Change Text Size Resize Text Small(12 point) Resize Text Medium(14 point) Resize Text Large(16 point)







We self-certify
compliance with
:

Декларация на P&G за защита личните данни

СЪДЪРЖАНИЕ

Благодарим ви, че посетихте сайта на Procter & Gamble(P&G).

Три милиона пъти на ден марките на P&G докосват живота на хората по света.

Нашата корпоративна традиция се основава на принципите на почтеността, уважението на личността и стремежа да правим най-доброто.

Доверието е основен приоритет в корпоративната ни мисия. За да съхрани доверието ви, Р&G поема отговорността да защити вашите лични данни.

Общата декларация за защита на личните данни (Декларация за защита на личните данни) описва информацията, която P&G (компанията Procter & Gamble и нейните филиали и партньори) събира за вас, как използваме и защитаваме тази информация и избора, който можете да направите за това, как ние да използваме тази информация.

Начало на страницата


Практиката ни по отношение на личните данни е в съответствие с:

  • Директивата на ЕС за защита на личните данни и Програмата за избягване на опасностите в бизнеса на Министерството на търговията на САЩ Принципи на нотификация, избор, последващо предаване, сигурност, пълнота на данните, достъп и прилагане.
  • Принципите за честно използване на данните, наложени от Организацията за икономическо сътрудничество и развитите.
  • Програмата за защита на личните данни на Форума за азиатско-тихоокеанско икономическо сътрудничество.
  • Приложимите национални и местни закони за защита на личните данни.
  • Законите на някои страни изискват специфична информация в Декларацията за защита на личните данни. Кликнете тук, за да прочетете информацията за тези страни.
    Белгия Канада Франция Гърция Корея Италия Мексико Холандия Португалия Испания

Начало на страницата


Информацията, която се съдържа в тази Декларация

Тази Декларация се отнася до информацията, включително лични данни, събрана за вас от P&G.


Личните данни са информация, или комбинация от данни, която позволява да бъдете идентифицирани.

Някои програми на P&G могат да съдържат връзки към сайтове, които не принадлежат на P&G. Не носим отговорност за политиката за защита на личните данни на тези сайтове. Препоръчваме да се запознаете с политиката за защита на личните данни на всеки сайт, който посещавате.

Начало на страницата


Информацията, която събираме

Събираме информация за вас от различни източници, включително информация, която получаваме директно от вас, информация, която събираме за вас, когато посещавате нашите сайтове, използвате нашите услуги или разглеждате нашите онлайн реклами, и информацията, която събираме за вас от други източници (разрешени от закона).

Информацията, която събираме директно от вас:
Събираме информация директно от вас, когато вие изберете да участвате в наши оферти и програми или предоставяте информация директно на нас по друг начин. Eто примери на информация, която получаваме директно от вас:


  • Име, електронен адрес, пощенски адрес.
  • Потребителско име и парола.
  • Домашен или мобилен телефонен номер.
  • Възраст.
  • Дата на раждане.
  • Друга информация за вас и вашето семейство, като пол и предпочитани продукти и/или потребителско поведение.
  • Биометрични данни, събрани по време на доброволни потребителски проучвания (като отразяване на изражението на лицето, честота на пулса, състояние на кожата).
  • Демографска информация.
  • Информация за начин на плащане (кредитна карта).
  • Предпочитания за комуникация в бъдеще.
  • Информация за контакти на приятели, с които бихте желали да се свържем. Когато предоставяте данни за изпращане на информация на приятел, ние изпращаме само информацията, която вие сте поискали.

