso, para lo cual Ud. presta su expreso consentimiento y autorización.

Ud. tiene la facultad de ejercer el derecho de acceso a sus datos personales en forma gratuita a intervalos no inferiores a seis (6) meses, salvo que se acredite un interés legítimo al efecto, conforme lo establecido en el artículo 14, inciso 3 de la Ley 25.326 (Disposición 10/2008, artículo 1°, B.O. 18/09/2008) y a solicitar su actualización, rectificación o supresión de sus datos personales. A tal fin, deberá completar su información en este link http://pgconsumercare.force.com/PGContactUs?Country=Argentina&lang=es&website=LAsocialmed o comunicarse telefónicamente 0800-999-7625.

Se le hace saber que la Dirección Nacional de Protección de Datos Personales, órgano de control de la ley 25.326, tiene la atribución de atender las denuncias y reclamos que se interpongan con relación al incumplimiento de las normas sobre protección de datos personales.

Начало на страницата


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE bvba.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Procter & Gamble DCE bvba,Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Procter & Gamble DCE bvba, Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Начало на страницата


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Consumer Privacy Policy unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble Inc. is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, please write to the following address:

Consumer Relations
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5
Telephone: 1-800-668-0150
Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Начало на страницата


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
Service du Consommateur
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail: cliquez ici

Начало на страницата


DEUTSCHLAND



Procter & Gamble nimmt die Belange des Datenschutzes sehr ernst. Es ist uns ein besonderes Anliegen, dass die Privatsphäre unserer Kunden bei der Nutzung unserer Services angemessen geschützt ist und die geltenden datenschutzrechtlichen Bestimmungen, insbesondere die Vorgaben des Bundesdatenschutzgesetzes (BDSG) sowie des Telemediengesetzes (TMG), eingehalten sind.

Verantwortliche Stelle für die Verarbeitung Ihrer personenbezogenen Daten in Deutschland ist die Procter & Gamble Service GmbH.

Wir verarbeiten und nutzen Ihre personenbezogenen Daten nur, sofern Ihre Einwilligung vorliegt oder eine Rechtsvorschrift die Verarbeitung oder Nutzung erlaubt. Sie können der werblichen Nutzung Ihrer Daten jederzeit widersprechen und eine erteilte Einwilligung in die Erhebung und Verwendung Ihrer Daten mit Wirkung für die Zukunft ganz oder teilweise widerrufen. In diesem Fall werden wir Ihre Daten in dem von Ihnen gewünschten Umfang löschen bzw. diese für eine weitere werbliche Verwendung sperren. Wenden Sie sich hierfür bitte an die Procter & Gamble Service GmbH (Adresse siehe nachfolgend).

Wenn und soweit für Zwecke der Werbung, der Marktforschung und/oder zur bedarfsgerechten Gestaltung unserer Services Nutzungsprofile unter Verwendung von Pseudonymen erstellt werden, erfolgt dies nur, soweit Sie einer entsprechenden Verwendung ihrer Daten nicht widersprochen haben. Die Nutzungsprofile werden zu keiner Zeit mit anderweitig gespeicherten Daten zu Ihrer Person zusammengeführt. Zur Geltendmachung von Widersprüchen gegen diese Verwendungen tragen Sie sich bitte über die jeweils zur Verfügung stehenden Widerspruchsfunktionen aus bzw. verwenden Sie entsprechende Opt-Out-Optionen.

Wir setzen technische und organisatorische Sicherheitsmaßnahmen ein, um Ihre durch uns verwalteten personenbezogenen Daten gegen zufällige oder vorsätzliche Manipulationen, Verlust, Zerstörung oder gegen den Zugriff unberechtigter Personen zu schützen. Ihre Daten werden nur solange gespeichert, wie dies für die Erbringung unserer Leistungen erforderlich ist bzw. wir gesetzlich oder rechtlich zur Aufbewahrung verpflichtet sind.