Информацията, която събираме, когато посещавате нашите сайтове, използвате нашите услуги или преглеждате нашите онлайн реклами:
Ние използваме идентификационни файлове или други технологии, за да събираме информация за вас, когато посещавате нашите сайтове, използвате нашите услуги, или разглеждате онлайн реклами. Примери за информацията, която събираме посредством тези технологии:
  • Типа на вашия браузър и операционна система.
  • Уеб страниците, които разглеждате.
  • Връзките, върху които кликвате.
  • IP адрес.
  • Сайта, който сте посетили, преди нашия.
  • Електронни съобщения на P&G, които сте отворили и препратили.
  • Оферти или връзки на P&G, към които сте се свързали по електронни пощи.
Информацията, която събираме от други източници:
Можем да получим информация за вас от други източници, включително комерсиално достъпни източници, такива като организации, които събират и предоставят данни, и обществени бази данни. Примери на информация, която събираме от други източниц:.
  • Име, пощенски адрес.
  • Възраст
  • Ниво на доходите.
  • Семейно положение и брой деца.
  • Вашите интереси, като хоби и домашни любимци.
  • Данни от потребителски и пазарни проучвания.
  • Потребителско поведение.
  • Публични данни или дейности, като блогове, видео, обяви по интернет, създавано от потребители съдържание, потребителско поведение в магазините.

Цялата информация, която събираме за вас, може да се съчетава, за да ни помогне да персонализираме общуването с вас и да разработим продукти и услуги на световно равнище.

Начало на страницата


Как използваме тази информация

За да предоставяме оферти, продукти и услуги.Ние използваме събраната информация, за да предоставяме продуктите и услугите, които ви интересуват; за да ви информираме за други продукти и услуги, предлагани от P&G, и за да управляваме уебсайтовете и услугите си.

Информацията, която събираме за вас, използваме по следните начини:

  • Изпращане на мостри, бонуси, продукти и информация.
  • Разработване на нови продукти и услуги.
  • За включването ви в състезания, програми или за изпращане на оферти, които сте поискали.
  • За предоставяне на други услуги, които сме ви предложили.
  • За създаване и управление на вашата сметка.
  • Обработване на плащане за покупки или други услуги.
  • Защита срещу или идентифициране на възможни измамни сделки.
  • Когато е позволено от закона, за предоставяне по наша инициатива на специални оферти и продукти и услуги на P&G по пощата.
  • Разработване и предоставяне на реклами, съобразени с вашите интереси.
  • Анализиране на употребата на нашите продукти, услуги и сайтове.
  • За да разберем как сте стигнали до нашия сайт.
  • За да определим ефективността на нашата реклама.
  • Да прилагаме нашите Условия и положения или да управляваме по друг начин нашата дейност.

Начало на страницата


Възможности за избор и достъп до вашата информация

Възможности за избор
Вие сами избирате как да комуникираме с вас.

Цифрови/електронни средства за комуникация (примери: електронна поща, мобилен телефон).
Изпращаме мобилни или електронни съобщения, единствено и само когато сте поискали да получавате такива. (Вие избирате.) Можете да откажете да получавате мобилни или електронни съобщения от определени марки или групи на P&G като следвате инструкциите, предоставени във всяко съобщение, което получавате от марката или групата.

Обикновена поща
Когато е позволено от закона, можем да изпратим по наша инициатива оферти или информация за продукти, които считаме, че представляват интерес за вас.

Можете да откажете да получавате рекламни пратки от определени марки или групи на P&G. Рекламните пратки съдържат инструкции за избор и вие можете да откажете получаването на пратки от определени марки или групи на P&G (като Every Day Solutions, Envie de Plus, Zin in Meer), следвайки настоящите инструкции.

Можете да откажете получаването на рекламни електронни съобщения или пощенски пратки от определена марка или група на P&G въз основа на тази декларация за защита на личните данни. Моля кликнете тук, за да изберете вашата страна и да научите как да попълните вашето запитване.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ: Ако изберете да откажете получаването на рекламни съобщения от нас, ние ще уважим вашата молба. Но ще продължим да ви изпращаме съобщения, свързани с услуги. В случай че запазим вашите лични данни, те ще се използват за сведение, анализ или поради други причини до степен, позволена от Закона, .

Достъп
Ние се стараем да поддържаме вашата лична информация актуална. Можете да преглеждате, коригирате или актуализирате информацията за контакт, която предоставяте на P&G. Някои от програмите на P&G осигуряват онлайн достъп за преглед и актуализация на личната информация. Проверете, където сте се регистрирали, за да научите как можете да преглеждате и актуализирате информацията си.

Ако достъпът до информация и актуализация не е възможен там, където сте се регистрирали, кликнете тук за да изберете страната си и да научите по какъв начин имате достъп и можете да актуализирате личната информация, която сте предоставили на P&G. P&G не таксува тази услуга и отговаря на разумни искания в подходящи срокове.

Начало на страницата


Идентификационни файлове, уеб маяци и други технологии

Бисквитки. "Cookie" представлява малък файл, който се поставя в компютъра, когато посещавате даден сайт, и може да бъде разпознат от сайта, който го е изпратил. Използваме "Cookies", за да следим как се използват нашите сайтове и да персонализираме вашия онлайн опит. Например, когато се регистрирате на нашия сайт, ние запазваме уникален код в "Cookie" на вашия компютър. Следващият път, когато посетите сайта от този компютър, нашите сървъри използват тази "Cookie", за да ви разпознаят. Можем да използваме информацията, която сте предоставили при регистрацията си, в комбинация с действията ви на нашия сайт, за да изпратим реклами и други оферти, които биха могли да представляват интерес.

Можете да приемете или откажете "Cookies". Повечето браузъри автоматично приемат "Cokies". За да научите повече за "Cookies", включително как да откажете достъпа им във вашия компютър, кликнете върху тези връзки:

Уеб маяци.Уеб маяците са внедрени кодове в уеб страниците или електронните пощи. Използваме уеб маяците за изпращане или връзка с "Cookies", за отчитане на потребителите, които са посетили нашия сайт, и за разбиране на начините на използване на сайта. Може да включим уеб маяци в имейли, за да разберем дали съобщенията са били отворени, дали с тях е работено или са препратени.

Можете да блокирате способността на уеб маяците да получават информация като откажете "Cookies" според горното описание.

Други технологии. Примери на други технологии, които използваме, за да гарантираме по-добро обслужване:
  • Променливи на уеб сесията. Информацията, която се предава от един URL към друг, докато сърфирате.
  • Допълнителни програми и устройства към браузъра.Допълнителни уеб компоненти, които трябва да бъдат инсталирани, за да разрешат някои функции на нашите сайтове. Имате избор да не инсталирате тези компоненти.

Реклами на други фирми. Можем да разрешим на други фирми, включително бизнес партньори и рекламни мрежи, да поместват реклами на нашите сайтове. Някои от тези компании могат да поставят "Cookies" на вашия компютър, за да го разпознават всеки път когато ви изпращат онлайн реклама. Това позволява да разберат дали вие или другите използващи компютъра, са видели техните реклами и да ви предоставят предложения, които считат, че биха могли да ви заинтересуват. Не контролираме използването на бисквитките от страна на тези компании. Някои от тези компании са членове на Инициативата за мрежова реклама, която предлага едно общо място за отказ на техните идентификационни файлове. Посетете сайта на Инициативата за мрежова реклама на адрес:
http://www.networkadvertising.org/optout_nonppii.asp

Как използваме идентификационните файлове, уеб знаците и другите технологии. Ние използваме тези технологии, за да предложим по-богат и персонализиран потребителски опит. Ние не съхраняваме личната ви информация в идентификационните файлове, уеб знаците или другите технологии на вашия компютър. За подробности погледнете„Как използваме тази информация“.

Начало на страницата


Споделяне на информацията

Успехът на нашия бизнес зависи от вашето доверие, затова ние не продаваме вашата лична информация на други търговци извън мрежата на P&G. Ние споделяме вашата информация само по начина, описан по-долу, в рамките на P&G.

По принцип не споделяме лична информация с търговци извън мрежата на P&G, освен ако ясно не сме поискали и получили вашето съгласие.