Sie haben jederzeit das Recht, Auskunft über Ihre bei uns gespeicherten Daten zu erhalten. Sollten Ihre Daten falsch oder zu Unrecht von uns gespeichert sein, werden wir diese gerne berichtigen, sperren bzw. löschen. Auskunftswünsche, Widerrufs-/Widerspruchserklärungen, Beschwerden, Fragen oder Anregungen zum Datenschutz richten Sie bitte an folgende Adresse:

Procter & Gamble Service GmbH
Sulzbacher Str. 40-50
65824 Schwalbach
Email: Klicken sie hier


Die Einhaltung der datenschutzrechtlichen Grundsätze und der technisch-organisatorischen Sicherheitsvorkehrungen wird durch unseren Datenschutzbeauftragten überwacht. Bei Fragen zum Datenschutz steht dieser Ihnen gerne unter o.g. Adresse zur Verfügung.

Начало на страницата


Ελλάδα



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Начало на страницата


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

  1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
  2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
  3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
  4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
  5. partecipare a giochi e concorsi
  6. sviluppare comunicazione personalizzata

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.

In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze senza il tuo preventivo consenso.

In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a

Procter & Gamble – Viale Giorgio Ribotta 11 – 00144 Roma.

Начало на страницата


Korea

가. 개인정보 관리책임자 및 관련부서

“P&G”는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.
<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 박 린 컨
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com


부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vwsmile.im@pg.com

“P&G” 고객센터
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.
나. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 한국인터넷진흥원 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다.
개인정보침해신고센터
(국번 없이)118 http://privacy.kisa.or.kr

다. 정책변경에 따른 공지의무

“P&G” 개인정보취급(처리)방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급(처리)방침을 시행하기 최소 10일전에 브랜드홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

Начало на страницата


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. (en adelante, “P&G México”), con domicilio en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vistahermosa, Del. Cuajimalpa de Morelos, México, D.F. C.P. 05100, es responsable de recabar sus datos personales, del uso que se les dé a los mismos y de su protección.

Si usted considera que alguna de las finalidades descritas en este apartado no tiene origen o no es necesaria para el tipo de relación que tiene con P&G México puede manifestar su negativa al tratamiento, respecto de dicha finalidad, a través de la dirección electrónica privacidadpgmex@pg.com en los siguientes 5 días hábiles.

CONTROLES DE SEGURIDAD Y COMUNICACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

P&G México y todo su personal reconoce la importancia de un adecuado tratamiento para sus datos personales y, como consecuencia de ello, se han implementado diversos controles y medidas de seguridad que permiten que dichos datos personales conserven su carácter confidencial y previenen tanto un acceso o uso no autorizado como posibles daños, perdidas o alteraciones a los mismos.

Los datos personales que han sido recabados de usted se compartirán con otras sociedades (nacionales o internacionales) que forman parte del mismo grupo corporativo de P&G México, podrán ser compartidos también con aquellos proveedores que P&G México utilice para la realización de las actividades relacionadas con los fines señalados, o si otra empresa adquiere a P&G México, o si los mismos son necesarios a fin de proteger y defender los derechos y la propiedad de P&G México (inclusive en la aplicación de nuestros Términos y Condiciones) o cuando la ley o las autoridades así lo requieran, requiriendo por tanto de su consentimiento para dicha transferencia en términos de la fracción III del artículo 37 de la “Ley”.

LIMITACIÓN DE USO O DIVULGACIÓN DE LOS DATOS PERSONALES.

Si usted no desea recibir nuestros correos de actualización y notificación de servicios o productos, incluyendo material publicitario y/o promocional que se relacione con los productos de P&G México deberá enviar un correo electrónico a la dirección privacidadpgmex@pg.com.

En caso de que P&G México considere que los datos personales han sido proporcionados por un menor o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, en contravención al presente Aviso, P&G México procederá a eliminar tales datos personales a la brevedad. Si usted se da cuenta que tales datos personales han sido proporcionados por un menor de edad o por una persona en estado de interdicción o incapacidad, por favor envíe un correo electrónico a la dirección: privacidadpgmex@pg.com

EJERCICIO DE DERECHOS ARCO Y POSIBLE REVOCACIÓN DEL CONSENTIMIENTO.

Usted tiene derecho de acceder a los datos personales que P&G México posea en relación a su persona y también tiene derecho a actualizar o rectificar sus datos personales de ser éstos inexactos o incorrectos, a instruirnos su cancelación si considera que el tratamiento que realizamos no cumple con los principios y deberes que le son aplicables y a oponerse al tratamiento de los mismos para fines específicos o por existir causa legítima para ello.