Външни доставчици на услуги. Ние разчитаме на външни доставчици, които изпълняват различни услуги от наше име. В тази връзка е възможно да се наложи да споделим вашата лична информация с тях. Моля, отбележете, че ние предоставяме на нашите доставчици само личната информация, от която те се нуждаят, за да изпълнят своите услуги, и ние изискваме те да защитят тази информация и да не я използват за други цели.

Например, разчитаме на външни доставчици за:

  • Попълване на запитването ви за продукт и услуга и за отговор на вашите въпроси.
  • Хостване на нашите сайтове и доставяне на електронни и мобилни съобщения.
  • Изпращане на мостри на продукти, установяване на контакт с победители в конкурси, съобщения за плащане или други действия от наше име.
  • Анализ на данни, понякога в комбинация с други източници, с цел целенасочена комуникация с вас.
  • Провеждане на проучвания и анализ на данните с цел подобряване на нашите продукти, услуги и сайтове.

Освен това, където е разрешено от закона, ние се доверяваме на външни доставчици за:
  • Комбиниране на личната информация, която е събрана от P&G, с личната информация за вас, събрана от нашите партньори, с цел изпращане на персонализирани рекламни съобщения до вас. В такива случаи, нашите бизнес партньори нямат директен достъп до каквато и да било информация, която споделяме с доставчика на услуги, и само доставчикът на услуги има разрешение да използва комбинираната информация за изпращане на съвместни съобщения, които се надяваме да представляват интерес за вас. Ако предпочитате да не получавате тези съобщения, винаги можете да се откажете като следвате инструкциите, предоставени във всяко такова съобщение, или посредством Декларацията за защита на личните данни, както е посочено по-горе.
  • Изпълнение на други услуги, които сте поискали.

Ние предоставяме на тези компании личната информация, която им е необходима, за да изпълнят услугите от наше име. Ние изискваме тези компании да защитават личната информация и да не я използват за други цели.

Други ситуации, в които можем да разкрием личната ви информация:
  • Ако някоя марка на P&G бъде продадена на друга компания.
  • Където е разрешено от закона, за защита на правата и собствеността на P&G (включително налагане на нашите Условия и положения).
  • Когато се изисква от закона и/или публичните власти.

Натрупана и неперсонална информация.Може да споделяме натрупана информация, която не разкрива самоличността ви, за общ анализ на бизнеса. Например, можем да разкрием броя на посетителите в сайтовете на P&G или услугите.

Начало на страницата


Съдържание, създадено от потребителя

Някои сайтове на P&G дават възможност на потребителите да изпращат свое съдържание за състезания, блогове, видео и други функции. Помнете, че всяка информация, която разкривате, става обществена информация и трябва да проявявате предпазливост, когато решавате да разкриете лична, финансова или друга информация при подаване. P&G не може да защити такава информация от използването й по начин, който може да наруши тази Декларация за защита на личните данни, закона, или вашата лична неприкосновеност и безопасност и не отговаря за резултатите от такава кореспонденция.





Начало на страницата


Защита на данните

Ние поемаме задължението за защита на личните данни. Ние разполагаме с подходящи технически, административни и физически процедури, за да защитим личната информация от загуба, злоупотреба или промяна.

Ние ограничаваме достъпа до личната информация само до лицата, които се нуждаят от нея за бизнес цели. Ние съхраняваме личната информация само за времето, в което тя е необходима.

Когато предоставяме личната ви информация на трети страни, ние изискваме от тези компании да защитят информацията и да не я използват за каквито и да било други цели.

Когато събираме или изпращаме конфиденциална информация, такава като номер на кредитна карта, използваме стандартните индустриални методи, за да защитим тази информация.

Начало на страницата


Предаване на информация

Вашата лична информация може да се предава, съхранява и обработва в страна, различна от тази, в която е предоставена. Това може да включва и САЩ. Когато правим това, ние предаваме информацията в съответствие със законите за защита на личните данни.

Ние взимаме мерки за защита на личната информация, без значение в коя страна се съхранява или къде е прехвърлена.. Ние имаме процедури и контрол, които ни дават възможност да гарантираме това.

Ние се придържаме към Директивата на ЕС за защита на данните и към националните закони за защита на данните, както и към Програмата за защита на бизнеса на Министерство на търговията на САЩ.

Начало на страницата


Защита на децата в Интернет пространството

Ние считаме, че е важно осигуряването на допълнителна онлайн защита за децата. Ние насърчаваме родителите и настойниците да прекарват известно време с децата си онлайн, за да участват и наблюдават действията им.

Не възнамеряваме да събираме лична информация онлайн от деца под 13 години, освен в някои сайтове, насочени специално към деца.

Когато събираме лична информация от деца, ние правим това в съответствие с приложимите национални закони за защита на личните данни на децата.

Американските сайтове, които събират информация от деца под 13 години, предвиждат декларация за поверителност, която отговаря на изискванията на Закона за защита на децата онлайн.Кликнете тук, за да прочетете тази Декларация за поверителност.

Кликнете тук за да разберете как да получите копие от информацията, която вашето дете е предоставило на P&G, за да актуализирате информацията или да ни инструктирате да не контактуваме повече с детето ви.

Начало на страницата


Свържете се с нас

Ако имате въпроси или съображения относно вашата конфиденциалност, свържете се директно с P&G.Кликнете тук за да изберете вашата страна и да получите правилния адрес или електронен адрес, който да използвате, или използвайте пощенския адрес по-долу. Използвайте спокойно родния си език, когато изпращате вашите въпроси или коментари.

В противен случай можете да се свържете с нас на следния адрес
P&G Global Privacy Team
PO Box 599
Cincinnati, Ohio 45202 USA

Ние сме се посветили на идеята да работим с вас, за да постигнем справедливо решение на всяко оплакване или опасение относно поверителност. Ние си сътрудничим с държавните власти за защита на данни, ако те сметнат, че е възникнал проблем със защитата на лични данни.

Ние участваме в Съвета на САЩ по Програмата за акредитирани компании на Бюрото за по-добър бизнес (Better Business Bureau, BBB). Допълнителна информация за тази програма и процеса й за решаване на спорове можете да намерите наwww.bbb.org

Жалби за нарушаване на поверителността, подадени от граждани на Европейския съюз:

В съответствие с принципите на Safe Harbor P&G се задължава да решава жалбите относно поверителността и събирането или използването на вашите лични данни. Гражданите от Европейския съюз, които имат запитвания или оплаквания във връзка с политиката на защита на личните данни, първо трябва да се свържат с P&G.

Компанията Procter & Gamble допълнително се ангажира да препрати нерешени оплаквания относно неприкосновеността на личния живот съгласно Принципите за защита на данните (Safe Harbor) на САЩ - ЕС [и ЕС - Швейцария] до независимия механизъм за решаване на спорове BBB EU Safe Harbor, управляван от консула на Бюрото за по-добър бизнес (Better Business Bureaus). В случай че не получите своевременно потвърждение за получаване на вашата жалба или ако жалбата ви не задоволително адресирана от компанията Procter & Gamble, посетете уеб сайта на BBB EU SAFE HARBOR на адрес www.bbb.org/us/safe-harbor-complaints за повече информация и за подаване на жалба.

За повече информация как да защитите своя компютър, личната си информация и семейството си онлайн, посетете препоръките ни за неприкосновеност на личната информация
http://www.pg.com/yourprivacy/index.shtml

Начало на страницата


Изменения в Декларацията за защита на личните данни



Ще съобщаваме измененията в Декларацията за защита на личните данни и ще актуализираме данните, когато тази Декларация се актуализира. Ако направим коренни промени в Декларацията за защита на личните данни, ще ви уведомим като изпратим електронна поща на адреса, който сте предоставили последно, или като обявим промените на този сайт.