El ejercicio de los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición podrá hacerse valer mediante un escrito libre que cumpla con la información y anexos mínimos descritos por el artículo 29 de la “Ley” y que acompañado por copia de su documento de identificación (y, en su caso, del documento de identificación de su representante y el documento que acredite su personalidad) deberá ser presentado ante el Oficial de Privacidad de P&G México, que es la persona designada para atender y dar trámite a cualquier solicitud en el tema de datos personales (mismo que se encuentra ubicado en el domicilio de P&G México) o bien ser enviado a la dirección electrónica privacidadpgmex@pg.com siempre que se confirme vía telefónica su correcta recepción. Asimismo, usted puede comunicarse al teléfono 01-800-717-2413 de lunes a viernes de las 9:00 am a las 4:00 pm (hora del centro de México).

En caso de que la información proporcionada en su solicitud sea errónea o insuficiente, o sin incluir los documentos de acreditación correspondientes, podremos solicitarle, dentro de los cinco días hábiles siguientes a la recepción de la solicitud, que aporte los elementos o documentos necesarios para dar trámite a la misma. Usted contará con diez días hábiles para atender el requerimiento, contados a partir del día siguiente en que lo haya recibido. De no dar respuesta en dicho plazo, se tendrá por no presentada la solicitud correspondiente.

P&G México le comunicará la determinación adoptada a su solicitud dentro de un plazo máximo de 20 días hábiles contado desde la fecha de presentación de su solicitud (realizándose dicha comunicación a través del correo electrónico que de usted tengamos o al que proporcione con su escrito) y, si su solicitud fuera procedente, se hará efectiva dentro de los 15 días hábiles siguientes a dicha comunicación (destacándose que, en el supuesto del derecho de acceso, se entregarán copias simples de los archivos que contengan sus datos personales).

Usted también puede revocar su consentimiento al tratamiento mediante una solicitud que entregue o envíe a las direcciones antes mencionadas a través de los mismos medios y procedimientos citados en este título. No obstante, es importante tome en cuenta que dicha revocación podrá afectar la relación comercial que exista entre las partes.

CONSENTIMIENTO AL TRATAMIENTO. Usted consiente expresamente al navegar por el sitio web y proporcionar sus datos personales, que el presente Aviso le ha sido dado a conocer por P&G México, y haber leído, entendido y acordado los términos expuestos en este Aviso, por lo que otorga su consentimiento a P&G México para recabar, almacenar, manejar, tratar, usar, transferir y compartir sus datos personales con las demás sociedades de su grupo corporativo y los terceros que utilice para el cumplimiento de las finalidades establecidas en el presente Aviso de Privacidad.

Начало на страницата


MORROCO



Conformément à Loi n°09-08 du 18 février 2009 relative à la protection des personnes physiques à l’égard du traitement des données à caractère personnel, vous disposez d'un droit d’accès, de rectification et d’opposition de vos données personnelles.

Pour exercer ce droit, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur au Maroc:
Service Consommateurs
BP 16.069, Casablanca Principale
Casablanca, Morocco
Téléphone: 0801007075
Email : serviceconsom.im@pg.com

Начало на страницата


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Начало на страницата


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing, incluindo informá-lo e pedir a sua opinião sobre produtos, ofertas e serviços da P&G e realizar estudos de mercado, através de qualquer meio, incluindo por e-mail ou SMS ou MMS, assim como realizar tratamento de dados com o objetivo de adequar as nossas comunicações ao seu perfil de consumo. De igual forma, os seus dados poderão ser utilizados para lhe enviar informação relativa a terceiras empresas relacionadas com os setores de comunicação, ócio e grande consumo.O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G (Ref. Dados Pessoais) pelos seguintes meios: (i) email: cancelamentos_pgportugal@datacentric.es ; ou por (ii) carta, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet.

Caso não deseje receber mais comunicações da Procter & Gamble, clique aquí

Начало на страницата


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a

PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid).

Si no deseas recibir más comunicaciones de Procter & Gamble, haz clic aqui

Начало на страницата