Последна актуализация: Август 2008

Актуализация 2008
Политиката гласи, че информацията може да бъде използвана от нашите марки за (1) по-добро персонализиране на нашите реклами и оферти към вас и (2) да ви информираме за всички продукти и услуги, предлагани от P&G. Актуализираната декларация отбелязва, че марките на P&G разчитат на доставчици на услуги, за да ви изпращат съобщения, че рекламират продукт или услуга съвместно с някой от нашите бизнес партньори. Освен това, направихме редица организационни промени, които да улеснят четенето и разбирането на нашата фирмена политика.

Актуализация 2005
Не са направени съществени изменения в Декларацията за защита на личните данни. Тази актуализация беше с цел да: да изясни и опрости съдържанието и да подобри четливостта, да отстрани препратките към определени рекламни партньори; да допълни информацията относно боравенето с идентификационни файлове, и да посочи допълването на Декларацията за неприкосновеност на децата за определени американски сайтове.

Актуализация 2002
Не са направени съществени изменения в Декларацията за защита на личните данни. Тази актуализация беше с цел да: изясни, че компания, която купува марка на P&G може да получи информация за клиентите, които са се записали за тази марка, да добави примери за трети страни, с които P&G може да споделя информация, ако потребителите са дали своето съгласие, да променим имената на рекламните партньори, и да изясним, че неприкосновеността на децата трябва да бъде в съответствие с националните закони и да добави физическите адреси на нашите корпоративни офиси.

Начало на страницата


Специфична за страната информация


BELGIQUE



Conformément à la Loi sur la Protection de la Vie Privée du 8 décembre 1992, vous disposez d'un droit d'accès et de rectification de vos données personnelles. Vous pouvez également vous opposer à leur traitement. Le responsable du traitement de vos données en Belgique est la société Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) sprl.

Pour tout renseignement complémentaire, vous pouvez vous adresser à notre service du consommateur en Belgique: Service du Consommateur, BP 81, 1090 Bruxelles.

BELGIE



Overeenkomstig de Wet op de Bescherming van de Persoonlijke Levensfeer van 8 december 1992, heeft u het recht tot toegang en tot verbetering van uw persoonlijke gegevens. U kan zich eveneens verzetten tegen het houden van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Belgïe is de venootschap Procter & Gamble DCE (Belgium Distribution Division) bvba.

Wil u meer weten hierover, kan u contact opnemen met onze consumentendienst in Belgïe: Consumentendienst, BP 81, 1090 Brussel.

Начало на страницата


CANADA



Procter & Gamble Inc. complies with Canadian Federal and Provincial privacy laws and regulations including the Personal Information Protection and Electronic Documents Act.

Procter & Gamble Inc. will only use your personal information for the purposes intended and as detailed in the Global Privacy Statement unless we have obtained your consent to use it for other purposes.

Residents of Canada are notified that the personal information they provide to Procter & Gamble is stored in the company’s databases outside of Canada including in the United States and may be subject to disclosure to authorized law enforcement or government agencies in response to lawful demand pursuant to the laws of that country.

If you need to contact Procter & Gamble Inc. regarding your personal information, then please write to the following address:

Consumer Relations
1-800-668-0150
P.O Box 355, Station A
Toronto, ON, M5W 1C5

Email: privacyfeedbk.im@pg.com

Начало на страницата


FRANCE



Les informations que vous nous communiquez sont utilisées à des fins de prospection et de fidélisation et/ou pour vous faire éventuellement parvenir des informations sur nos produits ou ceux d’autres sociétés. Elles pourront être temporairement transférées hors Union Européenne pour qualification, hébergement.

Vous disposez d’un droit d’accès, de rectification et d’opposition aux informations qui vous concernent. Pour exercer ce droit, contactez :

Procter & Gamble France SAS
163/165 quai Aulagnier - 92600 Asnières-sur-Seine
E-mail : frconsumers@custhelp.com

Начало на страницата


GREECE



Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ελληνικό νομικό πλαίσιο, μπορείτε να ανατρέξετε στον ν.2472/1997 και τις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

ΠΡΟΚΤΕΡ& ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ ΕΠΕ
Λ.Συγγρού 165, 17 121 Νέα Σμύρνη
Υπηρεσία Καταναλωτών: 0800 –23000 (χωρίς χρέωση)

Начало на страницата


ITALIA



Ai sensi e per gli effetti del D.Lgs. 196/2003 sulla privacy, ti informiamo che, nel caso tu fornisca i tuoi dati navigando all'interno di questo sito, i dati medesimi potranno essere trattati, con mezzi elettronici,direttamente o anche attraverso terzi, per le seguenti finalita'

1. effettuare ricerche di mercato e sondaggi, anche on-line;
2. inviare materiale informativo, pubblicitario, promozionale e/o commerciale, sia per via e-mail che via posta, relativo sia alla Procter & Gamble che ai suoi prodotti;
3. effettuare eventuale attivita' di vendita diretta;
4. effettuare comunicazioni commerciali interattiva
5. partecipare a giochi e concorsi

I dati potranno inoltre essere comunicati a societa' controllate, collegate e/o partecipate dalla The Procter & Gamble Company, o comunque facenti parte del gruppo Procter & Gamble in Italia e/o all'estero (anche paesi extra UE), nonche' a societa' terze che effettuino attivita' di trattamento dati per conto della Procter & Gamble stessa, fermi restando i livelli di sicurezza utilizzati per proteggerli ed i fini per i quali sono trattati.
In nessun caso i dati saranno ceduti a Societa' terze per fini commerciali diversi da quelli della Procter & Gamble e dei suoi marchi senza il tuo preventivo consenso.
In relazione al trattamento dei dati, potrai altresi' esercitare in qualunque momento i diritti previsti dall'art. 7 del D. Lgs. 196/2003, rivolgendoti a Procter & Gamble – Viale Cesare Pavese 385 – 00144 Roma

Начало на страницата


KOREA

개인정보 관리책임자 및 관련부서
"P&G"는 이용자의 개인정보를 보호하고 개인정보와 관련한 불만을 처리하기 위하여 아래와 같이 관련 부서 및 개인정보관리책임자를 지정하고 있습니다.

<개인 정보 관리 책임자>
성 명 : 최 병 욱
전화번호 : 080-023-3333
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com

<"P&G" 고객센터>
부 서 : 소비자 상담실
전화번호 : 080-023-3333(수신자 부담 요금 전화)
E - M A I L : vmsmile.im@pg.com
문의시간: 오전 9시~오후 6시
토요일, 일요일 및 공휴일은 휴무입니다. 점심시간은 12:00~13:00 입니다.

13. 개인정보 침해 관련 상담 및 신고
개인정보침해에 대한 신고, 상담이 필요하신 경우에는 정보통신부 산하 공공기관인 한국정보보호진흥원(KISA)에 개인정보침해신고센터로 문의하시기 바랍니다. 개인정보침해신고센터
전화 (02) 1336
URL : http://www.1336.or.kr

14. 정책변경에 따른 공지의무
"P&G" 개인정보취급방침은 2001년 07월 01일에 제정되었으며 법령, 정책 또는 보안기술의 변경에 따라 내용의 추가, 삭제 및 수정이 있을 시에는 변경되는 개인정보취급방침을 시행하기 최소 10일전에
"P&G" 홈페이지를 통해 변경이유 및 내용 등을 공지하도록 하겠습니다.

개인정보취급방침 버전번호: V2.0
개인정보보호정책 시행일자 : 2008년 5월 1일
개인정보보호정책 최종변경일자 : 2008년 4월 21일

Начало на страницата


MEXICO



Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. cumple con la Ley Federal de Protección de Datos Personales en Posesión de los Particulares.

Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos u oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de nuestros productos o de nuestra compañía, favor de contactar a Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ubicado en Loma Florida No. 32, Col. Lomas de Vista Hermosa, Cuajimalpa de Morelos, C.P. 05100 en México, D.F. Tel: 57242000.

Compañía Procter & Gamble México, S. de R.L. de C.V. ofrece la opción anterior para que usted pueda limitar el uso o divulgación de sus datos.

Utilizamos proveedores externos de servicios para realizar distintos servicios en nuestro nombre. En consecuencia, al aceptar nuestra política de privacidad, usted está de acuerdo en que podamos compartir sus datos personales con éstos. En este caso, les proporcionamos únicamente la información personal que necesiten para llevar a cabo los servicios y les pedimos que protejan dicha información y no la utilice para otros fines.

Начало на страницата


NEDERLAND



Overeenkomstig de Wet van 6 juli 2000 houdende regels inzake de bescherming van persoonsgegevens heeft u het recht tot toegang, verbetering en verzet van uw persoonlijke gegevens. De verantwoordelijke voor de bewerking van uw gegevens in Nederland is de venootschap Procter & Gamble Nederland B.V.

Indien u hierover meer informatie wilt, kunt u schrijven naar:
Procter & Gamble Nederland B.V.
T.a.v. Consumentenservice
Postbus 1345
3000 BH ROTTERDAM
email adres: pgconsumentnl.im@pg.com

Начало на страницата


PORTUGAL



Os seus dados pessoais serão recolhidos e inseridos pela PROCTER & GAMBLE PORTUGAL – Produtos de Consumo, Higiene e Saúde, S.A. (de ora em diante abreviadamente designada por P&G) num ficheiro automatizado para realização de actividades de marketing destinadas a pessoas com o seu perfil de consumo. O preenchimento dos dados é obrigatório. Caso pretenda vir a ter acesso aos seus dados ou deseje que os mesmos sejam rectificados, alterados ou eliminados deverá dirigir-se à P&G, Ed. Álvares Cabral, Quinta da Fonte, 2774-527 Paço de Arcos. Os dados recolhidos poderão ser transmitidos a outras empresas (designadamente, outras sociedades do grupo Procter & Gamble), sedeadas em Portugal ou no estrangeiro, para realização de actividades de marketing. Caso deseje opor-se a tal cedência deverá assinalar este campo [•]. Se não quiser que os seus dados pessoais sejam utilizados para receber outras comunicações de marketing, por favor assinale este campo[B1][B1] [•]. Nos termos legais, a P&G adoptou medidas para assegurar que os dados facultados sejam protegidos contra o acesso ou utilização por terceiros não autorizados. Todavia, a P&G chama a atenção para a existência de um risco residual de acesso não autorizado na internet. Para aceder à nossa "Declaração sobre Privacidade", por favor, clique aqui: www.pg.com/privacy/portuguese/privacy_notice.shtml

Начало на страницата


SPAIN



Sus datos serán incorporados a los ficheros de las compañías PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. para informarle y pedir su opinión sobre ésta o nuevas ofertas relativas a los productos y servicios de las citadas sociedades y realizar estudios de mercado, a través de cualquier medio, incluso e-mail o SMS, así como para realizar tratamientos con el objeto de adecuar nuestras comunicaciones a su perfil particular. Asimismo, sus datos podrán ser utilizados por las empresas anteriormente indicadas para enviarle información relativa a terceras empresas relacionadas con los sectores de telecomunicaciones, ocio y gran consumo. Si desea acceder a sus datos, rectificarlos, cancelarlos, oponerse a su tratamiento o que los mismos no sean utilizados para ofrecerle información de las empresas anteriormente mencionadas o de terceras empresas, diríjase a PROCTER & GAMBLE ESPAÑA, S.A. (Avda. de Bruselas nº 24 28108 Alcobendas, Madrid) y ARBORA & AUSONIA, S.L.U. (Pg. dels Til.lers, 2-6, 08034 Barcelona).Si no desea recibir mas información nuestra marque X en esta casilla

Начало на страницата